Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Een buitengewone moederdag

Moederdag, al weer bijna mogen we de liefste mama's van de wereld bejubelen. Dat gebeurt er namelijk op deze dag, hij wordt gevierd ter ere van het moederschap. Maar in plaats van een cadeautje kan je natuurlijk ook een leuke activiteit aan je moeder geven. Of wat dacht je van een etentje? Je mama in het zonnetje zetten kan natuurlijk aan zee, op Scheveningen of in de binnenstad! Je kan de twee ook goed combineren voor een perfecte dag!

Moms Surfday bij Hart Beach

Leg jouw moeder extra in de watten op moederdag, zondag 14 mei 2017, met een te gekke surfdag bij Hart Beach! Leer samen een nieuwe sport of beleef gewoon heel veel lol in het water en op het strand.Jullie starten met een acro yoga warming up op het strand, vervolgens peddel je de zee in en gaan jullie golven leren surfen tijdens de surfles. Daarna kunnen jullie samen in het zonnetje nagenieten met een heerlijke smoothie om jullie dag compleet te maken.

Programma Moeder -kids surf
  • 09:45: Ontvangst bij Hart Beach Quiksilver Surfschool
  • 10:00: Wetsuits aantrekken
  • 10:15: Acro Yoga ( warming up)
  • 11:00: Golfsurfen (incl. surfboard & wetsuit)
  • 12:30: Lekker warm douchen
  • 12:45: Geniet van een smoothie in het zonnetje!

Als dat niet heerlijk klinkt, weten wij het ook niet meer! Dus snel boeken, voor het te laat is...

Brunchen bij Barbarossa

Als je niet zo van het sportieve bent, hebben we ook aan je gedacht hoor! Je kunt namelijk ook lekker luxe gaan ontbijten of lunchen met je mama bij Barbarossa. Dus stop die voetjes in het zand en laat je verwennen met een heerlijk ontbijt buffet.

Dit duurt van 10.00 tot 12.30, en er staat een tafel vol met eitjes, jus, croissantjes, beleg, pancakes en ga zo maar door. Wil je liever wat later aanschuiven? Dat is ook geen probleem, want vanaf 12.00 kan je lunchen met kreeft en een glaasje prosecco! Als dat geen ultieme moederdag wordt...

Maar misschien wil jij liever naar een andere strandtent, en heb je al een favoriet. Vergeet zeker niet even te kijken, want bijna elke strandtent organiseert een leuke brunch ter ere van Moederdag (dat was alleen een beetje teveel om op te noemen).

Brunchen bij Walter Benedict

Wij kunnen ons ook voorstellen, dat je eerst even in de binnenstad wilt hangen met je moeder. Om daarna misschien een heerlijke strandwandeling te maken. Dan raden wij je aan om langs Walter Benedict te wandelen op de Denneweg.

Daar zetten ze de tafel vol met lekkere dingetjes voor €16.50:
- Eggs royale
- Eggs florentine
- Blueberry pancakes met siroop
- Watermeloen salade met hüttenkäse, balsamico crème & munt
- Aspergesoep
- Yoghurt, cruesli, vers fruit.

Reserveren kan via de website (walterbenedict.nl) of telefonisch 070-7853745.

Japanse tuinen

Maar wat natuurlijk ook te gek is: de Japanse Tuin gaat weer open bij Clingendael. Neem je moeder mee voor een prachtige wandeling op een plek van rust en bezinning.

De Japanse Tuin is het pronkstuk van Landgoed Clingendael, gelegen tussen Den Haag en Wassenaar. Het is de enige Japanse tuin in Nederland uit het begin van de 20e eeuw. In de historische tuin zijn prachtige en zeldzame bomen en planten te zien. De Japanse Tuin is heel kwetsbaar. Daarom is hij slechts een korte periode per jaar geopend voor publiek, in de lente (mei / juni) en in de herfst (oktober). Toegang tot Clingendael en de Japanse Tuin is gratis. En je kan daarna makkelijk met het openbaar vervoer, fiets of auto naar Scheveningen rijden om nog even te borrelen of voor een hapje!


Duin en Zandmotor wandeling

Je kan ook een bijzondere wandeling gaan maken met je moeder op deze dag! Dit moet je wel van tevoren reserveren (denhaag@citee.nl), en het gaat door het Westduinpark, langs het Hemels Gewelf, door de Puinduinen, de Zandmotor en over het Stille Zuiderstrand terug naar Kijkduin.


Start van deze wandeling op Kijkduin en lopen dan naar de prachtige Hemels Gewelf. Verstopt in de duinen bij Kijkduin ligt dit mysterieuze kunstwerk van Den Haag. Om er te komen moet je eerst een steile houten duintrap beklimmen, dan door een betonnen gangetje naar een kunstmatig aangelegde krater, een met gras begroeide kom van ongeveer 30 meter breed, 40 meter lang en met randen van wel 5 meter hoog. In het midden van de kom staat een grote natuurstenen bank. Als je achterover ligt op de bank en omhoog kijkt en even de tijd neemt, ervaar je de hemel als een gewelf. Het lichtruim lijkt zich tot een koepel te krommen, de randen gespannen om de randen van de kom. Dit schijnt een sensationele gewaarwording te zijn. De rest van de wandeling ook, dus zorg dat je er bij bent!

Mauritshuis met mama

Genieten van de natuur, wandelen en heerlijk eten zijn al aan bod gekomen. Maar misschien wil je je moeder verrassen met een beetje kunst. Dat kan natuurlijk met de prachtige collectie van het Mauritshuis. Het meisje met de Parel, Het gezicht op Delft; er is te kust en te keur van mooie werken van Nederlandse topschilders.

Bus 22 en Tram 1 stoppen er ook nog eens in de buurt, dus je kunt gewoon de tram richting Scheveningen pakken. Ben je hierna nog niet klaar met de kunst? Ga dan zeker nog even langs het Escher Museum of het Panorama Mesdag. Vanaf die laatste kan je ook makkelijk een wandeling door de Zeeheldenbuurt maken waar ontzettend leuke winkeltjes en eettentjes zitten.

Meer tips

Ja bent al overprikkeld met tips? Wij kunnen deze lijst nog wel tien keer zo lang maken. Want bijna elk restaurantje, winkeltje of andere ondernemer organiseert wel wat leuks.

Loop nog even langs de Summer of Love Market bijvoorbeeld op de Pier, of wat dacht je van het Kurhaus, langs de spa daar? En dan een High Tea met je mama? Of samen naar het Gemeentenmuseum en Omniversum en door de binnenstad varen in een salonboot.

We blijven maar doorratelen, omdat er gewoonweg zoveel leuks te doen is! Ach en kan je zondag niet? Dan kom je toch een andere keer naar onze mooie plek aan zee? Weet je wat: dan schrijf dat op een lief kaartje en geef je dat aan je moeder: een dagje aan zee. En dan zien we je snel!


Delen