Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone herfstvakantie

4 oktober 2018 - Neem een duik in onze verfrissende tips want zo wordt de herfstvakantie buitengewoon op Scheveningen! Combineer deze leuke activiteiten met een wandeling over het strand, een bezoekje aan de prachtige Pier en een rondje in het reuzenrad. Of tuimel van de duinen, zoek schelpjes en drink een warme chocomel bij Meneer Chocola. Kortom geniet van een bruisende badplaats onder de heerlijke herfstzon!

Sea Sights Festival

Tijdens dit festival over de toekomst van onze kust, is natuurlijk ook ruimte voor de generatie van de toekomst. Zaterdag 20 en zondag 21 oktober is er een speciaal kinderprogramma. De activiteiten zijn onderdeel van Festival de Betovering.

* Dobberende Schoolflessen aan Zee - 2 t/m 12 jaar Zaterdag 20 oktober | 12.45 uurAfgelopen maanden zijn duizenden leerlingen en hun families, buren en vrienden zich bewust geworden van zwerfvuil en plastic afval. Plastic Circle ging op tien Haagse scholen in gesprek met leerlingen over plastic soep, duurzaamheid en circulaire economie. Want je kan van plastic afval nog nuttige en leuke dingen maken. De leerlingen hebben plastic doppen van bijvoorbeeld melkflessen en deksels van de pindakaaspot verzameld in een daarvoor bestemde menshoge fles. Het eindresultaat van deze leerzame inzamelactie wordt op de Sea Sights Expo onthuld.

* Plastorama - 4 t/m 12 jaar Zaterdag 20 en zondag 21 oktober | vanaf 15.00 uur

Plastorama is een 5D installatie waarbij acht mensen hun hoofd in een reusachtige berg van 4000 plastic zakjes steken. Binnen in de berg speelt een klein rood plastic zakje de onwaarschijnlijke hoofdrol. De kijker wordt meegenomen op een reis in beeld, geluid, geur, tast en proeft het zout van de zilte zee op de lippen. Een beetje film, een beetje theater en iets met een oude fiets.

* Workshop Afvalmode: Op de foto in je eigen afvalmode - 10 t/m 12 jaar

Zaterdag 20 en zondag 21 oktober | 11.00 uur & 13.00 uur & 15.30 uur

Afval bestaat niet! Nou, dat wil zeggen, je kan nog heel veel leuke en nuttige dingen van afval maken. Laat je meenemen in de wereld van afval en inspireren om er mode van te maken. En met het resultaat mag je op de foto! Zo vraag jij aandacht voor een duurzame wereld waaraan ieder zijn steentje bijdraagt. Kaartjes zijn € 4,00 p.s. | 90 minuten Reserveren kan via karin@plasticcircle.nl. Geef bij het reserveren duidelijk aan welke dag en welk tijdstip je kiest.

Muzee

Tijdens de schoolvakantie zijn er in Muzee Scheveningen diverse activiteiten voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. En.... Muzee geeft een cadeautje aan kinderen, want Scheveningen bestaat 200 jaar.

Tijdens de herfstvakantie (20 t/m 28 oktober) mogen kinderen tot en met 12 jaar gratis naar binnen om te ontdekken hoe de Scheveningse mensen vroeger leefden.

Kijk hoe het was aan boord van een vissersschip en ontdek ook de felgekleurde schelpen, krabben, miljoenen jaren oude fossielen en dwaal door het museum met de speurtocht.

Sea Life

De herfstvakantie bij Sea Life staat in het teken van Jurassic. Er zullen dagelijks lessen worden gegeven over de evolutie en het ontstaan van de vissen en hoe ze eigenlijk zijn veranderd door de eeuwen heen.

Bij evolutie denken we vaak aan dinosaurussen en mammoeten en minder snel aan vissen. Toch zijn ze wel degelijk belangrijk, want zonder de vissen waren deze dieren er misschien niet eens geweest.

Ook is er een speciale Jurassic speurtocht. Op 21, 23 en 24 oktober zal er een babydino aanwezig zijn in Sea Life, een echte Dino Experience dus.

Hart Beach Quiksilver Surfcamps

Neem een duik in de herfstvakantie met surfcamps (zonder overnachting) van Hart Beach. Deze zijn voor verschillende leeftijden. Voor de allerkleinsten van 6 t/m 13 jaar is er het 3 daagse Grommet Surfcamp. Ben je wat ouder en zie je 5 dagen zonder je ouders als dé ultieme vakantie? Dan is het Young Guns surfcamp echt iets voor jou!

Leer surfen, skatelongboarden, bodyboarden, (big)suppen, professioneel chillen en maak nieuwe vrienden. Want bij Hart Beach Quiksilver Surfschool in Scheveningen weet je zeker dat je herfstvakantie spetterend gaat worden!

Delen

Bekijk ook deze tips

Struinen achter de duinen

​Ah zondag, daar ben je weer met je stilte en je rust. Daarom is zondag eigenlijk wel een beetje de leukste dag van de week, vind jij ook niet? Een wandeling maken over het strand met als toetje een warme choco, een kijkje nemen op de Pier of wat dacht je van onze Zuivert aanbiedingen? Het kan allemaal! Maar we hebben nog een leuke tip voor je, zodat je lekker einde middag kan neerploffen bij een knisperend haardvuurtje met een boek.

Lees verder

Vlaggetjesdag 2019

Op Scheveningen genieten we dagelijks van een heerlijke haring. Maar er komt een dag in het jaar dat we er extra van genieten en een feestje geven om deze vis te vieren! Vlaggetjesdag is een van de leukste dagen van het jaar op Scheveningen en die wil je zeker niet missen. Vis dus niet achter het net en zet deze in je agenda.

Lees verder

Ontspannen de zomer in

Duik in een zee van zen! Om de zomer een beetje ontspannen in te gaan hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Verzeker jezelf van een massage, een schoonheidsbehandeling of yoga; er is voor ieder wat wils. Want goed voor jezelf zorgen is belangrijk, en op Scheveningen is het altijd zen aan zee.

Lees verder