Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

"Eens een Duindorper, altijd een Duindorper"

Dinsdag 24 november opende Jaap Spaans, voorzitter van het Comité 100 jaar Duindorp, in Muzee Scheveningen een nieuwe tentoonstelling over het honderdjarig bestaan van de wijk Duindorp. In de tentoonstelling krijgt de bezoeker een mooi beeld van hoe de wijk ontstond en hoe men leefde door de jaren heen. Ook hoe de wijk veranderd is na ingrijpende gebeurtenissen, zoals de zware oorlogsjaren met de evacuatie en leegstand, alsook de wederopbouw.


De expositie “Eens een Duindorper, altijd een Duindorper” bestaat uit: foto’s, documenten, filmbeelden en voorwerpen. Fotograaf Dick Teske heeft speciaal hiervoor prachtig fotomateriaal over Duindorp ter beschikking gesteld. Beeldend kunstenaar Anneloes Groot laat de veranderingen in Duindorp zien in een aantal olieverfschilderijen en aquarellen, waarvan enkele in bruikleen werden verkregen van Vestia Den Haag Scheveningen.

Al met al een tentoonstelling over een van de meest bekende wijken in Scheveningen, waar met hart en ziel door echte Scheveningers aan gewerkt is. Een must see! Tot en met 14 februari 2016.
Delen

Bekijk ook deze tips

Van alle markten thuis

Het weer wordt weer mooier, en de zin om naar buiten te gaan groter! Dit betekent dat het ook weer tijd is voor het afstruinen van de allerleukste markten. En daar zijn wij wel in thuis hier op Scheveningen! Vooral dankzij Kreativ Events. Bij deze hebben we de leukste markten voor je op een rijtje gezet. Dus trek je stoute loopschoenen aan en trek erop uit!

Lees verder

Voeten zen

​Er komt weer van alles aan om in be​​weging te komen deze lente, in Scheveningen. Lekker voor je lichaam dus, maar een beetje extra lief zijn voor je lijf kan geen kwaad. Daarom deze week een beetje actie en zen in een! Best of both worlds! Kijk even mee hoe je het beste in de benen kan komen, en ze daarna kunt verzorgen.

Lees verder

Pilates pas

Vaak loop je ergens langs op Scheveningen, en denk je: "Daar moet ik ook eens naar toe". Dit hadden wij met The Pilates Studio in de Keizerstraat. Zo gezegd, zo gedaan. We zijn er niet alleen naar binnengegaan, we hebben ook een ontzettend leuke actie geregeld voor alle lezers om de decembermaand flexibel door te komen. The Pilates Studio zorgt dat jij weer helemaal vitaal het nieuwe jaar in kan met korting!

Lees verder