Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Club Lourdes aan Zee

15 oktober 2015 - De Lourdeskerk straalt in november! Voorstellingen, comedy, circus en muziek verblijden onze badplaats. In het teken van het 200 jarig bestaan kan je genieten van theaterspektakel op een bijzondere locatie!

Even voorstellen

Duik in een speciale reeks theaterbelevenissen in de bijzondere Lourdeskerk. Dit jaar bestaat badplaats Scheveningen 200 jaar en dat vieren we samen met Feest aan Zee.

In november wordt de Lourdeskerk overgenomen door Club Lourdes aan Zee. Een sprankelende ode aan het authentieke variététheater. Geniet van variété, muziek en comedy met onder andere: Circus in de Branding, Jazz Orchestra of the Concertgebouw en musical koffieconcerten in een intieme circusopstelling.Het variétéspektakel van dichtbij beleven? Kies voor VIP-plaatsen op de eerste rij in de zaal of op het balkon. Wil je weten wat je niet mag missen? Kijk naar het overzicht hieronder en vis niet achter het net!

Variétéspektakel: Circus in de Branding
Do 1 t/m zo 4 nov, div. tijden, vanaf €26,- p.p.

Een eigentijds variétéspektakel dat jong en oud gaat betoveren. Een voorstelling bomvol muziek, illusie, cabaret, dans en acrobatiek. Pepijn Gunneweg (bekend van o.a. BZT Show) gidst je als strandjutter door het podiumgeweld met bijdragen van o.a. Cystine Carreon, Dutch Don’t Dance Division en Percossa. Een initiatief van Scala - Variété aan Zee onder regie van Karel de Rooij (Mini & Maxi).

Wegens succes terug: Pia, back in Scheveningen
Do 8 nov, 20.15, vanaf €14,- p.p.

Hoe legendarisch waren de avonden in De Vliegende Hollander als Pia Beck daar op Scheveningen speelde? Anke Prevoo (bekend van Holland’s Got Talent) laat deze legendarische artieste in alle bescheidenheid en op onnavolgbare wijze herleven in samenwerking met Scala - Variété aan Zee.

Familiecircus (7+) Plus Haut – Compagnie Barolosolo
Za 10 en zo 11 nov, div tijden, kind €12,- p.p., volwassenen €19,- p.p.

Wees welkom, hooggeëerd publiek van ver, ver weg! Laat je meevoeren in het ongebruikelijk gekke, gestoorde en poëtische universum van Plus Haut. Het circus Compagnie Barolosolo presenteert een show vol kleurrijke personages. Beleef de verhalen van Meneer Loyal met zijn acrobaten, sterke vrouw, wilde dieren, mannenorkest en zelfs een pauze vol met popcorn!

DE FRANSSE EIJKEL speelt DE FRANSSE EIJKEL speelt (reprise)
Do 15 nov, 20.15 u, vanaf €10,- p.p.

Spetterend debuut van energiek duo. Een absurdistische en dynamische cabaretperformance. Vol maffe danspasjes, eigenaardige muziekjes, briljante parodieën, excentrieke scènes en treurige figuren. Op de bühne staan Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg die onder regie van Kees Prins (Jiskefet) een bejubelde voorstelling neerzetten.

Double Bill: Sander van de Pavert & Stefan Pop
Vr 16 en za 17 nov, 20.15 u, vanaf €10,- p.p.

Twee cabaretiers op een avond! De Haagse tv-maker Sander van de Pavert (LuckyTV) toont zijn Paradevoorstelling het Lucky Foundation Televisiegala. Stand-up comedian Stefan Pop ken je van Comedytrain, Klikbeet. Speciaal voor Club Lourdes aan Zee maakt hij nieuw werk. Een unieke avond die je lachspieren op de proef stelt!

Sing-a-long met musicalsterren: Op de koffie bij...
Zo 18 en 25 nov, 11.00 uur, vanaf €19,- p.p.

Kom op zondagochtend op de koffie bij musicalsterren. Tommie Christiaan, Anouk Maas, René van Kooten en Brigitte Heitzer zingen je in wisselende samenstelling onder live pianobegeleiding toe. Een repertoire van prachtige en meest herkenbare musicalliedjes die je, met koffie binnen handbereik, kunt meezingen.

Kurhaus jazztrip down memory lane: Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Wo 21 nov, 20.15 uur vanaf €25,- p.p.

Eén van ’s werelds beste jazzgezelschappen terug op Scheveningen! Het orkest heeft een sterke band met de hofstad en in het bijzonder het Kurhaus. Legendarische jazzmusici zoals Ella Fitzgerald, Art Blakey en Lee Konitz traden in de jaren ’50 regelmatig met het Jazz Orchestra op. Het gezelschap trakteert je op een onvergetelijke avond! Met Mike Boddé als sidekick en verteller.

A Night Out Muziekexpeditie
Vr 23 nov, 19.30 uur vanaf 15, - p.p.

Wie neem jij mee op muzikaal avontuur langs de parels van de badplaats? Ontdek de pracht van de nacht op Scheveningen met de muziekexpeditie van A Night Out aan Zee. De muziekexpeditie is deze keer tevens een feestelijke afsluiter van Club Lourdes aan Zee waarmee vijf organisaties de handen ineenslaan. Samen laten ze iedereen zien wat de avonden op Scheveningen te bieden hebben, óók als het wat minder strandweer is.

Feest aan Zee

Club Lourdes vindt plaats in de stad en aan zee en is onderdeel van ‘Feest aan Zee’. Precies 200 jaar richtte Jacob Pronk het eerste badhuis van Scheveningen op. Twee eeuwen later gaan strand en stad voor de wind. Van Plein tot Pier biedt Den Haag haar bezoekers in 2018 extra veel vertier. De agenda is gevuld met grootse publiekstrekkers zoals Red Bull Knock Out. Historie en nostalgie drijven tijdens het feestjaar boven in exposities, festivals en voorstellingen. Kind aan Zee en Toekomst aan Zee zijn speciale themaweken en kunstprojecten belichten in de donkere decembermaanden letterlijk de badplaats van een andere kant. De agenda barst van de festiviteiten, maar kenners weten… elke dag aan zee heeft zijn charme. De badplaats zorgt er voor dat bezoekers van Den Haag de zilte verleiding niet kunnen weerstaan!
Kijk voor alle festiviteiten op FeestaanZee.nl


Delen