Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Eetbare tuin 'Eden' in het Westbroekpark

In het Westbroekpark is een uniek concept bloeiende, namelijk de eetbare tuin 'Eden'! Op Den Haag FM vertelt initiatiefnemer Wessel Tiessens waarom hij dit idee tot uitvoering brengt. "Ik zat hier vaak met mijn kinderen en dacht waarom kan ik hier geen cappuccino halen?” Toen de gemeente een prijsvraag uitschreef voor het park reageerde Wessel natuurlijk, met een plan waar hij een jaar lang aan werkte. De moeite loonde, want hij won en nu mag hij het park huren van de gemeente. Er staat vanaf nu elke woensdagmiddag en weekend een foodtruck waar mensen eten en drinken kunnen kopen. De moestuin en de kas zijn in de eerste helft van 2017 gereed.

“Dit wordt een mooie plek met een restaurant, terras en een moestuin waar mensen met een geestelijke beperking zorgen dat het eten uit de tuin op de borden van de gasten terecht komt”, zegt Tiessens. “De reacties zijn overweldigend enthousiast. Mensen zijn verrast over hoe idyllisch het hier is. Dit stukje grond is lang verwaarloosd maar het is een prachtige plek. Wij werken hier aan een klein paradijs.”

Bron: http://denhaagfm.nl/2016/04/16/eetbare-tuin-eden-g...
Delen

Bekijk ook deze tips

De salsa in Scheveningen

Ron Y Sazón brengt een beetje spice naar Scheveningen, ze opende haar Zuid-Amerikaans deuren al in september. Dit heerlijke restaurant is gevestigd aan de Rusthoekstraat. Het bijzondere is niet alleen de keuken, maar ook dat het wordt gerund door een Venezolaans gezin die over de hele wereld gewoond, gewerkt en gestudeerd heeft. Een plek vol passie, liefde, lekker eten en warmte, de perfecte mix van ingrediënten voor succes!

Lees verder

Watertaxi Scheveningen

Ooit gehoord van de Watertaxi Scheveningen? De leukste manier om je van en naar de dokter Lelykade, de visafslag en de steiger bij het nieuwe theater te brengen. Of een rondje te varen in de haven en meer te weten te komen over de schepen, dat kan ook.

Lees verder

Brainstormen op zee

Het waait stevig op Scheveningen deze dagen en deze tip komt dan ook niet uit de lucht vallen. Frisse zee lucht en vergaderen aan het strand? Dan ben je hier buitengewoon aan het juiste adres. Zaken doen op Scheveningen was nog nooit zo leuk, kom ook brainstormen op zee, want aan zee is het net werken!

Lees verder