Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

De Ooievaart

30 oktober 2017 - Varend naar Scheveningen of nog verder? Dat kan met de Ooievaart. Niet alleen hebben ze een rondvaartboot die door de wateren van de binnenstad vaart, ook hebben ze een onoverdekte boot. Deze is ideaal voor groepen die de stad en het strand van een andere kant willen zien!

Rond varen

Zoals al gezegd is er een rondvaartboot. Deze is ook voor groepen een aanrader. Een tochtje met de overdekte boot De Vlietvaart gaat een stapje verder en brengt passagiers naar Leiden en Delft.

Geniet op een originele manier van al het moois dat de binnenstad vanaf het water te bieden heeft! Want Den Haag heeft een roemrijk verleden en is een stad waar veel te beleven valt. Koninklijk, berucht en beroemd.

Leuke anekdotes, lekker eten en veel gezelligheid op het water voor jong en oud. Kortom het perfecte uitje, ook in de herfst en winter.

Schuitje varenGelukkig gaat het varen in de wintermaanden gewoon door op de kleinere boten! Warm aankleden is wel een must aangezien de groepsvaart op een open boot plaatvindt.

Ze halveren de vaartijd in de open boten naar 45 minuten en bieden allerlei arrangementen aan voor groepen om na de vaart heerlijk op te warmen. Met name de Hollandse pot staat op het menu. Ouderwets genieten dus!

Lichtjesvaart

Wil je Scheveningen een keer uit varen? Dat kan! Want tijdens Lichtjesavond, 12 december, een van de hoogtepunten van de winter in Delft, wordt er gevaren.

Dan worden de lichtjes aangestoken in de huizenhoge kerstboom op de Markt. Grachtenpanden worden uitgelicht in diverse kleuren. Er zijn kraampjes met lekkernijen, vuurkorven, zang, muziek en dans. Je kan dan meevaren op een overdekte boot, en krijgt heerlijke happen.

Dobberen met Kerst

In de week voor Kerst, op 21, 22 en 23 december kan je ook genieten van de enige echte winteravond Kerstvaarten door de grachten van de binnenstad.

Na het ontvangst onder de kerstboom in een sfeervol ingericht grachtenpand met chocolademelk en glühwein, vertrek je op de winteravonden voor een unieke Kerstvaart.

Op de open boot maak je een korte vaart met winterse verhalen, mooie gedichten en leuke anekdotes. Een magische ervaring over de grachten, daar wil je toch bij zijn?

Bedrijfsuitje

Omdat dit een ideale activiteit is voor een groep mensen, kan je natuurlijk ook met je bedrijf in het zelfde schuitje stappen.

Op de overdekte trekschuit passen wel 34 mensen, een zee van ruimte dus! De minimum vaartijd is een uur, en die kan je natuurlijk verlengen. Hapjes en drankjes kunnen ook voor je geregeld worden, kortom je wordt goed in de watten gelegd.

En kom zeker een keer met je groep naar Scheveningen gevaren, want ook hier bruist het in de wintermaanden. Uitwaaien op Scheveningen is het lekkerst in de kou!

Delen

Bekijk ook deze tips

De Olympic Experience

Beleef de Olympische Spelen van Rio de Janeiro op het strand van Scheveningen in augustus! Voor alle sportfans, jong en oud, die niet naar Brazilië kunnen afreizen, maar wel willen juichen voor TeamNL is de Olympic Experience in het leven geroepen. In de maand augustus kan je op het sportstrand van Den Haag zelf sporten, de wedstrijden van #TeamNL volgen en feest vieren.

Lees verder

Rust aan de kust

Even helemaal weg aan de kust? Je hoofd leegmaken en rust vinden naast de Noordzee...Deze oase van ontspanning vind je niet alleen in Scheveningen maar heel simpel in je hoofd. De nieuwe mindfulness praktijk aan de Haagse horizon kan je hier bij helpen. Mindfulyes staat open voor iedereen!

Lees verder

Snuisterijen

Je vast al te wachten op weer een nieuwe tip om je weer eens even richting de Keizerstraat te begeven. Gelukkig hebben wij die voor je, er komt namelijk een feestje aan! Een feestje? Ja zeker, want ons eigen echte Scheveningse 'live-Marktplaats' winkeltje bestaat op 1 februari (dat is morgen al), 1 jaar!

Lees verder