Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Een stukje Surinaams op Scheveningen

16 januari 2018 - Op deze regenachtige dagen is eten extra belangrijk. En zin om te koken op dit soort dagen heb je misschien ook niet altijd. Gelukkig valt er op Scheveningen van alles te happen, meer dan haring. De tip van deze week is iets exotischer dan onze geliefde vis, maar zeker niet minder lekker. Als de zon niet op Scheveningen schijnt dan halen we hem toch gewoon in huis? En wel met het lekkerste eten uit Suriname op Scheveningen.

Surinaams eten

De tongstrelende gerechten uit Suriname zijn een smeltkroes van de beste gerechten uit de hele wereld. Geen saai bordje eten dus!

Met z'n talloze bevolkingsgroepen is Suriname al eeuwenlang een multiculturele samenleving met heel veel verschillende gerechten.

En door de vreedzame multiculturele Surinaamse samenleving, zijn de verschillende bevolkingsgroepen elkaars gerechten en ingrediënten gaan gebruiken en beïnvloeden waaruit weer nieuwe Surinaamse gerechten zijn ontwikkeld.Wat voor gerechten dat zijn? Denk aan Roti, Kip Masala, Pom, Saoto, Snesie Foroe, of Moksie Metie. En wat dacht je van bara? Allemaal even lekker kunnen wij je vertellen!

Surinaams op Scheveningen

Op Scheveningen een broodje warme kip halen? Dan moet je zeker bij Jessy snacks en roti place zijn.

In de Badhuisstraat vind je hier dus de lekkerste broodjes en andere Surinaamse happen. En goed nieuws: ze bezorgen ook! Dus je hoeft niet eens de deur uit in de winter storm.

En voor een heerlijke Roti kip in Surinaamse masala kan je tegenwoordig ook terecht in de Keizerstraat. Daar zit Warung 00597. Hier wordt alles met liefde vers klaargemaakt door de eigenaresse.

Het is wel even zoeken naar dit tentje want het is klein (maar fijn). Een goed orientatiepunt is dan ook de Albert Heijn, daar zit hij namelijk naast.

Dus al trek gekregen in een Bara kip, of wat kousenband? Dan weet je nu waar je zijn moet op Scheveningen! Eet smakelijk!

Delen

Bekijk ook deze tips

Fitness @The Beach

Sporten in de sportschool is prima, maar wordt pas echt leuk als je het lekker op het strand mag doen!

Lees verder

Naar Muzee in de zomervakantie

Tijdens de zomervakantie zijn er in Muzee Scheveningen diverse activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In de periode van 12 juli t/m 18 augustus worden elke dinsdag en donderdag workshops gegeven van 10.30-12.00 uur en van 13.00 tot 14.30 uur. Deelname kost € 6 inclusief entree voor Muzee.

Lees verder

Floaten met Valentijn

​Donderdag 7 juli opent FloatCenter de Pier op Scheveningen. Vanaf nu kun je ook floaten, oftewel drijven boven zee! Floaten is gewichtsloos en zonder prikkels drijven op zout water in een speciale floatroom. Als je ooit in de Dode Zee hebt gezwommen, weet je eigenlijk al wat het is. Maak nu gebruik van de pre-openingsaanbieding van het FloatCenter op de Pier!

Lees verder