Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Een prachtig plaatje

29 januari 2018 - Kom deze maand cultuur snuiven aan de kust bij het Gemeentemuseum! Ze organiseren samen met het Fotomuseum een expositie van een legendarische fotograaf. En niet alleen kan je zijn prachtige platen komen bewonderen, hij komt ook zijn nieuwe boek signeren.

Even voorstellen

Gemeentemuseum Den Haag en Fotomuseum Den Haag brengen met een dubbeltentoonstelling een eerbetoon aan een van Nederlands beroemdste fotografen: Erwin Olaf (1959).

De fotograaf, die afgelopen jaar nog veel lof oogstte met zijn portretten van de koninklijke familie, wordt dit jaar zestig. Een goed moment voor een groots overzicht.

Het Fotomuseum zoomt in op Olafs liefde voor het ambacht en de transitie die hij doormaakte van analoog werkende fotojournalist naar digitale beeldmaker en verhalenverteller.Bovendien brengt hij hier zo’n twintig foto’s bijeen van fotografen die een inspiratiebron voor hem vormden.

Het Gemeentemuseum toont het vrije werk van Olaf vanaf het jaar 2000 tot aan zijn nieuwste series, waaronder de serie die hij maakte in Shanghai én zijn meest recente, nog niet eerder getoonde seriePalm Springs. Hier toont Olaf zijn fotografie als installaties, in combinatie met film, geluid en sculptuur.

Signeersessie

Tegelijk met de opening van de grote Erwin Olaf dubbeltentoonstelling verschijnt het vuistdikke boek Erwin Olaf – I Am in vier talen.

Erwin Olaf is op zondag 17 februari eenmalig in het museum aanwezig om dit nieuwe boek te signeren. Hij signeert in de Tuinzaal van het Gemeentemuseum tussen 12.00 en 13.00 uur. Let op: wees er vroeg bij, want bij grote belangstelling wordt de rij tussen 12.30 en 13.00 uur gesloten.

Kortom, kom in februari ook naar dit feest voor het oog in het mooie Gemeentemuseum, en mocht je niet kunnen in februari? Niet getreurd, de tentoonstelling is nog te zien tot en met 12 mei 2019.

Delen