Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Duik in de winter

Een duik in de zee is verfrissend, maar niet waar je aan denkt als het winter is. Toch zijn wij op Scheveningen niet van suiker, en brengt de zee ons ook in de winter in beweging. Wil je een stok achter de deur om te duiken? Dan hebben we daar ook nog wat tips voor. Laat de koude zee je hart verwarmen, en lees mee!

Zwemmen in gezond

Waarom is een koude duik zo gezond? Misschien wel handig om er iets van te weten voordat je je blootstelt aan de kou.

Winterzwemmen geeft extreme stress aan het lichaam, omdat je lichaam alles moet doen om zichzelf warm te houden. Je lichaam maakt hormonen aan waar je rustig van wordt, je afweersysteem krijgt een boost en je verbrand heel wat energie. Hiernaast is het een mentale overwinning die ook gezond is voor je!

De vitaliserende werking op lichaam en geest is te vergelijken met meditatie. Het is handig om je lichaam er op voor te bereiden, en niet zomaar een duik te gaan nemen. Je kan hiervoor bijvoorbeeld terecht bij het IJsbadhuis.

Je lichaam raakt snel onderkoeld en je spieren zijn gevoelig voor kramp dus te lang in het water liggen is ook weer niet de bedoeling. Daarom hebben surfers die in de winter surfen ook een erg dik wetsuit aan dat bescherming biedt.


Delen