Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Een zee van oranje

10 april 2018 - De straten kleuren oranje, het bier vloeit rijkelijk en de markten komen te voorschijn. Iedereen loopt na een bruisende nacht te genieten van de Koningsdag. De sfeer proeven in de binnenstad en Scheveningen is een must voor elke oranje fan! Daarom hebben wij wat tips op een rijtje gezet waar jij deze Koningsnach(t) en dag kan doorbrengen.

Avonduren

Er zijn veel feestjes te vinden in de binnenstad en aan de kust. Niet alleen in de welbekende 'nach' maar ook in de avond van Koningsdag.

In de Koningsnacht op 26 april kan je een dansje wagen op het bovendek van de Pier! Na tien opeenvolgende uitverkochte edities komt After Supper in 2018 terug tijdens de Haagse Koningsnach.

Koningsnacht kan je dit jaar midden op zee vieren. Het hele bovendek zal overkapt (en verwarmd) worden door middel van compleet doorzichtige tenten.Het bovendek van de Pier in Scheveningen zal omgetoverd worden tot de meest spectaculaire club van Nederland.

Na die nacht nog niet uitgedanst? Dan kan je in de avonduren van 27 april een ander avontuur tegemoet gaan.

Net iets buiten Scheveningen kleurt het strand oranje bij Strandpaviljoen de Staat. Ze geven dit jaar samen met PIP een knalfuif tot in de late uurtjes. Kom je ook naar de PIP Koningsstaat? We zien je daar!

De dag

Op 27 april om 20.00 kan je terecht in het Zuiderstrandtheater tijdens Koningsdag. Voor een prachtig Koningsdagconcert aan zee.

In Nederland wordt het nog weinig opgevoerd, maar in thuisland Spanje is het een absolute hit: nachten in de Spaanse tuinen van De Falla.

Verder Sheherazade, een vertelling uit Duizend-en-een nacht en een van de Russische meesterwerken uit de laatromantiek.

Een ronduit betoverende avond met het debuut van de Spaanse klankmagiër Pablo González en de terugkeer van pianist Hannes Minnaar, die natuurlijk niet compleet is zonder de beroemde Ouverture uit ‘Die Zauberflöte’ van Mozart.

Ook zijn we in Scheveningen weer van alle markten thuis tijdens Koningsdag! Lekker struinen langs de straten en door de duinen.

Je kan 27 april naar het Belgisch Park, de welbekende markt op de Frederik Hendriklaan of misschien lopen door de gezellige Keizerstraat. Op deze plekken in Scheveningen liggen kleedjes vol snuisterijen en staan er kraampjes met lekker eten en drinken.

Het is een feest aan zee deze Koningsdag en bij al deze leuke tips komt vast nog veel meer kijken, dus blijf onze site en Facebook in de gaten houden.

Delen