Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

De vaart erin

13 april 2018 - Omdat het dit jaar een feest is aan zee, blijven de tips je om de oren vliegen. Dit keer zetten we op een rijtje hoe je al varend naar de leukste events op Scheveningen kan. Hierbij kan je niet alleen de binnenstad en Scheveningen vanuit het water aanschouwen of ontdekken, maar ook een leuke activiteit bijwonen. Dat is nog eens van twee walletjes eten. We stappen graag met jou in hetzelfde schuitje, dus lees even mee!

Even voorstellen

De Willemsvaart is al eens in onze tips voorbij gekomen, maar we frissen graag je geheugen nog even op. Deze tocht over het water is vernoemd naar Koning Willem I die een waterweg liet graven vanaf de Prinsessegracht naar de kust.

En sinds 2009 biedt de Willemsvaart verschillende boottochten in de Haagse binnenstad én richting Scheveningen strand.Een ervaren gids vertelt je tijdens de rondvaart historische wetenswaardigheden en interessante anekdotes over de stad.

Naast de standaard rondvaarten organiseert De Willemsvaart regelmatig thematochten, vaak in samenwerking met Haagse musea, hotels en festivals.

En de leukste vaarten naar Scheveningen hebben wij even voor je op een rijtje gezet!

Strand en stad

In de maanden april tot en met oktober zijn er diverse reguliere vaarten, waaronder De StrandRelax. Deze boottocht vaart van zondag tot met vrijdag van Station Den Haag Centraal in ongeveer een uur naar Scheveningen.

Deze boottocht eindigt bij de Haringkade, van waar je binnen tien minuten naar het strand loopt. Voor en prikkie zit je dus op een originele manier met je voetjes in het zand.

 • Vertrektijd: 11:00, 13:00 en 15:00 uur
 • Opstapplaats: Prinsessegracht 4 (tegenover de KABK)
 • Eindpunt: Haringkade 97
 • Terugvaarten zijn om 12:00, 14:00 en 16:00 uur, vanaf de Haringkade naar het Centraal Station
 • Prijs volwassenen: 10 euro
 • Prijs kinderen (3 t/m 11 jaar): 5 euro

Parade park

Voor het tiende jaar op rij vaart de Willemsvaart naar het gezellige KleinKunstFestival De Parade in het Westbroekpark.

Het festival is het makkelijkst te bereiken met de boot. De Trekschuit vertrekt om 15.00, 17.00 en 19.00 uur vanaf aanlegplaats Centraal Station / Prinsessegracht 4 (op zaterdag en zondag ook om 13.00 uur) en stopt direct naast de ingang van de Parade.

De boten varen tot een half uur na sluiting van de Parade terug naar de stad (00.30 uur en op vrijdag en zaterdag 02.30 uur)

 • Wanneer: 13 juli t/m 22 juli
 • De prijs is 4,50 euro voor een enkele reis (een retourtje kost 8 euro).
 • Vooraf reserveren via : info@willemsvaart.nl

Vuurwerk vaart

Ook dit jaar vaart de Willemsvaart naar het Vuurwerkfestival op Scheveningen! De boot vertrekt om 20.30 uur vanuit Den Haag (aanlegplaats Centraal Station / Prinsessegracht 4)

Je bent dan om 21.00 uur bij de Haringkade. Vanaf die locatie is het circa 500 meter lopen naar het Seinpostduin. Om 23.00 uur vaart de boot we weer terug naar de stad. Zo omzeil je dus de drukte van het verkeer en OV.

 • De prijs is 17,50 euro voor een retourtje, inclusief snacks en drankje voor onderweg, kinderen tussen 3 en 11 jaar varen mee voor 7 euro p.p.
 • Wanneer: 10, 11, 17 en 18 augustus
 • Vooraf reserveren via : info@willemsvaart.nl

Trek in de schuit

Ook dit jaar verzorgt de Willemsvaart weer boottochten vanuit de stad naar het TrekFestival (Trekschuit).

Vanaf aanlegplaats Centraal Station naar het Westbroekpark, naast de ingang van FoodFestival Trek. Het festival is makkelijk te bereiken met de boot.

 • Wanneer: 7 september t/m 9 september
 • Tijd: de Trekschuit vertrekt om 15.00, 17.00 en 19.00 uur vanaf aanlegplaats Centraal Station / Prinsessegracht 4 (op zaterdag en zondag ook om 13.00 uur) stopt direct naast de ingang van Trek. Om 22.00 en 23.15 starten de retourvaarten terug naar de stad.
 • Prijs: 4,50 euro voor een enkele reis, een retourtje kost 8,00 euro

Kortom met deze tocht wordt het een feest aan zee. Dus zorg dat je bezoek aan Scheveningen niet in het water valt en vaar mee!


Delen