Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Duik in de winter

14 december 2017 - Een duik in de zee is verfrissend, maar niet waar je aan denkt als het winter is. Toch zijn wij op Scheveningen niet van suiker, en brengt de zee ons ook in de winter in beweging. Wil je een stok achter de deur om te duiken? Dan hebben we daar ook nog wat tips voor. Laat de koude zee je hart verwarmen, en lees mee!

Zwemmen in gezond

Waarom is een koude duik zo gezond? Misschien wel handig om er iets van te weten voordat je je blootstelt aan de kou.

Winterzwemmen geeft extreme stress aan het lichaam, omdat je lichaam alles moet doen om zichzelf warm te houden. Je lichaam maakt hormonen aan waar je rustig van wordt, je afweersysteem krijgt een boost en je verbrand heel wat energie. Hiernaast is het een mentale overwinning die ook gezond is voor je!

De vitaliserende werking op lichaam en geest is te vergelijken met meditatie. Het is handig om je lichaam er op voor te bereiden, en niet zomaar een duik te gaan nemen. Je kan hiervoor bijvoorbeeld terecht bij het IJsbadhuis.Je lichaam raakt snel onderkoeld en je spieren zijn gevoelig voor kramp dus te lang in het water liggen is ook weer niet de bedoeling. Daarom hebben surfers die in de winter surfen ook een erg dik wetsuit aan dat bescherming biedt.

Surfen op Scheveningen

Op zaterdag 16 december organiseren Hart Beach & Quiksilver voor de eerste keer in Nederland het internationaal bekende Surfin’ Santas Event. Een surf event waarbij meer dan 100 topsurfers verkleed als Santa Claus tegelijk gaan surfen.

De hele line-up zal gevuld zijn met met surfende Santa's! Hart Beach zorgt voor een DJ, gluhwein en fotografen en cameraman. Voor de deelnemers stellen ze surfboards, SUP's en XL SUP's ter beschikking!

Deelname aan het Hart Beach Quiksilver Surfin’ Santas Event is gratis, maar daarbij moet je wel kunnen surfen en is het dragen van een Santa Claus outfit verplicht.

De eerste 100 aanmeldingen krijgen van Hart Beach een compleet kerstmannen inclusief baard en Gluhwein. Maar natuurlijk is iedereen in Santa Claus outfit welkom tijdens het event en de After surf party on the Beach.

Duik het nieuwe jaar in

De motivatie vinden voor een duikje? Misschien is dan de Nieuwjaarsduik iets voor jou! Met je kater in zee, hopsakee!

De grootste Nieuwjaarsduik van Nederland vindt plaats in Scheveningen. Start het nieuwe jaar fris met een duik in de koude Noordzee aan de Scheveningse kust ter hoogte van De Pier en het Kurhaus.

Kijken mag natuurlijk ook, maar meedoen is echt fantastisch. Je kan het ook nog feestelijker maken, door je aan te melden voor het speciale Feest aan Zee-fototeam tijdens de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen.

Je krijgt historische badkleding aan en behoort tot een selecte groep voor een speciale publiciteitsfoto. Je staat gegarandeerd vooraan. Meld je hier aan.

Vanaf 10:30 uur start de inschrijving voor de Unox Nieuwjaarsduik Scheveningen. Rond 11:45 uur is het tijd voor de gezamenlijke warming-up met muziek zodat iedereen lekker warm blijft.

Om 12:00 uur gaat de duik van start. Wees op tijd als je mee wilt doen. Er mogen maximaal 10.000 mensen meeduiken en je hebt tijd nodig om je om te kleden.

Iedereen die deelneemt aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen ontvangt een Unox-muts, een herinneringsvaantje en het 'Terugblik', een speciale editie van de Unox erwtensoep in blik. Leuk toch?

De inschrijving kost drie euro en is ter plekke, dus je kunt helaas niet reserveren. Verder is het goed om warme kleding mee te nemen en jezelf goed voor te bereiden.

Kortom er komen nog heel wat duikjes aan die je bij kan wonen, of waar je aan mee kan doen. Begeef je in de kou om warm de winter door te gaan. Enjoy!Delen

Bekijk ook deze tips

Schoon strand

Iedereen komt graag genieten van het strand en de duinen op Scheveningen. Daarom is het zo belangrijk dat we ook goed zorgen voor dit mooie stukje natuur aan zee. Trashure Hunt organiseert daarom vaak gezellige activiteiten in het kader van een schoon strand. Kom je ook meehelpen?

Lees verder

Ritme aan Zee

Een feest vol ritme, geluiden die je tot over de duinen van het Zuiderstrand zal horen. We hebben het natuurlijk over het drumspektakel van het jaar; 2000 drummers #aanZee! Vier dit muzikale feest ter ere van het 200 jarig bestaan van de badplaats mee op zondag 9 september.

Lees verder

Edelstenen therapie

Als je binnenloopt in La Caldera voelt het alsof er een warme deken over je heen valt. De zuivere geuren, heldere stenen en zachte tonen zijn uitnodigend. Je bent welkom, je bent thuis. Al zestien jaar is deze plek een begrip in de Keizerstraat. Niet alleen kan je er prachtige stenen en advies krijgen, ook kan je in een sessie de kracht van de edelstenen ervaren.

Lees verder