Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

De Olympische Spelen beleven op het strand!

Scheveningen is deze zomer een unieke sportervaring rijker: de Olympic Experience. Iedere sportfanaat die niet naar Brazilië afreist voor de Olympische Spelen kan zijn/haar hart ophalen op het strand van Scheveningen. Het belooft een groots evenement te worden van 5 tot en met 21 augustus waarin je Olympische Spelen in Rio optimaal kunt beleven!


Hollands Rio
Het stuk strand waar de Olympic Experience plaatsvindt verandert tijdens de Olympische Spelen in een Hollands Rio. Denk aan een heus sportdorp waar je niet alleen de verrichtingen van TeamNL op de voet kunt volgen, maar waar je ook echt sporten kunt doen. Een prachtig initiatief dat mogelijk wordt gemaakt door de Gemeente Den Haag, NOC*NSF en TIG Sports.

Lekker zelf sporten!
De Olympic Experience is een grootschalig evenement dat dagelijks ruimte biedt aan maar liefst 4000 bezoekers en in de avond aan 3000. Overdag kun je allerlei sporten beoefenen onder begeleiding van meer dan twintig verschillende sportbonden. Dus mocht je nu dubben over welke Olympische sport jou op het lijf geschreven staat, kun je altijd even een proefrondje maken bij de Olympic Experience!

Nog leuker zijn de toernooien, zoals de hockey- en basketbaltoernooien. Want wanneer jij bent uitgesport om 18.00 gaan die wedstrijden door en kun je genieten van wat ‘echte’ wedstrijden.Olympische wedstrijden op grote schermen
In de namiddag en avond kunnen bezoekers op grote schermen live de Olympische Spelen volgen. Natuurlijk volledig in het oranje gehesen om TeamNL naar de overwinning te juichen! Dit is inclusief voor- en nabeschouwingen, entertainment en de aanwezigheid van oud-topsporters en Olympiërs.

Oud-judoka ambassadeur
Leuk is dat Olympisch kampioen en oud-judoka Mark Huizinga ambassadeur en gastheer van dit grote sportevenement wordt. “Ik voel mij vereerd om ambassadeur en gastheer van de Olympic Experience te zijn.

Als sporter op de Olympische Spelen werd mij vaak pas achteraf duidelijk wat de Spelen in eigen land teweeg brachten. Nu krijg ik de kans om samen met veel anderen dat feest in eigen land in gang te zetten en die sfeer over te brengen op de sportliefhebbers hier. NOC*NSF, de gemeente Den Haag en TIG Sports hebben een uniek concept ontwikkeld om de Spelen van Rio in Nederland optimaal te beleven. Het sportstrand van Den Haag is daarmee de thuisbasis van TeamNL.’

Huizinga zal op een groot aantal dagen bij de Olympic Experience aanwezig zijn en bij diverse activiteiten betrokken zijn. Daarnaast interviewt hij onder meer ex-topsporters op het podium en is hij tijdens zijn aanwezigheid als ambassadeur ook het aanspreekpunt voor de media.

Natuurlijk volgt Buitengewoon Scheveningen de ontwikkelingen van de Olympic Experience op de voet. Benieuwd naar meer verhalen, leuke evenementen en actuele nieuwtjes? Houd dan onze Facebookpagina in gaten.

De Olympic Experience is dagelijks geopend van 10.00 tot 24.00 in de periode van 5 augustus t/m 21 augustus 2016. Kaarten kun je kopen voor 10 euro per persoon en voor kinderen tot en met 18 jaar is dat 5 euro. Doe dat op www.teamnl.org

Delen

Bekijk ook deze tips

​A Night Out Muziek Expeditie

Wie neem jij mee op muzikaal avontuur langs de parels van de badplaats? Ontdek de pracht van de nacht op Scheveningen met de muziekexpeditie van A Night Out aan Zee. De muziekexpeditie is een onderdeel van Club Lourdes aan Zee; een culturele pop up in de Lourdeskerk. Ontdek de pracht van de nacht met deze herfstige editie van de muziekexpeditie!

Lees verder

De meivakantie op Scheveningen

De meivakantie zit vol kleine feestjes aan zee, voor groot en klein is er wat te doen. De zon laat zijn gezicht zien, dus een strandwandeling of tocht door de duinen is naast alle events ook een must. En na een drukke dag kan je natuurlijk een heerlijk hapje eten bij een van de vele strandtenten, plekjes aan de boulevard of misschien zoek je liever de Keizerstraat en omgeving op. Kom een kijkje nemen in de tips die de meivakantie tot een spetterend succes maken!

Lees verder

Drijven en dobberen

Op het alleruiterste puntje van de Pier in Scheveningen waan je je bijna op een eilandje, omgeven door water en weg van alle drukte van de boulevard. Het geluid van het volle strand verzwakt en wordt bijna overstemd door het geluid van de zee. Kom heerlijk ontspannen en wegdrijven op Scheveningen.

Lees verder