Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Feest op De Pier

27 september 2018 - Neem een kijkje bij een bijzonder muziekevenement in oktober op De Pier in Scheveningen. Muziek om te kijken en niet om te luisteren, klinkt apart? Maar niet als je weet dat dit evenement speciaal voor doven, slechthorenden en horenden is. Een avond vol DJ's, VJ's, een band, muziekgebarentolk, interactieve media, expressieve dansgroep en een verlichte trilvloer.

Even voorstellen

Bezoekers kunnen deelnemen, delen, leren en talenten ontdekken. Druk (hand)gebarende bezoekers, gebarentolken bij elke activiteit en uiteraard zijn er ook diverse workshops gebarentaal.

In totaal kunnen bezoekers genieten van meer dan 50 gratis activiteiten, workshops en optredens. Bij elk van de programmaonderdelen – muziek, kunst, taal, sport, theater, dans, en film – is het uitgangspunt om de verschillende doelgroepen zoveel mogelijk met elkaar samen te laten genieten.

Er zijn dove comedians, interactieve installaties, rondlopend interactief theater, sport op het strand, games in en om de Pier en een speciaal kinderprogramma.

Zintuigen aan zee

Muziek, gesproken woorden en geluiden kun je op het MuteSounds Festival niet alleen via het gehoor beleven, maar ook via de andere zintuigen.

Zo is er bijvoorbeeld een trilvloer die de bas van de muziek omzet in voelbare trillingen. Daarnaast draait het voor doven en slechthorenden om meer dan de muziek alleen, en is ook de sfeer rondom een optreden of act van groot belang.

Er worden ook signdancers ingezet, (signdancen is een combinatie van playbacken, gebaren en dansen) en is bedoeld om de tekst in de muziek te vertalen naar gebaren, maar ook om de emotie van het nummer over te brengen. Deze signdancers, visuals en andere zintuigen prikkelende activiteiten zorgen ervoor dat doven, slechthorenden en horenden samen een geweldige dag hebben op het MuteSounds festival.Delen

Bekijk ook deze tips

Het grote strandtenten openingsfeestjes overzicht

Het grote strandtenten openingsfeestjes overzicht, een hele mond vol! Maar ja zo is het wel...Ok het regent nu nog buiten, maar he we mogen toch wel een beetje dromen, alvast? En trouwens die kaartjes vliegen er vaak uit, dus om teleurgestelde gezichtjes te voorkomen zijn we alvast begonnen met het samenstellen van het leukste overzicht van het jaar (een van de leukste dan). Enjoy, en we zien je op het strand!

Lees verder

Een sportief overzicht

De dagen worden kouder, en de nachten langer. De drang om de bank te hangen met een dekentje en een kopje thee wordt hierdoor groter. De zin om de sporten, die wordt helaas, je raadt het al, kleiner. Om je lichaam de winter door te helpen hebben wij alle activiteiten die je in beweging brengen op een rijtje gezet. Sporten op Scheveningen was nog nooit zo leuk!

Lees verder

Racen in de Formule 1 race simulator op de pier!

Op 24 oktober 2015 opende op onze Pier de eerste Red Bull Racing Eyewear Store van de Benelux! Naast lekker shoppen kun je hier ook een ritje in een officiële Formule 1 race simulator maken! De store is ingericht met een unieke Formule 1 Pit Box. In het weekend van 28 en 29 november racen de motorcoureurs van de Red Bull Knock Out onder De Pier en daarmee onder de nieuwe flagship store door!

Lees verder