Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone voornemens

Nu het nieuwe jaar nadert, wordt het tijd om eens met elkaar te zitten en de goede voornemens uit te wisselen. Want als het jaar gaat wisselen, kan jij dat ook. Blijf niet stilstaan, maar kom in beweging op Scheveningen. En waar je dan zoal aan moet, of beter gezegd kan, denken dat hebben wij al voor je bedacht. Dus jij hoeft alleen even achterover te leunen en dit te lezen, o ja en vervolgens natuurlijk naar Scheveningen komen en dit allemaal te doen.

Meer strandwandelen

We hebben het al vaker gezegd, maar herhaling kan geen kwaad toch? Wandelen is gezond en zeker als dit op het strand doet.

Lekker banjeren door het mulle zand, om je hoofd leeg te maken, je hartslag omhoog te brengen, je longen te vullen met frisse lucht en de benen te strekken. Wandelen is namelijk gezond voor lichaam en geest.

En met de online wandelroutes van This is The Hague wordt het nog toegankelijker. Ze nemen je mee langs de verborgen hotspots en bekende highlights in Den Haag: van stranden tot winkelstraten en van restaurants tot paleizen. Iedere route heeft z'n eigen thema met zorgvuldig gekozen bezienswaardigheden.En hoe je dat binnen handbereik hebt? Met je mobiel natuurlijk! Je navigeert moeiteloos als een echte kenner door de stad. En dat zonder gids, en je hoeft er niet eens een app voor te downloaden, lekker makkelijk toch?

De Haagse routes worden iedere maand vernieuwd, dus mocht je een route gehad hebben kan je de maand daarna je lol weer op.

Er zijn meerdere wegen die naar Scheveningen leiden, en gelukkig maar. We hebben alvast een klein voorproefje van hoe een wandeling eruit ziet.

Kies bijvoorbeeld voor de strandwandeling langs de kilometerslange Haagse kust: van Scheveningen strand en haven via het Zuiderstrand en het Westduinpark naar Kijkduin.

Onderweg kun je kiezen voor een rustige route of juist een variant met meer attracties en strandtentjes. Eenmaal in Kijkduin aangekomen, kun je met het openbaar vervoer makkelijk naar het beginpunt terugkeren of de bus richting Haagse binnenstad nemen.

Maar je mag natuurlijk ook en ietwat kortere route lopen, door de duinen of langs een stukje Schevenings strand, om vervolgens neer te ploffen bij een strandtent. Doe waar jij je goed bij voelt, dat is toch het beste voornemen dat je kan hebben.

Badderen

Ook zwemmen is gezond, en natuurlijk niet alleen in de zomer. Want een frisse winterse duik in onze mooie Noordzee is ook aan te raden!

Door je lichaam bloot te stellen aan de kou van de zee, gaat je weerstand omhoog. En je doorbloeding wordt beter. Er zijn nog veel meer voordelen, maar die heb je al kunnen lezen als het goed is. Zie het artikel over ijsbaden van vorige week.

Vind je het een beetje te heftig om dit ineens te gaan doen? Dat raden wij je ook niet aan. Je kan beter een keer een duik gaan nemen met mensen die het al vaker gedaan hebben. Doe dan mee aan de workshop die eind januari wordt aangeboden via Yogaseads.

Het doel van de workshop is het vergroten van je levenskracht en levenslust. Dat is nog eens een bijzondere start van 2018! Yogaseads biedt je daarom deze life changing workshop aan; de IJsbad Experience.

Meer cultuur

Ook dit is iets dat voor veel mensen herkenbaar (en als muziek) in de oren zal klinken. Je hoofd in beweging houden, is namelijk gezond. Laat je gedachten inspireren door alle kunst en cultuur die Scheveningen rijk is.

En er zijn een aantal plekken waar je je ogen goed de kost kan geven. Wat dacht je van Beelden aan Zee?

Museum Beelden aan Zee werd in 1994 gesticht door het verzamelaarsechtpaar Theo Scholten en Lida Scholten-Miltenburg. Het richt zich als enige museum in Nederland exclusief op moderne en hedendaagse, (inter)nationale beeldhouwkunst.


Of ga eens langs het Gemeentemuseum! Niet alleen hangt dit museum vol met schatten in de doorlopende collectie. Alle tentoonstellingen zijn meer dan de moeite waard om een bezoekje aan te brengen.

Ook het Muzee Scheveningen is een aanrader om door heen te wandelen. Ze heeft twee collecties onder beheer: een cultuurhistorische collectie van het voormalige Museum Scheveningen en een zeebiologische collectie van het voormalige Zeemuseum. Muzee Scheveningen is vanaf 2013 cultuuranker van het stadsdeel Scheveningen.

Vieren

In het nieuwe jaar valt er veel te vieren, want wat dacht je van het 200 jarig bestaan van Scheveningen?

Precies 200 jaar geleden richtte Jacobus Pronk het eerste badhuis van Scheveningen op. Twee eeuwen later gaan strand en stad voor de wind. Van Plein tot Pier biedt Den Haag zijn bezoekers in 2018 extra veel vertier.

Grootse publiekstrekkers zoals de Unox Nieuwjaarsduik, de finish van de Volvo Ocean Race en het Internationale Vuurwerkfestival. Of wat dacht je van Ringen aan Zee? Een kunstwerk op het strand dat dit voorjaar gebouwd wordt.

Historie en nostalgie drijven tijdens het feestjaar boven in exposities, festivals en voorstellingen. De agenda barst van de activiteiten, maar kenners weten… elke dag aan zee heeft zijn charme.

En over die alledaagse charme gesproken. Er is altijd wat te vieren aan het strand. Het bruist in de zomer bij alle strandtenten waar je je voetjes van de vloer en in het zand kan doen tot in de late uurtjes.

Ook kan je in de winter van alles vieren aan het strand, er is nog genoeg open in Scheveningen (onder andere de strandtenten die jaarrond blijven staan). En er valt altijd wat te vieren toch? Bijna altijd dan...en zo niet is het iets dat je meer moet doen. Want al dat vieren zorgt voor positieve energie en dat zorgt weer dat er meer te vieren valt.

Nieuwe activiteiten

Laat je meevoeren door nieuwe activiteiten. In het nieuwe jaar is het tijd voor verandering van spijs, en dat doet eten. Toch?

Want hoe leuk is het om eens een keer iets te doen op Scheveningen dat je nog nooit gedaan hebt? Misschien lijkt iets 'toeristisch' maar is het toch leuk om een keer te proberen.

Stap eens in het reuzenrad, duik op die surfplank (nou ja ok, sta erop), eet een haring (met veel ui), neem een massage in het Kurhaus, loop eens over de Pier. Of stap eens binnen bij een van de vele lokale kroegjes, eet een frietje bij de Wassenaar, of drink een bakkie bij Leny of Meneer Chocola.

Wandel 's ochtends vroeg langs de haven en zie hoe de netten geleegd worden. Snuffel in de tweedehandswinkels, en eet daarna een kibbeling bij de Lange. Want wat is het toch een mooi leven op Scheveningen, te mooi om niet te leven. En te goed om niet iets nieuws te proberen, want 2018, dat wordt jouw jaar.

Delen

Bekijk ook deze tips

Zuiver(t) je huid!

Weten jullie nog dat we een leuk blog hadden over de dames van La Caldera? Dan weet je vast ook nog wel dat we een leuke actie hadden in samenwerking met het schoonheidssalon dat daar aan vast zit, van Utsukusy. Omdat de actie die we samen hebben opgesteld nog steeds loopt, heerlijk is, goed gaat en meer van zulks hebben de dames van Utsukusy besloten deze nog even te verlengen. En nog een leuke actie er aan vast te plakken ook voor onze lezers! Dus bij deze, waar wacht je nog op? Een Scheveningen Zuivert aanbieding voor februari waar je...

Lees verder

Dieren Rijk

Dieren in kunst vertellen hun eigen verhaal. Ga het meemaken in het Gemeentemuseum! Tot en met 11 oktober.

Lees verder

Flow-fit

​He jij daar! Ja jij! We hebben weer een leuke 'Scheveningen Zuivert' aanbieding voor je, dus kom ook in beweging. Wil jij ook strak in het badpak deze zomer? Beweeg je dan als de wiedeweerga naar het strand van Scheveningen. Wij hebben een leuke korting voor je in de maand maart in samenwerking met de knappe boys van Flow-Fit. Wat wil je nog meer?

Lees verder