Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Een zee van liefde

6 juni 2018 - Met een koptelefoon op en altijd uitzicht op de zee komt een verhaal over de liefde, kuren aan de Haagse zee en natuurlijk muziek tijdens deze 1,5 uur durende looproute tot leven. En hier kan jij morgen al van genieten. Het is tijd om je te begeven in een zee van liefde en geluid!

Strandwandelen

In samenwerking met Festival Classique maakte stichting Oh die zee een audioroute gebaseerd op het levensverhaal en de muziek van componist Felix Mendelssohn-Bartholdy waarbij literatuur, muziek, theater, vormgeving, natuur en hoorspelelementen samen komen.

Liefdeskuren is een audio/locatieproject, dat wil zeggen een wandeling door het toeristische en toch stille hart van Scheveningen waarbij je op drie verschillende plekken gaat zitten luisteren naar het verhaal van Marente de Moor, met een koptelefoon en mp3-speler op.Die plekken zijn bijzonder: bij het Kurhaus, op een privé-plek tussen duin en strand bij strandpaviljoen Oscars en bij de Luchtwachtoren bovenop een duin bij het Zwarte Pad. Met telkens de zee in zicht, is Liefdeskuren vooral een belevenis voor alle zintuigen.

Het bijzondere van Liefdeskuren is dat je met de hele familie tegelijk kunt meelopen en zitten, want kinderen en volwassenen horen hun eigen audioverhalen en eigen soundscape.

Met telkens de zee in het vizier wordt de zee een soort filmdoek waarop het verhaal dat in je oren klinkt, projecteert. Net als in een museum kun je starten wanneer je wil en krijg je bij de kassa de koptelefoon en mp3-speler mee om op de zitlocaties te luisteren.

Bovendien is het spannend: hoe loopt de Scheveningse kuur van Mendelssohn af? Dus kom ook langs om dat uit te zoeken.

Praktische informatie

Dan nu nog wat praktische informatie voor iedereen dit zich gaat onderdompelen in dit geluid van de liefde!

* Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar tot 12 jaar
* Twee versies: jeugd en volwassenen
* Beschikbaar in 3 talen: Nederlands, Duits en Engels

Donderdag 7 juni t/m maandag 18 juni
Maandag t/m Vrijdag: 11.00 – 17.00 uur
Zaterdag & Zondag: 10.00 – 17.00 uur
17.00 uur is de laatste start mogelijkheid

Je kunt elk moment binnen de hierboven aangegeven tijdsperiode starten met de audioroute.
Prijs volwassene: €9,00
Prijs t/m 12 jaar: €5,00

Festival Classique verkoopt tot en met 18 juni online tickets voor Liefdeskuren. Na deze periode zijn de tickets te koop tot en met 9 september 2018 bij de ingang van de Pier aan de receptie (op de begane grond).

Kortom kom wandelen langs de liefde wanneer je maar wilt! We zien je bij dit liefdesfeest dat de zomer viert aan zee.

Delen