Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Feest op De Pier

27 september 2018 - Neem een kijkje bij een bijzonder muziekevenement in oktober op De Pier in Scheveningen. Muziek om te kijken en niet om te luisteren, klinkt apart? Maar niet als je weet dat dit evenement speciaal voor doven, slechthorenden en horenden is. Een avond vol DJ's, VJ's, een band, muziekgebarentolk, interactieve media, expressieve dansgroep en een verlichte trilvloer.

Even voorstellen

Bezoekers kunnen deelnemen, delen, leren en talenten ontdekken. Druk (hand)gebarende bezoekers, gebarentolken bij elke activiteit en uiteraard zijn er ook diverse workshops gebarentaal.

In totaal kunnen bezoekers genieten van meer dan 50 gratis activiteiten, workshops en optredens. Bij elk van de programmaonderdelen – muziek, kunst, taal, sport, theater, dans, en film – is het uitgangspunt om de verschillende doelgroepen zoveel mogelijk met elkaar samen te laten genieten.

Er zijn dove comedians, interactieve installaties, rondlopend interactief theater, sport op het strand, games in en om de Pier en een speciaal kinderprogramma.

Zintuigen aan zee

Muziek, gesproken woorden en geluiden kun je op het MuteSounds Festival niet alleen via het gehoor beleven, maar ook via de andere zintuigen.

Zo is er bijvoorbeeld een trilvloer die de bas van de muziek omzet in voelbare trillingen. Daarnaast draait het voor doven en slechthorenden om meer dan de muziek alleen, en is ook de sfeer rondom een optreden of act van groot belang.

Er worden ook signdancers ingezet, (signdancen is een combinatie van playbacken, gebaren en dansen) en is bedoeld om de tekst in de muziek te vertalen naar gebaren, maar ook om de emotie van het nummer over te brengen. Deze signdancers, visuals en andere zintuigen prikkelende activiteiten zorgen ervoor dat doven, slechthorenden en horenden samen een geweldige dag hebben op het MuteSounds festival.Delen