Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Een stukje Surinaams op Scheveningen

16 januari 2018 - Op deze regenachtige dagen is eten extra belangrijk. En zin om te koken op dit soort dagen heb je misschien ook niet altijd. Gelukkig valt er op Scheveningen van alles te happen, meer dan haring. De tip van deze week is iets exotischer dan onze geliefde vis, maar zeker niet minder lekker. Als de zon niet op Scheveningen schijnt dan halen we hem toch gewoon in huis? En wel met het lekkerste eten uit Suriname op Scheveningen.

Surinaams eten

De tongstrelende gerechten uit Suriname zijn een smeltkroes van de beste gerechten uit de hele wereld. Geen saai bordje eten dus!

Met z'n talloze bevolkingsgroepen is Suriname al eeuwenlang een multiculturele samenleving met heel veel verschillende gerechten.

En door de vreedzame multiculturele Surinaamse samenleving, zijn de verschillende bevolkingsgroepen elkaars gerechten en ingrediënten gaan gebruiken en beïnvloeden waaruit weer nieuwe Surinaamse gerechten zijn ontwikkeld.Wat voor gerechten dat zijn? Denk aan Roti, Kip Masala, Pom, Saoto, Snesie Foroe, of Moksie Metie. En wat dacht je van bara? Allemaal even lekker kunnen wij je vertellen!

Surinaams op Scheveningen

Op Scheveningen een broodje warme kip halen? Dan moet je zeker bij Jessy snacks en roti place zijn.

In de Badhuisstraat vind je hier dus de lekkerste broodjes en andere Surinaamse happen. En goed nieuws: ze bezorgen ook! Dus je hoeft niet eens de deur uit in de winter storm.

En voor een heerlijke Roti kip in Surinaamse masala kan je tegenwoordig ook terecht in de Keizerstraat. Daar zit Warung 00597. Hier wordt alles met liefde vers klaargemaakt door de eigenaresse.

Het is wel even zoeken naar dit tentje want het is klein (maar fijn). Een goed orientatiepunt is dan ook de Albert Heijn, daar zit hij namelijk naast.

Dus al trek gekregen in een Bara kip, of wat kousenband? Dan weet je nu waar je zijn moet op Scheveningen! Eet smakelijk!

Delen

Bekijk ook deze tips

Roxyfitness give away

Zin om een beetje actie in de benentaxi te brengen? Dat komt dan goed uit, want wij mogen weer een cadeautje weggeven van Hart Beach. In september en oktober organiseert Hart Beach Quiksilver Surfschool vier keer op zaterdagochtend dé Roxy Run – SUP -Yoga mini triathlon.

Lees verder

Waar moet je zijn, met Valentijn

De roze neon harten hangen alweer uit in de Keizerstraat hier in Scheveningen, dus we moeten er echt aan geloven (we richten ons vooral even naar de heren): het is bijna Valentijn! Aaaaah klinkt er nu vanachter verschillende computers. Maar wees gerust wij schieten (of schrijven) je te hulp, hier namelijk de allerleukste tips om deze Valentijnsdag echt te shinen. En mocht hier niks tussen staan? Dan kijk je toch even naar ons archief, en kan je zo op pad met je lief!

Lees verder

Groen in het park

Het Westbroekpark is een smaragdgroene oase in Scheveningen. Niet alleen kan je er genieten van de rust, bootje varen en wandelen. Ook kan je er heerlijk eten uit de tuin! Want sinds kort is Greens geopend; een biologisch restaurant met moestuin. Smullen op Scheveningen in het park aan zee; dat is een feest dat niet wilt missen!

Lees verder