Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Concert in het Kurhaus

27 september 2019 - De allure van de boulevard van Scheveningen laat de sterren stralen. Aan zee bruist het elke avond van het jaar. Ontdek de pracht van de nacht samen met A Night Out aan Zee. A Night Out aan Zee biedt ideeën voor activiteiten te kust en te keur en laat zien wat de avonden op Scheveningen te bieden hebben. Deze keer is een bijzonder concert in het Kurhaus het stralende middelpunt van onze tips.

Even voorstellen

Aanstaande zondag staat het Kurhaus weer in het teken van een spectaculair concert; Roel van Velzen en zijn band sluiten op zondag 22 september het Just Peace Festival af.

Speciaal voor het Just Peace Festival bundelen VanVelzen, het Kurhaus, Just Peace en UNICEF Nederland de krachten.Wie Roel van Velzen zegt, zegt muziek. Nederland leerde Roel kennen als huispianist in DWDD en later als coach in The Voice Of Holland. Zijn liedjes Baby Get Higher, When Summer Ends en Love Song werden radioklassiekers.

“Ik hou van componeren, krijg een grote kick van het opname proces, maar ben uiteindelijk bedoeld om op het podium te staan” zegt hij zelf over zijn passie.

Concert aan zee

Dit concert wil je zeker niet missen aangezien het publiek vaak wordt betrokken bij de show, dat is swingen geblazen dus.

Roel en zijn band zetten zich in voor ‘Masterpeace’, een wereldwijde beweging die muziek inzet om culturen te verbinden.

Voor Masterpeace bezocht Roel al Congo, Albanië en Bosnië en deelde het podium met lokale muzikanten.

Roel heeft in deze landen de universele kracht van muziek gevoeld. Volgens hem is samen musiceren dé manier om contact te leggen als er een taal- of cultuurkloof is. En als dan uiteindelijk lukt om samen een concert te geven, dan schept dat een magische band. Een fantastische manier om elkaar te ontmoeten én van elkaar te leren, aldus Roel.

Kortom, een magisch concert met een maatschappelijk tintje maakt dit een buitengewone avond uit!

Delen

Bekijk ook deze tips

Burgers en muziek

De Keizerstraat is het kloppende hart van Scheveningen. Niet alleen kan je er lekker eten, ook staat er uitgaan op het menu. Er zijn vaak live optredens waar je van kan genieten. Dus kom ook swingen op Scheveningen!

Lees verder

Scheveningse ‘Schattepetat’

Wassenaar Snacks is al bijna 50 jaar een begrip in Scheveningen. Opgericht door Joop Wassenaar in 1960, die later werd bijgestaan door zijn broers Jacques, Martin en Albert Verheij. Inmiddels is het nog steeds de beste snackbar van Scheveningen, hoog tijd om eens een kijkje te nemen in de keuken!

Lees verder

Actiesport je suf op het strand

Het komende jaar staat in teken van ontspannen aan zee, met onze Scheveningen Zuivert campagne. Bij ontspanning denk je aan massages, zen yoga en meer zulks. Maar misschien denk je minder snel aan beweging, hetgeen ook ontspannend kan werken. In de komende maanden is er heel wat beweging op het strand in Scheveningen, waar je zelf aan mee kan doen of naar kijken. Combineer dit met een strandwandeling en heerlijk hapje, voila: ontspanning! Neem ook even een kijkje in dit Strand Race overzicht, want wij waren het overzicht even kwijt dus daarom alles op een rijtje.

Lees verder