Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Duik in de winter

Een duik in de zee is verfrissend, maar niet waar je aan denkt als het winter is. Toch zijn wij op Scheveningen niet van suiker, en brengt de zee ons ook in de winter in beweging. Wil je een stok achter de deur om te duiken? Dan hebben we daar ook nog wat tips voor. Laat de koude zee je hart verwarmen, en lees mee!

Zwemmen in gezond

Waarom is een koude duik zo gezond? Misschien wel handig om er iets van te weten voordat je je blootstelt aan de kou.

Winterzwemmen geeft extreme stress aan het lichaam, omdat je lichaam alles moet doen om zichzelf warm te houden. Je lichaam maakt hormonen aan waar je rustig van wordt, je afweersysteem krijgt een boost en je verbrand heel wat energie. Hiernaast is het een mentale overwinning die ook gezond is voor je!

De vitaliserende werking op lichaam en geest is te vergelijken met meditatie. Het is handig om je lichaam er op voor te bereiden, en niet zomaar een duik te gaan nemen. Je kan hiervoor bijvoorbeeld terecht bij het IJsbadhuis.

Je lichaam raakt snel onderkoeld en je spieren zijn gevoelig voor kramp dus te lang in het water liggen is ook weer niet de bedoeling. Daarom hebben surfers die in de winter surfen ook een erg dik wetsuit aan dat bescherming biedt.


Delen

Bekijk ook deze tips

Mud Masters Beach Work Out

Tijdens dit zomerse workout festival daag je jezelf uit in een arena van mul zand met hindernissen, workout zones en lekkere beats. Na afloop proost je met je vrienden in de zon op jullie prestatie en chillen jullie samen in de sfeervolle festival area bij het Beach Stadium aan zee.

Lees verder

A Night Out - Overzicht December

De maand december kan je opwarmen met deze tips op Scheveningen. De stad aan zee wordt verlicht door de activiteiten op onze agenda. Geniet van lichtpuntjes in donkere tijden. Dit A Night Out overzicht laat je zien welke parels je kan bezoeken. Luister en dans mee!

Lees verder

Paviljoen de Witte

Dat wij op Scheveningen mooie locaties hebben, dat wist je misschien al. Maar dat die locaties ook toegankelijk zijn voor jou, dat willen wij je bij deze even vertellen. Hier het verhaal van Paviljoen de Witte, een ontzettend opzichtige en bijzondere locatie, waar de deuren voor je openstaan. Buitengewoon genieten aan zee deze week!

Lees verder