Buitengewoon
Scheveningen

Liefde aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

"Eens een Duindorper, altijd een Duindorper"

Dinsdag 24 november opende Jaap Spaans, voorzitter van het Comité 100 jaar Duindorp, in Muzee Scheveningen een nieuwe tentoonstelling over het honderdjarig bestaan van de wijk Duindorp. In de tentoonstelling krijgt de bezoeker een mooi beeld van hoe de wijk ontstond en hoe men leefde door de jaren heen. Ook hoe de wijk veranderd is na ingrijpende gebeurtenissen, zoals de zware oorlogsjaren met de evacuatie en leegstand, alsook de wederopbouw.


De expositie “Eens een Duindorper, altijd een Duindorper” bestaat uit: foto’s, documenten, filmbeelden en voorwerpen. Fotograaf Dick Teske heeft speciaal hiervoor prachtig fotomateriaal over Duindorp ter beschikking gesteld. Beeldend kunstenaar Anneloes Groot laat de veranderingen in Duindorp zien in een aantal olieverfschilderijen en aquarellen, waarvan enkele in bruikleen werden verkregen van Vestia Den Haag Scheveningen.

Al met al een tentoonstelling over een van de meest bekende wijken in Scheveningen, waar met hart en ziel door echte Scheveningers aan gewerkt is. Een must see! Tot en met 14 februari 2016.
Delen

Bekijk ook deze tips

Boerderij aan zee

Op nog geen vijf minuten lopen van het strand, is het een beestenboel. Hier ligt de idyllische Stadsboerderij ’t Waaygat bestaat sinds 1978. De boerderij staat op een bijzondere plek in Scheveningen. Want vroeger lag aan de Havenkade een kanaal. Nu liggen hier een stadsboerderij, een school en kindertuinen. Er kan niet alleen veel geknuffeld worden, ook worden er tal van leuke activiteiten georganiseerd.

Lees verder

Gedichten aan zee

Een weekend vol woorden beleef je aanstaande zondag op Scheveningen! Een prachtig poëziefestival siert onze kust. Bij Manta Beach kan je genieten van Poetry at Sea, een nieuw literair festival. Je kan genieten met je voeten in het zand van zoete klanken van anderen, of zelf mee doen.

Lees verder

​Het Scheveningen van: Marcel Schuttelaar

De haven van Scheveningen is letterlijk en figuurlijk de thuishaven van Marcel Schuttelaar. De man achter Schuttelaar & Partners. Marcel: "Hou die scherpe randen in Scheveningen in stand.”

Lees verder