Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Een pop up met passie

Velen hebben wel eens in de huiskamer van Dirk gegeten, of je kent hem misschien als Durq. Koken kan hij als de beste, en we zijn dan ook zielsgelukkig dat hij de huiskamer van Jorplace met zijn kookkunsten verwarmt. Schuif eerst even aan tafel voor wat leesvoer!

Er was eens

Het koken is hem niet perse met de paplepel ingegoten. Want zijn passie voor koken begon toen hij op kamers ging. Hij studeerde industrieel productontwerp en dat lijkt volgens hem nogal op koken. Je maakt bij beide met materialen en gereedschap een product.

Na succesverhalen op onder andere F.A.S.T., zijn eigen huiskamer (restaurant), en dan een pop huiskamer aan de Brouwersgracht heeft hij weer een nieuw stekkie gevonden. En gelukkig is dat ook op Scheveningen!

Huiskamer in Jorplace

Ja mensen Durq's Pop up is terug waar hij ooit begon; op Scheveningen. En ook nog eens in een van de leukste straten, de Keizerstraat.

Bij Jorplace richt hij zich vooral op gezellig en betaalbaar eten, en dat lukt hem, volgens ons, perfect. Met een knipoog naar de Arabische keuken serveert hij de meest heerlijke gerechten.

Ook staan er verschillende soorten mosselen op de kaart met allemaal een eigen smaak en verhaal. Die gaan we dan ook niet aan jullie verklappen dat moet je zelf uit gaan vinden!Wij hebben natuurlijk al het een en ander voor jullie uitgetest en raden deze plek dan ook met meer dan een gerust hart aan jullie aan.

Het heerlijke verse warme flatbread en de tajine, smaken op deze koude winteravonden alsof je je handen warmt aan een haardvuurtje. En de op smaak gebrachte mosselen zijn ook niet te versmaden, met een krokant frietje er naast.

O ja en als klap op de vuurpijl is er de vegan karamel zeezout brownie, en mensen die is niet alleen gezond maar ook is hij zo lekker dat je er graag een paar in je zak mee naar huis zou nemen!

Meer Durq

Wanneer kan je zelf deze heerlijke happen gaan proeven? Durq is open van zondag- tot en met woensdagavond.

Op woensdagavond blaast hij het immaterieel erfgoed van het F.A.S.T. Surfdorp nieuw leven in: De bewonersmaaltijd!

Met iedereen tegelijk om 19:00 aan één lange tafel en eten wat de pot schaft voor € 6,50. Uiteraard maakt het niet uit of je in het hostel zit, of in Scheveningen of de binnenstad woont; uiteraard ben je welkom!

Wel is het handig als je van tevoren even aangeeft of je aan wilt schuiven. En dat geld natuurlijk ook voor de rest van de dagen.

Kortom, leg dit leesvoer weg en begeef je in smakelijke sferen in de gezellige huiskamer van Durq bij Jorplace!


Delen

Bekijk ook deze tips

Sport en strand

Er is niks beters dan sporten aan het strand. Even wandelen of hardlopen is op zich al een feestje aan zee. Maar als je wat extra slingers op dat feestje nodig hebt, dan kan je heel goed terecht bij LIVEPT. Deze personal training studio is van alle stranden thuis! Dus om fit deze zomer in te gaan, biedt deze tip je een steuntje in de rug.

Lees verder

De Olympische Spelen beleven op het strand!

Iedere sportfanaat die niet naar Brazilië afreist voor de Olympische Spelen kan zijn/haar hart ophalen op het strand van Scheveningen tijdens de Olympic Experience.

Lees verder

Buitengewone herfstvakantie

De herfstwind die waait, en Scheveningen waait mee! Er is voor ieder wat te beleven in de herfstvakantie op ons mooie Scheveningen. Niet alleen zijn er activiteiten voor kinderen maar ook de ouders kunnen hun lol op met deze bruisende tips.

Lees verder