Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Een sportief overzicht

De dagen worden kouder, en de nachten langer. De drang om de bank te hangen met een dekentje en een kopje thee wordt hierdoor groter. De zin om de sporten, die wordt helaas, je raadt het al, kleiner. Om je lichaam de winter door te helpen hebben wij alle activiteiten die je in beweging brengen op een rijtje gezet. Sporten op Scheveningen was nog nooit zo leuk!

Boulevard entertraining

Je ziet het wel eens op Scheveningen: puffende, zwetende, rood aangelopen mensen die over de boulevard of over het strand lopen met een schreeuwende trainer erachter (of voor) aan.

Talloze groepjes zijn er door de jaren bij heen gekomen. En iedereen die mee doet heeft vaak hetzelfde doel: fit worden of een paar onsjes minder. De trainers spelen in op dit doel, door hun training daar om te laten draaien.En in het bos van al deze trainers, staat een boom van een vent(je) die het toch echt om iets anders laat draaien in zijn training.

Daan Verver is met zijn creatieve manier van training geven, meer een entertrainer dan een trainer. Bij Beach Fit Skiffa wordt naast zweten en rennen ook heel wat afgelachen. Goed voor je buikspieren en je gelukshormonen, als je het ons vraagt.

Elke woensdagavond vanaf 20.00 verzamelen bij de rotonde bij Hart Beach. Dus waar wacht je nog op?

Een cool event

Het Cool Event heeft weer een prachtig winterparadijs gebouwd, waar je zeker in beweging kan komen om het warm te krijgen.

Niet alleen staat er een schaats- en roetsjbaan. Ook kan je meedoen aan leuke activiteiten die worden georganiseerd.

Ook dit jaar organiseert Cool Event in samenwerking met Max Health Club de Cool Event Ice Challenge & Bootcamp! Neem op zondag 19 november óf op zondag 7 januari deel aan onze Ice Bootcamp. Voor de daredevils zal er ook een ijsbad aanwezig zijn, durf jij?!

Vanaf 9.00 in de ochtend kan je opwarmen in de kou, we zien je op het ijs!

Run achter de duinen

Kom in de beentjes voor deze gratis run door Scheveningen op woensdag 22 november, RUN#12!

Het is een kans om Scheveningen te zien zoals nooit tevoren. Vergeet natuurlijk niet je lampje om goed zichtbaar te zijn. De run begint namelijk om 19.30, dan is het al donker.

Ook dit keer kan je weer kiezen uit 2 afstanden: 6 of 9 km. Het tempo zal voor iedereen te doen zijn want genieten van deze run staat (of rent) voorop.

Aangezien het geen wedstrijd is maar een social run blijven alle deelnemers achter de voorste begeleiders. Dus kom ook de benen strekken langs zee, je wordt niet thuisgebracht!

Op de kop

Yoga is heerlijk omdat je inspant om je te kunnen ontspannen. Bij Yogaseads organiseren ze regelmatig leuke workshops naast de reguliere lessen.

Als je altijd al de handstand op je hoofd hebt willen leren, dan is dit je kans! Deze pose is gezond voor het lichaam, en een uitdaging om te leren. Dus zet je wereld op zijn kop en kom naar deze workshop bij Yogaseads!

Lichte avonden

Een donkere decemberavond, winterse kou, passie en romantiek uit vervlogen tijden in combinatie met de meest moderne lichttechnieken: Scheveningen Light Walk.

Een wandelevenement door de Haagse badplaats, waarbij je je in een wonderbaarlijke sprookjeswereld waant. Je loopt 12,5 kilometer door de duinen, bos, parken, bekende Scheveningse wijken, de haven om vervolgens te finishen op De Pier.

Tijdens de Scheveningen Light Walk kom je spectaculaire licht-, geluid- en vuuracts tegen, waaraan diverse Scheveningse kunstenaars meewerken. Dus geen sportavond waarbij je je in het zweet werkt, maar een gezonde lange avondwandeling met entertainment! Doe je mee?

Beach Ride

Drie geweldige uitdagingen voor strandliefhebbers! En alle mensen die ook graag op de fiets stappen. Deze winter kun je meedoen aan de Beach Series, met voor de enthousiaste MTB strandrijder drie kanjers van events.

Rij alle drie de events of schrijf je in voor één of twee van de uitdagingen. Trotseer het zand, de zee en de wind en ga de strijd aan met andere deelnemers en jezelf!

De strandtochten in de Beach Series zijn een uitdaging voor iedereen, wedstrijdrijders en recreatieve mountainbikers.

Zo start en finisht de Beach Classic op een wel heel bijzondere lokatie; het unieke Kurhaus in Scheveningen. Ben jij erbij?

Warm op in de winter met deze sportieve kalender, en vergeet zeker niet onze agenda in de gaten te houden voor meer activiteit. Scheveningen blijft namelijk ook deze winter in beweging!

Delen

Bekijk ook deze tips

Van alle markten thuis

Het weer wordt weer mooier, en de zin om naar buiten te gaan groter! Dit betekent dat het ook weer tijd is voor het afstruinen van de allerleukste markten. En daar zijn wij wel in thuis hier op Scheveningen! Vooral dankzij Kreativ Events. Bij deze hebben we de leukste markten voor je op een rijtje gezet. Dus trek je stoute loopschoenen aan en trek erop uit!

Lees verder

Mindful Running door de duinen

We hebben hier al eerder over geschreven, maar een kleine reminder. Vooral omdat het bijna zomer is, en weer in bikini mogen flaneren. Maar vooral omdat je je daarna zen voelt, je geest leeggemaakt is, en dat allemaal aan zee. Mindfulrunnen met Yogaseads dus!

Lees verder

Kamperen en de kust

Een van de beste plekken om aan je gezondheid te werken is Gezond aan Zee. Deze Scheveningse praktijk richt zich op een nieuwe, moderne, holistische aanpak vanuit meerdere disciplines. Hiermee willen ze gezondheid verbeteren en lichamelijke klachten kunnen voorkomen. En de outdoor beweging die uit deze praktijk is voortgekomen maakt Scheveningen een stukje fitter.

Lees verder