Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

De Ooievaart

30 oktober 2017 - Varend naar Scheveningen of nog verder? Dat kan met de Ooievaart. Niet alleen hebben ze een rondvaartboot die door de wateren van de binnenstad vaart, ook hebben ze een onoverdekte boot. Deze is ideaal voor groepen die de stad en het strand van een andere kant willen zien!

Rond varen

Zoals al gezegd is er een rondvaartboot. Deze is ook voor groepen een aanrader. Een tochtje met de overdekte boot De Vlietvaart gaat een stapje verder en brengt passagiers naar Leiden en Delft.

Geniet op een originele manier van al het moois dat de binnenstad vanaf het water te bieden heeft! Want Den Haag heeft een roemrijk verleden en is een stad waar veel te beleven valt. Koninklijk, berucht en beroemd.

Leuke anekdotes, lekker eten en veel gezelligheid op het water voor jong en oud. Kortom het perfecte uitje, ook in de herfst en winter.

Schuitje varenGelukkig gaat het varen in de wintermaanden gewoon door op de kleinere boten! Warm aankleden is wel een must aangezien de groepsvaart op een open boot plaatvindt.

Ze halveren de vaartijd in de open boten naar 45 minuten en bieden allerlei arrangementen aan voor groepen om na de vaart heerlijk op te warmen. Met name de Hollandse pot staat op het menu. Ouderwets genieten dus!

Lichtjesvaart

Wil je Scheveningen een keer uit varen? Dat kan! Want tijdens Lichtjesavond, 12 december, een van de hoogtepunten van de winter in Delft, wordt er gevaren.

Dan worden de lichtjes aangestoken in de huizenhoge kerstboom op de Markt. Grachtenpanden worden uitgelicht in diverse kleuren. Er zijn kraampjes met lekkernijen, vuurkorven, zang, muziek en dans. Je kan dan meevaren op een overdekte boot, en krijgt heerlijke happen.

Dobberen met Kerst

In de week voor Kerst, op 21, 22 en 23 december kan je ook genieten van de enige echte winteravond Kerstvaarten door de grachten van de binnenstad.

Na het ontvangst onder de kerstboom in een sfeervol ingericht grachtenpand met chocolademelk en glühwein, vertrek je op de winteravonden voor een unieke Kerstvaart.

Op de open boot maak je een korte vaart met winterse verhalen, mooie gedichten en leuke anekdotes. Een magische ervaring over de grachten, daar wil je toch bij zijn?

Bedrijfsuitje

Omdat dit een ideale activiteit is voor een groep mensen, kan je natuurlijk ook met je bedrijf in het zelfde schuitje stappen.

Op de overdekte trekschuit passen wel 34 mensen, een zee van ruimte dus! De minimum vaartijd is een uur, en die kan je natuurlijk verlengen. Hapjes en drankjes kunnen ook voor je geregeld worden, kortom je wordt goed in de watten gelegd.

En kom zeker een keer met je groep naar Scheveningen gevaren, want ook hier bruist het in de wintermaanden. Uitwaaien op Scheveningen is het lekkerst in de kou!

Delen

Bekijk ook deze tips

Buitenspelen

Weet je nog vroeger? Toen je geen afspraken hoefde in te plannen en je agenda overvol was. De dagen dat je gewoon bij elkaar kon aanbellen en vragen: "Kom je buitenspelen?". Die dagen waren leuk, en gevuld met belletje trekken, balletje trappen, verstoppertje, knikkeren en bellenblaas. Ook al is die tijd misschien voorbij, hij komt soms weer terug. En wel in juni, dus ben jij erbij?

Lees verder

Meet Sanne van Beautysalon Pretty Face

Op de hoek van de Renbaanstraat en de Zandvoortstraat in Scheveningen vind je Beautysalon Pretty Face. Sanne runt hier sinds januari 2016 haar eigen salon en haar klanten komen echt overal vandaan. En dat vinden wij niet zo gek. Sanne is super professioneel en de sfeer is er erg ontspannen.

Lees verder

Zadkine aan Zee

Geef je ogen de kost in museum Beelden aan Zee aan de boulevard. Want vanaf deze week kan je de tentoonstelling met de beelden van Ossip Zadkine bewonderen. Deze buitengewone kunstenaar laat in zijn werk de band tussen mens en natuur zien. Dompel je onder in deze prachtige tentoonstelling aan zee!

Lees verder