Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

"Eens een Duindorper, altijd een Duindorper"

Dinsdag 24 november opende Jaap Spaans, voorzitter van het Comité 100 jaar Duindorp, in Muzee Scheveningen een nieuwe tentoonstelling over het honderdjarig bestaan van de wijk Duindorp. In de tentoonstelling krijgt de bezoeker een mooi beeld van hoe de wijk ontstond en hoe men leefde door de jaren heen. Ook hoe de wijk veranderd is na ingrijpende gebeurtenissen, zoals de zware oorlogsjaren met de evacuatie en leegstand, alsook de wederopbouw.


De expositie “Eens een Duindorper, altijd een Duindorper” bestaat uit: foto’s, documenten, filmbeelden en voorwerpen. Fotograaf Dick Teske heeft speciaal hiervoor prachtig fotomateriaal over Duindorp ter beschikking gesteld. Beeldend kunstenaar Anneloes Groot laat de veranderingen in Duindorp zien in een aantal olieverfschilderijen en aquarellen, waarvan enkele in bruikleen werden verkregen van Vestia Den Haag Scheveningen.

Al met al een tentoonstelling over een van de meest bekende wijken in Scheveningen, waar met hart en ziel door echte Scheveningers aan gewerkt is. Een must see! Tot en met 14 februari 2016.
Delen

Bekijk ook deze tips

Culinair genieten bij Zeevlam

Dineren op een unieke locatie in Scheveningen? Buiten heerlijk eten, heeft Zeevlam ook een spectaculair uitzicht!

Lees verder

A Night Out - Overzicht Januari

De maand januari kun je opwarmen met deze tips op Scheveningen. De stad aan zee wordt verlicht door de activiteiten op onze agenda. Geniet van lichtpuntjes in donkere tijden. Dit A Night Out overzicht laat je zien welke parels je kan bezoeken. Luister en dans mee!

Lees verder

Een kerstige vakantie

Ja daar is hij dan! Het langverwachte Buitengewone Kerstvakantie overzicht van 2016. Wat kan je doen in Scheveningen? Of valt er misschien, iets te zien? Van vuurwerk tot schaatsen, of een ijskoude duik in de Noordzee, ga mee en kom ook ontspannen aan zee!

Lees verder