Buitengewoon
Scheveningen

Liefde aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Een sportief overzicht

De dagen worden kouder, en de nachten langer. De drang om de bank te hangen met een dekentje en een kopje thee wordt hierdoor groter. De zin om de sporten, die wordt helaas, je raadt het al, kleiner. Om je lichaam de winter door te helpen hebben wij alle activiteiten die je in beweging brengen op een rijtje gezet. Sporten op Scheveningen was nog nooit zo leuk!

Boulevard entertraining

Je ziet het wel eens op Scheveningen: puffende, zwetende, rood aangelopen mensen die over de boulevard of over het strand lopen met een schreeuwende trainer erachter (of voor) aan.

Talloze groepjes zijn er door de jaren bij heen gekomen. En iedereen die mee doet heeft vaak hetzelfde doel: fit worden of een paar onsjes minder. De trainers spelen in op dit doel, door hun training daar om te laten draaien.En in het bos van al deze trainers, staat een boom van een vent(je) die het toch echt om iets anders laat draaien in zijn training.

Daan Verver is met zijn creatieve manier van training geven, meer een entertrainer dan een trainer. Bij Beach Fit Skiffa wordt naast zweten en rennen ook heel wat afgelachen. Goed voor je buikspieren en je gelukshormonen, als je het ons vraagt.

Elke woensdagavond vanaf 20.00 verzamelen bij de rotonde bij Hart Beach. Dus waar wacht je nog op?

Een cool event

Het Cool Event heeft weer een prachtig winterparadijs gebouwd, waar je zeker in beweging kan komen om het warm te krijgen.

Niet alleen staat er een schaats- en roetsjbaan. Ook kan je meedoen aan leuke activiteiten die worden georganiseerd.

Ook dit jaar organiseert Cool Event in samenwerking met Max Health Club de Cool Event Ice Challenge & Bootcamp! Neem op zondag 19 november óf op zondag 7 januari deel aan onze Ice Bootcamp. Voor de daredevils zal er ook een ijsbad aanwezig zijn, durf jij?!

Vanaf 9.00 in de ochtend kan je opwarmen in de kou, we zien je op het ijs!

Run achter de duinen

Kom in de beentjes voor deze gratis run door Scheveningen op woensdag 22 november, RUN#12!

Het is een kans om Scheveningen te zien zoals nooit tevoren. Vergeet natuurlijk niet je lampje om goed zichtbaar te zijn. De run begint namelijk om 19.30, dan is het al donker.

Ook dit keer kan je weer kiezen uit 2 afstanden: 6 of 9 km. Het tempo zal voor iedereen te doen zijn want genieten van deze run staat (of rent) voorop.

Aangezien het geen wedstrijd is maar een social run blijven alle deelnemers achter de voorste begeleiders. Dus kom ook de benen strekken langs zee, je wordt niet thuisgebracht!

Op de kop

Yoga is heerlijk omdat je inspant om je te kunnen ontspannen. Bij Yogaseads organiseren ze regelmatig leuke workshops naast de reguliere lessen.

Als je altijd al de handstand op je hoofd hebt willen leren, dan is dit je kans! Deze pose is gezond voor het lichaam, en een uitdaging om te leren. Dus zet je wereld op zijn kop en kom naar deze workshop bij Yogaseads!

Lichte avonden

Een donkere decemberavond, winterse kou, passie en romantiek uit vervlogen tijden in combinatie met de meest moderne lichttechnieken: Scheveningen Light Walk.

Een wandelevenement door de Haagse badplaats, waarbij je je in een wonderbaarlijke sprookjeswereld waant. Je loopt 12,5 kilometer door de duinen, bos, parken, bekende Scheveningse wijken, de haven om vervolgens te finishen op De Pier.

Tijdens de Scheveningen Light Walk kom je spectaculaire licht-, geluid- en vuuracts tegen, waaraan diverse Scheveningse kunstenaars meewerken. Dus geen sportavond waarbij je je in het zweet werkt, maar een gezonde lange avondwandeling met entertainment! Doe je mee?

Beach Ride

Drie geweldige uitdagingen voor strandliefhebbers! En alle mensen die ook graag op de fiets stappen. Deze winter kun je meedoen aan de Beach Series, met voor de enthousiaste MTB strandrijder drie kanjers van events.

Rij alle drie de events of schrijf je in voor één of twee van de uitdagingen. Trotseer het zand, de zee en de wind en ga de strijd aan met andere deelnemers en jezelf!

De strandtochten in de Beach Series zijn een uitdaging voor iedereen, wedstrijdrijders en recreatieve mountainbikers.

Zo start en finisht de Beach Classic op een wel heel bijzondere lokatie; het unieke Kurhaus in Scheveningen. Ben jij erbij?

Warm op in de winter met deze sportieve kalender, en vergeet zeker niet onze agenda in de gaten te houden voor meer activiteit. Scheveningen blijft namelijk ook deze winter in beweging!

Delen

Bekijk ook deze tips

​Wijzer aan zee

Lekker op de creatieve tour? Dat kan natuurlijk ook op Scheveningen. De afgelopen 25 jaar heeft Muzee Scheveningen met veel succes cursussen kunstgeschiedenis verzorgd. Op dinsdag 5 september begint er een bijzonder interessante, korte cursus: ‘Het Franse Hof en de Kastelen langs de Loire’. Waan je even onder de Franse zon aan de Noordzee.

Lees verder

Indiburn en meer feest aan zee

Indiburn, een samensmelting van muziek, kunst en vermaak. Over een paar dagen is het weer zover dan staat het strand in vuur en vlam bij Beachclub Indigo! Een festival als geen ander, nou ja een beetje dan misschien. Het is namelijk in stijl van Burning Man, maar dan met een Indigo twist, kortom trek je verkleedpak maar uit de kast voor dit feest van het jaar. Of waag een dansje bij een ander leuk feestje van deze altijd originele strandtent!

Lees verder

De groene reis

Wandelen, de hort op, buiten de gebaande paden treden, en kan allemaal in Scheveningen! En mocht je niet helemaal weten waar je moet zijn, of je zoekt naar een speciale ervaring, dan ben je bij De Groen Reis aan het juiste adres. Loop mee door hun natuurlijk verhaal!

Lees verder