Buitengewoon
Scheveningen

Herfst aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

De Scheveningse Herfstvakantie Hotspots

De blaadjes vallen van de bomen, de wind waait over het strand, het is weer tijd om je dikke truien en jassen uit de kast te halen, want de herfst is in het land! Heerlijk uitwaaien met je voeten in het zand, genietend van de laatste zonnestralen.

Vliegeren, surfen, in het reuzenrad, warme choco met slagroom, ja Scheveningen is een paradijs voor kinderen. En dat komt goed uit, want de herfstvakantie komt er aan. Wat zijn alle hotspots voor jullie koters deze vakantie? Zoek niet verder, je hebt ze gevonden en graag gedaan!
Zuiderstrandtheater
Dit prachtige theater aan het strand is een van de podia van Festival de Betovering; het internationale kunstfestival voor kinderen. Er zijn allerlei leuke, spannende en vrolijke voorstellingen. Ook zijn er workshops zoals “Schat….waar ben je?”. Je gaat schatzoeken, op ontdekkingstocht en meer! Varen in een boot, belanden op onbewoonde eilanden, dansen op het strand en onder water…en woont er echt niemand? Kijk voor het hele programma op de website van het Zuiderstrand.

Sealife
Bij Sealife kan je al het leven uit de zee ontmoeten, pinguïns, haaien, je kan het zo gek niet bedenken. Maar in de herfstvakantie kan je er ook piraten en zeeprinsessen ontmoeten. Luister naar de verhalen van de zeeprinses of volg een piratenles van een echte piraat.

Bij Sea Life kun je je piratendiploma halen en een mooie glittertattoo laten zetten. De lessen zijn dagelijks tussen 11.00 en 16.00 uur. Kijk voor meer informatie hierover of combinatiekaarten met Madurodam op www.sealife.nl.


Action Academy
Wil je klauteren, klimmen, en spetteren? Dat kan bij de Action Academy! Het perfecte kids camp in de Herfstvakantie dat begint bij surfles.nl. Onder begeleiding van enthousiaste, ervaren en gecertificeerde instructeurs kunnen kids 4 dagen lang action sports beoefenen. Je kan surfen, klimmen, skaten, free runnen, zwemmen, tokkelen en nog veel meer. Dit samen met goed, biologisch en verantwoord eten is gegarandeerde pret. Er zijn nog een paar plekjes voor de herfstvakantie, dus schrijf je hier in!

En NATUURlijk:
Schelpjes zoeken, rollen van de duin, rennen over het strand achter de meeuwen aan, grote boten kijken in de haven, bomen klimmen in Scheveningse bosjes, fietsen in Meijendel en herten spotten!

Hapje, drankje, ditje, datje:
Haring happen bij het Haringhuisje, warme choco bij Meneer Chocola, patatje op de Pier, een rondje in het reuzenrad, een ijsje bij San Remo, en chillen bij het haardvuur van Hart Beach.

Zo, nu zijn alle kinderen wel even onder de pannen, maar de ouders moeten ook ergens terecht kunnen! Daarom kan je onze agenda, tips, en Buitengewoon Scheveningen op Facebook in de gaten houden om verzekerd te zijn van een topvakantie. En voor alle ontspanningstips kan je kijken op Scheveningen Zuivert. Wij wensen iedereen een heerlijke herfstvakantie!

Delen

Bekijk ook deze tips

Glow at the sea golf

Sport op Scheveningen kent vele (zee)gezichten. Je kan natuurlijk meedoen aan een bootcamp, of juist lekker wandelen door de duinen. Of wat dacht je van surfen, kiten en SUPpen? Misschien wil je liever een potje tennis spelen. Alles kan hier op Scheveningen! Maar wat ook leuk is, is om actief bezig zijn met spel te combineren. Dus deze week een speelse tip voor de liefhebber!

Lees verder

Tien redenen

Het waait, het stormt het regent, en je zit lekker naast de verwarming op de bank. Het liefst met een dekentje en een kopje thee. Bekend beeld voor velen of niet? Maar juist in de deze tijd van het jaar is Scheveningen op z’n mooist. Dan schudt ze de bomen, en roert ze de zee! Dus stap uit die joggingbroek, trek wat leuks aan en begeef je richting de woeste wateren van het mooiste stukje Nederland. Hier tien redenen om van de bank af te komen.

Lees verder

A Night Out - Jazz aan Zee

​De maand augustus klinkt je als muziek in de oren, want het is swingen geblazen aan zee! Deze hele maand kan je swingen met je voeten in het zand, en genieten van de mooiste optredens. Jazz aan Zee viert hoogtij, en dit zomerse overzicht laat je zien welke parels je kan bezoeken. ​​Luister en dans mee aan zee!

Lees verder