Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Cultuur aan de kust

6 februari 2020 - See Lab komt weer met een magische expositie aan zee. Bij deze culturele broedplaats op Scheveningen kun je een kijkje nemen in de gedachten van zijn bewoners. Kom een kijkje nemen bij deze 5-daagse expo 'Sentinels'.

Sissel Marie Tonn

In deze tentoonstelling tonen Sissel Marie Tonn en Helena nieuwe iteraties van bestaand en steeds evoluerend werk. Te zien van 28 februari tot en met 3 maart 2020.

Sissel toont een nieuwe versie van haar werk 'Een opvoeding van aandacht', waarin zintuiglijke waarneming, aandacht en belichaamde herinneringen aan het leven in een aardbevingszone worden verkend.Gebaseerd op persoonlijke verhalen van mensen die in Istanbul wonen, volgt het werk de verschillende wijzen van aandacht die worden aangewend in de zin van ecologisch bewustzijn dat gepaard gaat met leven op een breuklijn.

Dit weeft onverklaarbare lichamelijke gewaarwordingen, aandacht voor vreemd diergedrag, dromen en onheilspellende weersverschijnselen voorafgaand aan een aardbeving, vermengd met het besef dat binnenlandse ruimte een potentiële bedreiging wordt, en de toenemende aantasting van stedelijke ontwikkeling in openbare ruimtes.

Helena Sanders

Helena Sanders presenteert nieuw en recent werk met natuurlijke en synthetische pigmenten, residuen en volksverhalen als een toegangspunt tot ongemakkelijke verwantschappen met onbenoembare of onzichtbare lichamen.

Ze heeft de mogelijkheden van kleur onderzocht om vluchtige effecten te registreren en nauwelijks hoorbare missies te onderscheppen. In dit geval beschouwt ze de mijn als de folkloristische site waar het bedrijf van extractie verrijkt is met bijgeloof en de taal van magie. De Mijnwerker probeert een tijdelijke geologische vrede over te halen door inefficiënt ritueel en naïef aanbod op gespannen voet met het ritme van Kapitaal.

De mijn spreekt terug in goud, kolen, kobalt, grot, schadelijk gas, vuren en in de ontdooide gloeiende roze biologische pigmenten van verdwenen oceanen die in schalie zijn geplet, of in zwarte en rode kannibaal gepigmenteerde microben en schimmels, eten in de grenzen van prehistorische grotschilderingen die deze beelden voor altijd verfrissen.

Delen