Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Club Lourdes

24 januari 2020 - Verbluffende magie, familiecircus, swingende wereldmuziek en een sprankelende ode aan slapstick. Van zondag 9 februari tot en met zaterdag 7 maart 2020 is de Lourdeskerk op Scheveningen opnieuw het toneel van Club Lourdes aan zee.

Paul van Vliet & Fientje Hoogstad en Bonusmateriaal

Een avond aan zee, maar dan ’s middags. Vijftig jaar geleden stond cabaretier Paul van Vliet op de bühne met deze voorstelling. Op 9 februari 2020 keert hij eenmalig terug met een matineeprogramma.

Azul - Marlies Ruigrok

We gaan het liefst probleemloos op vakantie. Maar juist als je met brandende zon in een opblaasbootje ronddobbert op een heldere zee en onder een wolkeloze hemel, komt wat je al maanden dwarszit pas écht naar boven drijven. Marlies neemt je mee op woensdag 12 februari mee in haar poging om het diepste te durven voelen. Langs persoonlijke obstakels, rake observaties en muzikale hoogtepunten.Een spannende theatervoorstelling met een grote muzikale verscheidenheid: van Stephen Sondheim tot Destiny’s Child en Kurt Weill tot PJ Harvey. Alle songs zijn verpakt in stoere en frisse arrangementen en verbonden door Marlies’ eigen teksten.

Kwekers in de kunst, Haags Wereldkoor en Percossa

Ballades, fado’s en liederen over de zee, het leven op en het leven van de zee, over de zeevaart en visserij, over stormen en noodlot. Van Portugal tot Zuid-Afrika, van Bali tot Chili, van Nederland tot Turkije, van Ierland tot Japan.

Kwekers in de kunst studeert in drie workshops een programma in met het Haags wereldkoor en muziek van over de hele wereld. Een zeewaardig concert in samenwerking met de top slagwerkgroep Percossa. Jij kunt ook deelnemen aan deze productie op 14 februari!

Zing mee aan zee

De highlights uit de programma’s ‘klassiek en opera’ van seizoen 2020-21 van het Zuiderstrandtheater komen deze avond voorbij. Opgevoerd door Kwekers in de kunst met een projectkoor op 15 februari.

Op het programma staan onder andere De Parelvissers van Bizet, Die Verkaufte Braut van Smetana, Nabucco en La Traviata van Verdi. Naast het operarepertoire speciale aandacht voor twee jubilarissen, Beethoven en Fauré, met onder andere de bekende Pavane en Cantique de Jean Racine.

Sjaak Bral & Verreck en Pleijsier, Farbod Moghaddam en Fabian Franciscus

Sjaak Bral tekent voor het tweede ‘Een avond aan zee’ programma. De stand-upcomedian in hem komt weer helemaal los in dit matineeprogramma.

Met deze voorstelling op zondag 16 februari beleef je een authentieke cabaretvoorstelling maar krijgt ook jong talent een podium.

Släpstick

Släpstick (voorheen de Wëreldbänd) is variété op lachwekkend hoog niveau! Bezoek deze ode aan de muzikale komiek op 20 februari.

Verbazing, ontroering, muzikaliteit, virtuositeit en nostalgie voor jong en oud. Je komt niet meer bij van het lachen en je zou willen dat het nooit meer ophoudt. Bejubeld met vijf sterren in Volkskrant, Trouw en Theaterkrant.

Magie aan zee

Magie: voor sommigen is het maar een woord... voor de magiërs van the Amsterdam Magic Show is het een manier van leven.

Neem je (klein)kinderen, vrienden of geliefde mee op een magische rit en vergeet de wereld erbuiten voor een te gekke middag op zondag 23 februari.

Janus

Janus is een bizarre, magische, grappige en Kafkaëske circus-thriller, met één specifiek ingrediënt: hoeden.

Een tafel, een stoel, een kast. Geen uitgang. De wereld van deze man lijkt eenvoudig. Al snel wordt duidelijk dat een onzichtbare kracht een verraderlijk spelletje met hem speelt. Wie uiteindelijk de touwtjes in handen heeft, verbaast hem zelf. Kom dat zien op 29 februari!

A tribute to Miles Davis

Trompetlegende Miles Davis speelde veertig jaar geleden voor het eerst op een Haags podium speelde en wel in het Kurhaus. Michael Varekamp & the Legends brengen op feestelijke en unieke wijze een ode aan ‘The Picasso of Jazz’ met een concert in de Lourdeskerk.

Deze voorstelling is een programma van Muzee Scheveningen in de Lourdeskerk op zondag 1 maart.

De Schipbreuk van Johan Wagenaars

Een reeks van Zing mee aan Zee voorstellingen sluit af met De Schipbreuk van Johan Wagenaar op woensdag 4 maart.

Een komische Nederlandse cantate op teksten van De Schoolmeester, het pseudoniem van de dichter Gerrit van de Linde. Hij stond bekend om zijn lichtvoetige en quasi-didactische gedichten. De Schipbreuk wordt gebracht door drie solisten, Theaterkoor Dario Fo en het projectkoor van ruim 100 man en vrouw. Onder leiding van Rick Schoonbeek van Kwekers in de kunst.

Casa Lourdes Sessions

Beleef een onvergetelijke en opzwepende avond met de virtuoos Tcha Limberger. Deze multi-instrumentalist brengt traditionele gipsymuziek uit Oost-Europa met Jazz en Braziliaanse Choro invloeden.

Benjamin Clement (gitaar) Vilmos Csikos (dubbele bas) begeleiden Limberger. Omlijst met gerechten uit de Italiaanse keuken in de setting van Club Lourdes. Neem je beste vrienden mee op zaterdag 7 maart en geniet samen van een muziekavond van internationale allure.

Delen