Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Een kerstige vakantie

Ja daar is hij dan! Het langverwachte Buitengewone Kerstvakantie overzicht van 2016. Wat kan je doen in Scheveningen? Of valt er misschien, iets te zien? Van vuurwerk tot schaatsen, of een ijskoude duik in de Noordzee, ga mee en kom ook ontspannen aan zee!

SEALIFE

SEA LIFE Scheveningen organiseert in de vakantieperioden altijd leuke, extra kinderactiviteiten die met een toegangskaartje gratis bijgewoond kunnen worden. Tijdens deze kerstvakantie (24 december t/m 8 januari) zal SEA LIFE in het teken staan van 'Plastic Soep'. Wist je dat wel 80% van het afval in zee bestaat uit plastic?En dat een plastic flesje er wel 450 jaar over doet om helemaal te vergaan? Dit alles en nog meer interessante feitjes kun je leren tijdens de les over plastic soep. Voor de kleintjes zijn er leuke poppenkastvoorstellingen. Genoeg te doen dus bij SEA LIFE. In de kerstvakantie is SEA LIFE dagelijks geopend vanaf 10:00 uur (alleen 1e Kerstdag gesloten). SEA LIFE is grotendeels overdekt dus ook een ideaal uitje bij slechter weer!

Speurtocht

De speurtocht is leuk voor kinderen tot en met ongeveer 11 jaar. Kids krijgen een duikbril op en kunnen dan naar tien stempelstations (met een duiklogboekje).

Poppenkastvoorstelling

De poppenkastvoorstellingen gaan over de zeedieren met in de hoofdrol de schildpad, de haai en het clownsvisje. De voorstellingen duren ongeveer twintig minuten en vinden drie keer per dag plaats, om 11:30 uur, 13.30 uur en 14:30 uur. Ze zijn geschikt voor kinderen tot en met 7 jaar. Met een entreekaartje gratis kunnen de voorstellingen gratis bezocht worden.

Kijkje achter de schermen

SEA LIFE Scheveningen biedt in de schoolvakanties ook altijd een bijzonder kijkje achter de schermen. Tijdens deze tour breng je, samen met een medewerker, een bezoek aan de dierenopvang, het laboratorium, de keuken en pompinstallaties. Help mee met water testen, zie waar het eten klaargemaakt wordt en ontdek nog meer over de onderwaterwereld. (Let op: dieren voeren is geen onderdeel van de tour.) Een tour achter de schermen duurt ongeveer 45 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Vooraf reserveren is gewenst (070-3542100), maar het is ook mogelijk bij de kassa in te schrijven indien er nog plek is.

En combineer deze onderwater avonturen met het COOL EVENT (dat ook nog tot half januari duurt!), of een leuke strandwandeling en hapje eten op de PIER!

Beeldige kinderen aan zee

Dit is wel echt een must voor je kind deze vakantie! Lekker creatief bezig zijn is leuk voor iedereen. Museum Beelden aan Zee in Scheveningen organiseert tijdens de schoolvakanties leuke kinderworkshops. In de kerst- en voorjaarsvakantie maken kids tussen 4 en 12 jaar kennis met het werk van de grote kunstenaar Pablo Picasso waarover nu een tentoonstelling te zien is in het museum.

Ben jij een echte Picasso?

'Ben jij een echte Picasso' is een workshopreeks van drie verschillende workshops waarin de kinderen kennismaken met diverse aspecten uit het werk van de grote kunstenaar Pablo Picasso. Iedere vakantie is er een workshop waarin een bepaald aspect van het werk van Picasso wordt ontdekt, van borden en vazen tot de kunstwerken gemaakt van gevonden voorwerpen. Aan het eind van de reeks kunnen de kinderen zich een echte Picasso noemen en krijgen ze een Picasso-diploma!

Reserveren

De workshops zijn los (6 euro per workshop) te volgen, maar ook als reeks (15 euro voor de gehele reeks). Reserveren kan via educatie@beeldenaanzee.nl en 070-3589076. De duur van de workshop is 75 minuten. En voor de ouders is het ook geen straf, want die kunnen naar de tentoonstelling van Picasso die nu bezig is in het museum.

Wintervuurwerk & Vreugdevuur

Je kon hier al eerder over lezen op onze agenda, en als je dat had gedaan dan weet je dat het ook Tweede Kerstdag weer een licht show is op Scheveningen! Scheveningen is in de wintermaanden weer het decor van kleurrijke vuurwerkshows. Het spektakel vindt plaats rond de Pier. De gratis shows zijn goed te zien vanaf de boulevard en het strand.Tweede Kerstdag 26 december om 19:00 uur, kan je het aanschouwen! Zeker de moeite waard om even met de familie naar toe te komen.

Voor nog meer vuurvreugd kan je je lol op in Scheveningen. Jaarlijks van 26 t/m 31 december vindt er op het Noorderstrand van Scheveningen de opbouw plaats van het Vreugdevuur Scheveningen.

Dit is een Scheveningse traditie met als inzet om het hoogste vreugdevuur van Nederland te organiseren. Het vreugdevuur wordt op oudejaarsavond rond middernacht middels een vuurwerkshow aangestoken en is gratis te bezoeken. Vanaf de boulevard van Scheveningen heb je een goed uitzicht op dit gigantische vreugdevuur.

Ieder jaar strijden Scheveningen (het Noorderstrand) en Duindorp (het Zuiderstrand) om de titel het 'hoogste vuur' van Nederland met oud en nieuw. Dit is een jarenlange traditie van generatie op generatie die de gemoederen flink bezig houdt in zowel Scheveningen als Duindorp, maar ook in de rest van Nederland.

Aan het vreugdevuur helpen vele mensen mee van jong tot oud en is het niet voor de strijd dan wel voor de gezelligheid om elkaar weer allemaal te zien. Het vreugdevuur is voor vele Scheveningers een net zo belangrijke traditie als Vlaggetjesdag en voor sommige wel de belangrijkste periode van het jaar!

Dream Fireworks zal ook dit jaar het nieuwjaarsvuur op een spectaculaire manier ontsteken en zal daarnaast ook specialisten uit Spanje over laten komen om de grootste vuurwerkshow op Scheveningen te verzorgen. Ook zullen er dit jaar diverse artiesten en dj's hun opwachting maken tijdens de opbouw van het vreugdevuur en op oudejaarsavond om het feest compleet te maken op het strand van Scheveningen. Dus ga knallend het jaar in op Scheveningen!

En meer

Zoals je begrijpt kunnen we nog wel uren door gaan over de leuke kerstmarkten, Madurodam, het Zuiderstrandtheater, de Nieuwjaarsduik, Lion King in het Circustheater, het Kurhaus, alle leuke koffietentjes, open dag bij de Boekdrukkerij, en…pfff teveel om op te noemen. Houd onze agenda in de gaten en kom natuurlijk zelf een kijkje nemen in Scheveningen voor een perfecte Kerstvakantie!

Delen