Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

De paden op, de lanen van Scheveningen in

Wandelen is goed voor je, bewegen in het algemeen natuurlijk, maar waarom wandelen in het bijzonder? Hier onder een paar redenen waarom je nu je (stoute wandel) schoenen aan moet trekken, en hop het strand of de duinen van Scheveningen in moet duiken. En heb je nog wat inspiratie nodig qua routes? Klik dan nog maar eens even hier voor een aantal goed routes uit ons archief!


Kom in beweging

We zeiden het woensdag al: beweging is erg belangrijk en zeker in de winter! Dat werd nog maar eens benadrukt toen we hier op de redactie het volgende artikel lazen over wandelen. Hierin vertelt een hoogleraar waarom dit belangrijk is.”Het is eenvoudiger om de vraag 'waarom is wandelen goed?' om te draaien", zegt hoogleraar bewegingswetenschappen Peter Hollander van de Vrije Universiteit in Amsterdam. "Niet wandelen is namelijk niet goed. Ons lichaam is nu eenmaal zo ontworpen dat het zich snel aanpast aan activiteit, dus ook aan inactiviteit, aan nietsdoen. Bij het wandelen gebruiken we spieren en belasten we botten en kraakbeen, en dat alles met relatief weinig inspanning. Dus andersom, als je te weinig lichaamsbeweging krijgt, gaan je botten, je spieren en je kraakbeen snel achteruit." Lees het artikel hier nog even na als je meer wilt weten.

Natuurlijk zen

Meer botmassa, steviger kraakbeen, sterkere spieren, efficiënter afvallen, en een betere conditie zijn redenen genoeg om in de benen te komen. Maar misschien nog wel de beste reden, vonden wij, is een goed humeur! Je stemming verbetert zienderogen als je dicht bij de natuur staat, zonder alle prikkels van technologie om je heen. Even tot jezelf komen, helemaal tot rust, dat is een positief effect dat gelijk merkbaar is. Maar ook de aanmaak van gelukshormonen wordt gestimuleerd waardoor je (winter) depressie kan tegengaan. Meer over hoe belangrijk dichtbij de natuur staan is kon je al lezen in ons artikel over La Caldera.

En denk je nu, ja leuk zeg maar ik heb niemand om mee te wandelen? Je kan natuurlijk altijd meedoen met de training van Yogaseads waar wij over schreven om daar mensen te leren kennen die dezelfde interesse hebben. Of neem eens een kijkje bij Pierewaaien Scheveningen! En houd natuurlijk onze agenda in de gaten, want er zijn altijd wel activiteiten in Scheveningen die aansluiten bij andere interesses en goed samengaan met een ouderwets stukje wandelen over het strand! Dus de paden op, de lanen van Scheveningen in is het devies!

Delen

Bekijk ook deze tips

Zomervakantie cultureel

In actie komen tijdens de zomervakantie kan natuurlijk op Scheveningen. Dit heb je al kunnen lezen vorige week! Maar naast de zeelucht kan je ook wat cultuur snuiven! Het wordt hoe dan ook een onvergetelijke vakantie met onze tips.

Lees verder

Suikerzoet Scheveningen

​Alle zoetekauwen verzamelen! Wij komen weer met een tip die je het water in de mond doet lopen. Dus mocht je goede voornemen 'minder snoepen' zijn, dan ben je bij deze gewaarschuwd. De lekkerste baksels en delicatessen van onze Franse vrienden zijn na het schrijven van dit stukje, geen geheim meer.

Lees verder

De Ooievaart

Varend naar Scheveningen of nog verder? Dat kan met de Ooievaart. Niet alleen hebben ze een rondvaartboot die door de wateren van de binnenstad vaart, ook hebben ze een onoverdekte boot. Deze is ideaal voor groepen die de stad en het strand van een andere kant willen zien!

Lees verder