Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Een bewuste buik

Biologisch eten, vegetarisch, of veganistisch dineren? Het kan allemaal op Scheveningen en natuurlijk in de binnenstad. Je buikje rond eten met overheerlijke groente, of een duurzaam gevangen visje? Wij zetten hier weer tien tips voor je op een rijtje. Op deze plekken kan je bewuster eten, en erg lekker niet te vergeten!

Zo groen zo lekker

We trappen dit lijstje af met Zo Zoet & Zout, een van onze lievelings! Hier kan je niet alleen een lekker bio bakkie halen, maar ook eten is een bewuste keuze. En die is reuze. Je kunt hier niet alleen goed vegetarisch vertoeven, ook op het vegan vlak kan je uit te voeten.

Voor ieder is er dus wat wils, ook de bewuste vlees en viseter komen hier graag. Het is gewoon allemaal lekker, maar wel lekker bewust. En waarom biologisch? Omdat biologisch eten beter is voor het milieu, en wij dragen toch allemaal graag ons steentje bij aan deze mooie aardbol, ja toch logisch?!Aloha

Fiets je een eindje verder, richting het strand, dan kom je bij Aloha. Deze surfschool heeft ook veel biologisch eten in de aanbieding voor alle bewuste lekkerbekken.

Heb je grote honger? Aloha's Kitchen biedt je een lekkere Sunrise Breakfast Plate aan voordat je de golven gaat trotseren, of een sappige burger wanneer je weer te land komt. Wat je trek ook is, Aloha biedt altijd wat lekkers voor je aan, Biologisch, fairtrade, vegetarisch of 100% scharrel. Lekker hoor!

The Shore

Naast Aloha zit, ook recht aan zee, The Shore! En als we het over duurzaam hebben, is dit leuke tentje toch echt wel een beetje de winnaar (voor zo ver wij weten). Zonnepanelen op het dak, zo veel mogelijk lokale producten. En alles biologisch en mogelijkheden voor onze veganistische vrienden.

Zelfs de wijn en het bier zijn bio, en heerlijk, dus zeker snel even gaan proeven! Nog een kleine tip van ons; de iced coffee met havermelk, een bewuste opkikker in deze warme dagen.

Buiten

Als je meer richting Zwarte Pad gaat, wordt het niet minder biologisch. De Buiten draagt ook zijn steentje bij aan een bewustere horeca.

Buiten werkt altijd met verse producten en bereidt alles zelf. Daar waar mogelijk werken ze met biologische en fairtrade producten. Buiten is MSC gecertificeerd, wat betekent dat ze alleen duurzaam gevangen vis uit de Noordzee inkopen. Kijk dat vinden wij leuk!

Naturel

De naam zegt het al, en dat is het eten hier ook. Niet teveel opsmuk of toevoegingen, lekker Naturel. Puur, eerlijk en vers zijn kenmerkend voor hun keuken. Zij maken dan ook zo veel mogelijk gebruik van diervriendelijke, biologische en/of scharrel producten.

En ze gebruiken uitsluitend verse producten van de beste leveranciers zoals “Grand Pochon”, “het Vlaamsch broodhuys” en “Piet van den Berg”. Een groot gedeelte van de menukaart wisselt dagelijks. Hierdoor blijven ze verrassen en kunnen ze kwaliteit garanderen. Naturel is flexibel ten opzichte van je wensen en partijen. Natuurlijk bellen als je iets wilt weten, zeggen wij!

Patagonia

De quinoasalade die je verrast door de pure smaak, de kwaliteitsburger uit Zuid-Amerika of de unieke fairtrade Bocca koffie. Patagonia geeft het eten een bijzondere smaakbeleving. Geniet bewust aan het strand van een heerlijk ontbijt, lunch of diner.

Patagonia werkt zoveel mogelijk met biologische en verantwoorde producten en probeert verstandige en duurzame beslissingen te nemen. Zij zijn serieus in het pakken van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en delen dat graag met gasten. Dat klinkt als muziek in onze oren, en iets met water in de mond.

Hortus

Wel iets meer richting de binnenstad, maar bewust leven is ook bewust bewegen dus even in de beentjes vanuit Scheveningen. Of misschien eerst hier eten en dan een lekkere strandwandeling!

Als een volledig vegetarisch restaurant met veganistische opties ligt Hortus op een prachtige locatie aan het Anna Paulownaplein. Ze serveren ontbijt, lunch en diner in een ontspannen, maar smaakvolle omgeving. Op zonnige dagen kan je ook op het grote terras terecht. Probeer de samosas of de Surinaamse lekkernij Pom!

Veggies on fire

En als je echt bewust wilt, dan moet je ook hier zijn. Bij Veggies on Fire! Dit restaurant biedt uitsluitend puur plantaardige gerechten en dranken. Alle ingrediënten die ze gebruiken zijn zoveel mogelijk van biologische oorsprong en lokaal verbouwd.

Om een gerecht net wat meer spanning te geven, worden er hier en daar wat exotische producten gebruikt zoals in onze Chipotle Burger. De gerookte Mexicaanse Chipotle Pepers importeren ze zelf uit Mexico. Als je daar geen 'ai caramba vamonos a la Haya' op zegt, dan weten wij het ook niet meer.

Veggiesaurus

Dit oerrestaurant. neemt vleugjes smaak van alle landen mee de keuken in. Dit zorgt voor heerlijke gerechten en voor ieder wat wils, en...ook nog eens veganistisch!

Niet alleen kan je bij de Veggiesaurus heerlijk eten, ook bestellen is zeer goed mogelijk en je kan zelfs leren in hun workshops hoe je zelf met al die heerlijke groenten kan koken. Dus begeef je naar de binnenstad voor een bewuste maaltijd!

Quinta Verde

Last but not least, Quinta Verde, het groene hart voor eten in Den Haag. Quinta Verde is een gezonde, biologische, vegetarische en veganistische lunchroom. Terwijl jij geniet van een lekkere lunch of drankje in de huiskamer, kun je altijd iedereen aanschieten met je vragen over voeding. Ook geniet je van fantastische biologische en Portugese wijnen en bijzondere biertjes!

Opgericht door Eline, die studeerde voeding en diëtetiek en gaf dit concept een voedingskundige twist. Gezondheid, liefde en plezier. En dat is wat je wilt in je leven toch. Kortom hoog tijd om eens van de bewuste keuken te komen genieten. Pak die fiets, of de benenwagen naar Scheveningen of loop lekker naar de binnenstad. Wij gaan vast, want we hebben trek!

Delen