Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Een wandeling langs de wand

10 september 2018 - Misschien is het je al opgevallen; de kleurrijke wand aan de rechterkant van De Pier. Een prachtige muur vol kunst aan zee in het kader van 200 jaar Scheveningen. Hoog tijd dus voor een heerlijke strandwandeling, om dit schilderachtige stukje Scheveningen te ontdekken!

Even voorstellen

The Hague Street Art (THSA) is een nieuw platform van Stichting Aight wat zich inzet voor alles op het gebied van Street Art in Den Haag. THSA stimuleert beeldende kunst in de openbare ruimte, professionaliseert en etaleert jonge kunstenaars en het voorkomt klad- en plak vandalisme.

THSA bereikt dit door kunstenaars in te zetten voor workshops, educatietrajecten, te koppelen aan potentiële opdrachtgevers en deel te laten nemen aan exposities en evenementen.

Panorama Street Art

In het kader van 200 jaar Scheveningen (Feest aan Zee) is THSA aan een heel bijzonder project begonnen. De afgelopen maanden werd er op Scheveningen door 12 verschillende THSA aangesloten artiesten aan een vernieuwde versie van het Panorama Mesdag gewerkt.De totale wand is 120 meter lang en drie meter hoog. Elke artiest krijgt een stuk van 10 meter om zijn of haar visie op het Panorama Mesdag weer te geven.

Deelnemende artiesten: Patrick "Artdrenaline", Ringo Molliner, Sjors Kouthoofd, Erwin Verkade, Bier en Brood, Micha de Bie, Marilou Klapwijk, Tobias Becker Hoff, Graphic Sense, Sogo (Sophia den Breems & Gordon Meuleman), Karski & Beyond en Jochem van Aller.

Het strand is een stukje kleurrijker naast De Pier, met gratis kunst! Dus wandel snel een keer langs deze prachtige wand!Delen