Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitenspelen

Weet je nog vroeger? Toen je geen afspraken hoefde in te plannen en je agenda niet overvol was. De dagen dat je gewoon bij elkaar kon aanbellen en vragen: "Kom je buitenspelen?". Die dagen waren leuk, en gevuld met belletje trekken, balletje trappen, verstoppertje, knikkeren en bellenblaas. Ook al is die tijd misschien voorbij, hij komt soms weer terug. En wel in juni, dus ben jij erbij?

Een dag terug in de tijd

Eens per jaar is de straat van de kinderen. Geen auto’s en fietsers, maar van stoep tot stoep ruimte om te spelen. Even terug in de tijd dus. Woensdagmiddag 14 juni is het alweer voor de 10e keer Nationale Buitenspeeldag. Dan is buitenspelen allesbehalve saai of onveilig. In heel Den Haag worden straten afgesloten en diverse plekken omgetoverd tot speelplek.De gemeente Den Haag, Jantje Beton en Nickelodeon hebben ouders en verzorgers, speeltuinen, scholen, jeugdclubs, belangenorganisaties en het verenigingsleven opgeroepen om te helpen van de stad één grote speelplek te maken. Hiervoor kon je een gratis vergunning aanvragen in april.

Maar niet getreurd, je kan nu gewoon meedoen aan alle activiteiten die er al georganiseerd zijn. Nog wel een tip voor alle mensen die al iets georganiseerd hebben: Mocht je straat worden afgesloten? Vergeet dan niet de buurtbewoners hiervan op de hoogte te stellen. Dit voorkomt ergernis en misverstanden.

Prijsvraag Buitenspeeldag Facebook en Instagram

Hoe leuk klinkt dit allemaal? En het wordt nog veel leuker. Speciaal voor de 10e Buitenspeeldag heeft de gemeente Den Haag een prijsvraag bedacht. Wat is de favoriete buitenspeelplek in Den Haag? Kinderen kunnen hun favoriete of meest bijzondere plek laten zien op Facebook of Instagram.

Hoe?

  • Upload de buitenspeelplek vóór 12 juni op Instagram of Facebook. Maak bijvoorbeeld een foto, video of rap.
  • Gebruik de hashtag #Buitenspeeldag2017DenHaag.

De prijs:

  • Een gondelrit in het reuzenrad op de Pier in Scheveningen.


Waar moet je zijn?

Zoals gezegd wordt de dag op verschillende plekken in de binnenstad en Scheveningen georganiseerd. Zoals bijvoorbeeld bij buurtcentra. Op Jantje Beton of Haagse Hopjes vind je meer informatie over de locaties.

Je kunt bijvoorbeeld terecht bij buurtcentrum Kommunika op de Havenkade of op de Westduinweg 38d voor stoepkrijten, een luchtkussen en nog meer van zulks!

De kracht van buitenspelen op de sociale, motorische en emotionele ontwikkeling van kinderen en hun leervermogen is ongekend. Dus zorg dat je erbij bent met je kinderen. Maar als jij behoefte hebt om je ook weer eens kind te voelen, ben je natuurlijk van harte welkom! Kom je ook buitenspelen?

Delen

Bekijk ook deze tips

Kunst aan kust

Staren over zee, mijmeren met een blik op de horizon. Vanaf nu kan dat liggend op een echte Haagse Mat. Op dit badlaken komen twee grote trekkers van de stad Den Haag samen: de zee en het bijzondere culturele aanbod. Op deze eerste editie spelen twee werken uit de collectie van het Gemeentemuseum de hoofdrol: Zeegezicht van Piet Mondriaan en Strandgezicht van Jan Hendrik Weissenbruch.

Lees verder

Zen aan zee

​Ontspannen aan zee is alles wat je wilt in de zomer. En dat kan op allerlei manieren. Lekker wandelen door de duinen, een drankje bij een strandtent, een ijsje op de boulevard of...yoga aan zee! Helemaal zen worden kan nu ook bij de Oscars in Scheveningen met een verfrissende yogaschool die zijn deuren weer heeft geopend; Omana!

Lees verder

Frisse blikken vergaderactie

​Zoekt u de perfecte locatie voor uw bijeenkomst? Makkelijk bereikbaar, dichtbij Schiphol en Rotterdam The Hague Airport en die de mogelijkheid biedt voor inspannende en ontspannende teamactiviteiten? Dan bent u bij het Bilderberg Europa Hotel aan het juiste adres!

Lees verder