Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitenspelen

Weet je nog vroeger? Toen je geen afspraken hoefde in te plannen en je agenda niet overvol was. De dagen dat je gewoon bij elkaar kon aanbellen en vragen: "Kom je buitenspelen?". Die dagen waren leuk, en gevuld met belletje trekken, balletje trappen, verstoppertje, knikkeren en bellenblaas. Ook al is die tijd misschien voorbij, hij komt soms weer terug. En wel in juni, dus ben jij erbij?

Een dag terug in de tijd

Eens per jaar is de straat van de kinderen. Geen auto’s en fietsers, maar van stoep tot stoep ruimte om te spelen. Even terug in de tijd dus. Woensdagmiddag 14 juni is het alweer voor de 10e keer Nationale Buitenspeeldag. Dan is buitenspelen allesbehalve saai of onveilig. In heel Den Haag worden straten afgesloten en diverse plekken omgetoverd tot speelplek.De gemeente Den Haag, Jantje Beton en Nickelodeon hebben ouders en verzorgers, speeltuinen, scholen, jeugdclubs, belangenorganisaties en het verenigingsleven opgeroepen om te helpen van de stad één grote speelplek te maken. Hiervoor kon je een gratis vergunning aanvragen in april.

Maar niet getreurd, je kan nu gewoon meedoen aan alle activiteiten die er al georganiseerd zijn. Nog wel een tip voor alle mensen die al iets georganiseerd hebben: Mocht je straat worden afgesloten? Vergeet dan niet de buurtbewoners hiervan op de hoogte te stellen. Dit voorkomt ergernis en misverstanden.

Prijsvraag Buitenspeeldag Facebook en Instagram

Hoe leuk klinkt dit allemaal? En het wordt nog veel leuker. Speciaal voor de 10e Buitenspeeldag heeft de gemeente Den Haag een prijsvraag bedacht. Wat is de favoriete buitenspeelplek in Den Haag? Kinderen kunnen hun favoriete of meest bijzondere plek laten zien op Facebook of Instagram.

Hoe?

  • Upload de buitenspeelplek vóór 12 juni op Instagram of Facebook. Maak bijvoorbeeld een foto, video of rap.
  • Gebruik de hashtag #Buitenspeeldag2017DenHaag.

De prijs:

  • Een gondelrit in het reuzenrad op de Pier in Scheveningen.


Waar moet je zijn?

Zoals gezegd wordt de dag op verschillende plekken in de binnenstad en Scheveningen georganiseerd. Zoals bijvoorbeeld bij buurtcentra. Op Jantje Beton of Haagse Hopjes vind je meer informatie over de locaties.

Je kunt bijvoorbeeld terecht bij buurtcentrum Kommunika op de Havenkade of op de Westduinweg 38d voor stoepkrijten, een luchtkussen en nog meer van zulks!

De kracht van buitenspelen op de sociale, motorische en emotionele ontwikkeling van kinderen en hun leervermogen is ongekend. Dus zorg dat je erbij bent met je kinderen. Maar als jij behoefte hebt om je ook weer eens kind te voelen, ben je natuurlijk van harte welkom! Kom je ook buitenspelen?

Delen

Bekijk ook deze tips

Het grote kleine feestoverzicht

Iedereen houdt van een feestje en je weet vast wel dat de leukste feestjes in Scheveningen zijn! Dus bij deze voor jullie een mini kalender voor dit weekend. Kom van die bank af, herst smerfst, je hebt de hele winter nog voor netflix, danspak aan en gaan!

Lees verder

Yoga in de buitenlucht

Yogales in de buitenlucht is heerlijk. Met fluitende vogels of het geluid van de zee op de achtergrond kom je helemaal tot jezelf. Met de lange kustlijn van Kijkduin tot en met het puntje in Scheveningen, heeft Den Haag het grootste aanbod buiten yogalessen van heel Nederland.

Lees verder

Een bed aan zee

Scheveningen is een heerlijke plek om te wonen, maar als je er voor een dagje komt zou je dat ook wel eens willen toch? Gelukkig is er een manier om daar even aan te proeven! En misschien is deze plek nog wel leuker dan een woonhuis. We hebben het natuurlijk over Jorplace, het leukste hostel in de Keizerstraat!

Lees verder