Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

"Eens een Duindorper, altijd een Duindorper"

Dinsdag 24 november opende Jaap Spaans, voorzitter van het Comité 100 jaar Duindorp, in Muzee Scheveningen een nieuwe tentoonstelling over het honderdjarig bestaan van de wijk Duindorp. In de tentoonstelling krijgt de bezoeker een mooi beeld van hoe de wijk ontstond en hoe men leefde door de jaren heen. Ook hoe de wijk veranderd is na ingrijpende gebeurtenissen, zoals de zware oorlogsjaren met de evacuatie en leegstand, alsook de wederopbouw.


De expositie “Eens een Duindorper, altijd een Duindorper” bestaat uit: foto’s, documenten, filmbeelden en voorwerpen. Fotograaf Dick Teske heeft speciaal hiervoor prachtig fotomateriaal over Duindorp ter beschikking gesteld. Beeldend kunstenaar Anneloes Groot laat de veranderingen in Duindorp zien in een aantal olieverfschilderijen en aquarellen, waarvan enkele in bruikleen werden verkregen van Vestia Den Haag Scheveningen.

Al met al een tentoonstelling over een van de meest bekende wijken in Scheveningen, waar met hart en ziel door echte Scheveningers aan gewerkt is. Een must see! Tot en met 14 februari 2016.
Delen

Bekijk ook deze tips

A Night Out - Liefde aan zee 2

De dag om de liefde te vieren komt steeds dichterbij. De kust staat deze Valentijnsdag in vuur en vlam dankzij alle activiteiten op Scheveningen. Van hotspots voor een romantisch diner tot een concert vol zilte zoenen, aan het strand is het baden in een zee van liefde met Valentijn.

Lees verder

Watertaxi Scheveningen

Ooit gehoord van de Watertaxi Scheveningen? De leukste manier om je van en naar de dokter Lelykade, de visafslag en de steiger bij het nieuwe theater te brengen. Of een rondje te varen in de haven en meer te weten te komen over de schepen, dat kan ook.

Lees verder

Vlaggetjesdag 2019

Op Scheveningen genieten we dagelijks van een heerlijke haring. Maar er komt een dag in het jaar dat we er extra van genieten en een feestje geven om deze vis te vieren! Vlaggetjesdag is een van de leukste dagen van het jaar op Scheveningen en die wil je zeker niet missen. Vis dus niet achter het net en zet deze in je agenda.

Lees verder