Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Festival Classique 2019

10 juni 2019 - Duik in dit muzikale spektakel aan zee! Festival Classique zet zich in om te laten zien dat klassieke muziek een verrijking is voor iedereen. De concertprogramma's en -locaties zijn vaak anders dan anders en met oog voor detail. Deze totaalbeleving verrast de bezoekers met combinaties tussen verschillende kunstvormen als dans, theater en film en klassieke muziek.

Even voorstellen

Dit spetterende evenement aan zee heeft een programma voor alle leeftijdscategorieën, van jong tot oud. De programmering bestaat uit een brede waaier aan gratis te bezoeken en betaalde voorstellingen, concerten en activiteiten.

Geniet in de buitenlucht en op bijzondere binnenlocaties waar je wordt uitgedaagd om de muziek op een andere manier te beleven.Het festival biedt een podium aan professionele musici, muziekstudenten en aan amateurs uit de regio Den Haag. Deze verbinding inspireert!

Jaarlijks nodigt Festival Classique Haagse scholieren uit het basis- en middelbaar onderwijs uit het festival te beleven in op maat gemaakte voorstellingen.

Daarnaast werkt Festival Classique nauw samen met diverse zorg- en welzijnsinstellingen om ook doelgroepen die anders niet of nauwelijks in aanraking zouden komen met live uitgevoerde klassieke muziek bij het festival te betrekken.

Plant je voeten in het zand tijdens alweer de dertiende editie van 13 tot en met 23 juni 2019. Het festival trekt zoals altijd alle registers open om er een muzikaal feest van te maken!

Denk aan reuzerad concerten tot een spannend concert in het Kurhaus. Om het toegankelijker te maken zijn er ook veel gratis concerten dus kijk zeker even op het programma of er iets voor jou tussen staat.

Gratis Sunset concerten

En als speciale verrassing organiseren A Night Out en Festival Classique een aantal gratis Sunset concerten! Zet deze data alvast in je agenda:

Vrijdag 14 juni, Summertime, Whoosah

Zaterdag 15 juni, Oceans

Vrijdag 21 juni, La Galleria, Oscars

Zaterdag 22 juni, De Golfslag

Delen

Bekijk ook deze tips

Nazomeren aan zee

De zon zakt steeds vroeger in de zee, de lucht wordt kouder. Hier en daar valt zelfs al een blaadje van de bomen. Dikke regendruppels plenzen over het zand. Maar toch is het nog genieten op Scheveningen. En niet zo zuinig ook. Blijf niet onder de wol liggen dromen, kom ook nazomeren! Hier alle tips hoe je dat het beste kan doen.

Lees verder

Rugby in het zand

Een stoere sport waar heel wat bloed, zweet en tranen worden verwerkt. Ook dit jaar is hij weer op Scheveningen van de partij. We hebben het natuurlijk over rugby! En dan in het bijzonder over het North Sea Rugby evenement 2017. Zet hem in je agenda en kom kijken dit weekend!

Lees verder

De vaart erin

Omdat het dit jaar een feest is aan zee, blijven de tips je om de oren vliegen. Dit keer zetten we op een rijtje hoe je al varend naar de leukste events op Scheveningen kan. Hierbij kan je niet alleen de binnenstad en Scheveningen vanuit het water aanschouwen of ontdekken, maar ook een leuke activiteit bijwonen. Dat is nog een van twee walletjes eten. We stappen graag met jou in hetzelfde schuitje, dus lees even mee!

Lees verder