Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Festivals aan zee

7 mei 2018 - Een ijskoud drankje in je hand, de zon op je gezicht, het geruis van de zee op de achtergrond en dansen met je voeten in het zand. Het festival seizoen op Scheveningen komt er aan. Wil je weten welke festivals deze zomer de boulevard laten zinderen? Dan is dit overzicht echt iets voor jou!

Caipi Madness

Wil jij ook tropisch verrast worden en zie jij jezelf al met dat ijskoude drankje in je hand? Dat kan op 20 en 21 mei!

Laat je dan meenemen in de wereld van de Caipi Boys, gevuld met goeie vibes, heerlijke cocktails en andere mooie dranken.

Met hun sfeervolle bar en gezellige barmannen brengen ze elk feestje op gang. De ingrediënten die ze gebruiken zijn vers en van hoogwaardige kwaliteit. Hoog tijd dus voor een eigen festival vol heerlijke drankjes en goede vibes.

Het festival Caipi Madness ziet het Pinksterweekend zonnig in. Zet deze maar alvast in je agenda en een streep door de volgende dag want het wordt weer heerlijk lekker voelen!

Het is Pinksteren dus maandag kun je rustig blijven liggen. Nadat ze vorig jaar Beachclub Indigo hebben afgebroken gaan ze dit jaar nog gekker.

Het wordt een avond gevuld met live muziek uit alle windstreken, een groot podium op het strand, veel drankjes en dansjes tot diep in de nacht.Festival Classique

Van 7 tot en met 18 juni klinkt het strand je als muziek in de oren. Want op verschillende locaties is het Festival Classique in volle gang!

Festival Classique zet zich al vanaf 2006 in om te laten zien dat klassieke muziek een verrijking is voor iedereen.

Daarom biedt Festival Classique een uniek programma om zoveel mogelijk mensen van klassieke muziek op maat te kunnen voorzien.

Met Festival Classique treed je buiten de gebaande duinpaden maar dit doet niks af aan de kwaliteit van de muziek.

De concertprogramma's en -locaties zijn vaak anders dan anders en met oog voor details. Dit betekent niet alleen dat je een concert bijwoont, maar een totaalbeleving ervaart.

Het festival verrast de bezoekers graag met combinaties tussen verschillende kunstvormen als dans, theater en film en klassieke muziek. Kortom een perfecte avond uit aan zee!

Happy Hunting Ground

Het leukste strandfestival van het seizoen komt eraan op zaterdag 9 juni, vanaf 14:00 uur! Bij Whoosah en Beachclub Indigo wordt een groot stuk strand omgetoverd tot een fantastisch festival terrein.

Een paradijselijk dorp in het zand met live podium van festivalformaat óp het strand waar je de zon ziet ondergaan.

De twee leukste strandtenten genesteld tegen de duinen waar dj’s je de hele dag en nacht laten dansen onder de sterren.

Vrienden lopen om je heen op hun blote voeten, drankjes vloeien rijkelijk en je likt je vingers af bij de 100% vegetarische foodcourt. Het wordt één en al gezelligheid.

En met die line-up zit het ook wel goed. Je kan luisteren naar My Baby, Son Mieux, Splendid, Convoi Exeptional, Jeans, Warme Daan, Porto Verde, Vruchtenhagel, en Pat Smith. En dit is nog maar een kleine greep uit de geweldige muziek die je je voetjes van de vloer en in het zand laat zetten.

African Beach

Je begeven in tropische sferen kan zondag 17 juni, van 15:00 - 22:00 bij Aloha Surf, Kitchen, Shop & Events.

In het kader van het festival “Feest aan Zee” laat de Haags/Afrikaanse stichting Sankofa iedereen kennis maken met het bruisende strandleven van Afrika.

“The Hague African Beach” gaat het witte strand rondom Aloha Surfschool in Scheveningen kleur geven.

Alle zintuigen komen aan bod. Muziek, dans, eten, kunst, lifestyle, optredens, proeverijen, Afrikaanse braai en nog veel meer.

Je kunt gewoon genieten van alles dat er om je heen gebeurt maar ook actief meedoen met bijvoorbeeld een Kizomba- of drumworkshop. Ook kan je heerlijk komen eten bij de 'braai' oftewel een barbeque in stijl.

De Afrikaanse DJ Austin, promotor en DJ van Afro Beat, Urban en Afro House zal gedurende het feest vele swingende Afrikaanse muziekgenres laten horen. Natuurlijk met de bedoeling om iedereen aan het dansen te krijgen.

De Haags- Senegalese Oke Sene band zal een live optreden verzorgen. Oke is een zéér inspirerende en enthousiaste masterdrummer uit Senegal. Je kan ook deelnemen aan zijn drumworkshop.

Wil je nog een surfles volgen? Ook geen probleem. Kortom, het strand bruist van de bezigheden voor iedereen!

Vuurwerkfestival

De lucht licht op vrijdag 10 augustus, van 21:45 - 23:00 uur in Scheveningen Bad. Het spectaculaire Vuurwerkfestival geeft maar liefst twee shows weg per avond!

Verschillende landen strijden elk jaar in de zomer om de Vuurwerktrofee Scheveningen. Het eerste vuurwerk wordt iedere avond rond 21:45 uur afgeschoten.

Het tweede vuurwerk gaat daarna om ongeveer 22:30 uur de lucht in. De shows zijn vanaf de gehele boulevard en het strand goed te zien.

Rondom het Vuurwerkfestival zijn er allerlei gratis activiteiten en optredens op De Pier, de boulevard en het Kurhausplein in Scheveningen. In 2018 vindt het Vuurwerkfestival Scheveningen plaats op 10, 11, 17 en 18 augustus.

De pijlen worden afgeschoten vanaf een drijvend ponton dat ongeveer 275 meter van de Pier ligt en 275 meter van het strand, ter hoogte van het Kurhaus hotel.

Het platform wordt een half uur voor aanvang door twee sleepboten vanuit de Scheveningse Haven naar z'n positie gebracht.

De sleepboten met ponton kunnen tot windkracht 6 uitvaren. Bij sterke wind bestaat de mogelijkheid dat het vuurwerk op last van de Provincie Zuid-Holland wordt afgelast, dus houd de website in de gaten!

Schollenpop

Er klinkt nog meer muziek aan zee, op zaterdag 25 augustus, van 13:00 - 23:15 uur op het Zuiderstrand. En nog gratis en voor niks ook!

Schollenpop is een gratis popfestival op het Zuiderstrand van Scheveningen. Het popevenement staat voor zon, zee, strand en natuurlijk veel livemuziek.

Een tof, voor elk wat wils programma van pop- en rockmuziek staat borg voor een gezellig dagje Scheveningen.

Schollenpop vindt plaats op het Zuiderstrand ter hoogte van het havenhoofd. Vergeet je zwembroek dan wel bikini niet voor een verfrissende duik in zee! Of wandel nog meer richting het zuiden en loop langs een van de strandtenten voor een hapje of een drankje.

Jazz at Sea

Een swingende zondag beleven? Dat kan op 5 augustus, 14:00 - 17:00 uur op De Pier.

In het kader van Feest aan Zee krijgt Den Haag dit jaar weer een Jazz festival met internationale allure.

Tijdens het weekend van Jazz in de Gracht zal op zondagavond 26 augustus het Kurhaus opgezweept worden met een internationale artiest die je niet wilt missen.

En in aanloop van de evenement zal op iedere zondag in augustus Jazz muziek op de Pier van 14.00 tot 17.00 uur geprogrammeerd worden en in het weekend van 23, 24 en 25 augustus op verschillende grachten in de Haagse binnenstad.Delen