Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Festival Classique 2019

10 juni 2019 - Duik in dit muzikale spektakel aan zee! Festival Classique zet zich in om te laten zien dat klassieke muziek een verrijking is voor iedereen. De concertprogramma's en -locaties zijn vaak anders dan anders en met oog voor detail. Deze totaalbeleving verrast de bezoekers met combinaties tussen verschillende kunstvormen als dans, theater en film en klassieke muziek.

Even voorstellen

Dit spetterende evenement aan zee heeft een programma voor alle leeftijdscategorieën, van jong tot oud. De programmering bestaat uit een brede waaier aan gratis te bezoeken en betaalde voorstellingen, concerten en activiteiten.

Geniet in de buitenlucht en op bijzondere binnenlocaties waar je wordt uitgedaagd om de muziek op een andere manier te beleven.Het festival biedt een podium aan professionele musici, muziekstudenten en aan amateurs uit de regio Den Haag. Deze verbinding inspireert!

Jaarlijks nodigt Festival Classique Haagse scholieren uit het basis- en middelbaar onderwijs uit het festival te beleven in op maat gemaakte voorstellingen.

Daarnaast werkt Festival Classique nauw samen met diverse zorg- en welzijnsinstellingen om ook doelgroepen die anders niet of nauwelijks in aanraking zouden komen met live uitgevoerde klassieke muziek bij het festival te betrekken.

Plant je voeten in het zand tijdens alweer de dertiende editie van 13 tot en met 23 juni 2019. Het festival trekt zoals altijd alle registers open om er een muzikaal feest van te maken!

Denk aan reuzerad concerten tot een spannend concert in het Kurhaus. Om het toegankelijker te maken zijn er ook veel gratis concerten dus kijk zeker even op het programma of er iets voor jou tussen staat.

Gratis Sunset concerten

En als speciale verrassing organiseren A Night Out en Festival Classique een aantal gratis Sunset concerten! Zet deze data alvast in je agenda:

Vrijdag 14 juni, Summertime, Whoosah

Zaterdag 15 juni, Oceans

Vrijdag 21 juni, La Galleria, Oscars

Zaterdag 22 juni, De Golfslag

Delen

Bekijk ook deze tips

A Night Out - Vuurwerkfestival aan zee

De avonden in augustus worden verlicht! De nachten zullen niet alleen stralen met sterren maar ook van al het mooie vuurwerk dat in de lucht hangt. Op verschillende data kan je aan de boulevard dit spektakel aanschouwen. En wie weet loop je ook nog wel langs Jazz aan Zee, want augustus is ook nog eens jazzmaand!

Lees verder

Floaten met Valentijn

​Donderdag 7 juli opent FloatCenter de Pier op Scheveningen. Vanaf nu kun je ook floaten, oftewel drijven boven zee! Floaten is gewichtsloos en zonder prikkels drijven op zout water in een speciale floatroom. Als je ooit in de Dode Zee hebt gezwommen, weet je eigenlijk al wat het is. Maak nu gebruik van de pre-openingsaanbieding van het FloatCenter op de Pier!

Lees verder

Beach-Fit Skiffa

En in het bos van al deze trainers, staat 1 boom van een vent(je) die het toch echt om iets anders laat draaien in zijn training. Daan Verver is met zijn creatieve manier van training geven, meer een entertrainer dan een trainer. Bij Beach Fit Skiffa wordt naast zweten en rennen ook heel wat afgelachen. Goed voor je buikspieren en je gelukshormonen, als je het ons vraagt.

Lees verder