Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Gezond bewegen

30 mei 2018 - Bewegen, als het goed is doe je dit elke dag. Het zit in onze natuur, en is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor je lichamelijke gezondheid maar ook je mentale. Als je stilzit dan roest je vast; alles wordt stijver en je krijgt sneller last van kwaaltjes. Wil je hier meer over leren, dan kan dat in Scheveningen bij Natuurlijk Gezond!

Natuurlijk Gezond

De bewegingstips van Linde Logtenberg zijn de beste die je kan krijgen, vooral omdat je ze kan proberen in te brengen in je dagelijkse routine. Dus geen sportschool of andere schema's gewoon gezond bewegen!

Maar waarom dan wel? Onze voorouders moesten honderdduizenden jaren overleven in de natuur. Ze werkten keihard voor hun eten en onderdak. Hun lichaam was precies gemaakt voor de bewegingen die ze moesten maken.De afgelopen periode is onze omgeving in sneltreinvaart veranderd. Ons lichaam heeft niet genoeg tijd gehad om helemaal mee te evolueren.

We zitten ineens op stoelen, we dragen schoenen, we bewegen niet veel, we doen aan sporten in plaats van bewegen, we bewegen alleen over vlak terrein, we zitten eindeloos achter de computer of smartphone, we fietsen en rijden in de auto.

Allemaal activiteiten die normaal zijn in onze moderne leefomgeving, maar niet normaal zijn voor je lichaam. Kortom werk aan de winkel, om je spieren niet te laten verslappen.

Workshops in beweging

En omdat in beweging komen helemaal niet gezellig is om alleen te doen, kan je aanschuiven (niet zitten) bij deze ontzettend leuke workshops de komende tijd!

Zorg wel dat je een plekje reserveert en niet zomaar aankomt wandelen. Dit kan heel makkelijk via de website van Natuurlijk Gezond.

- Maandag 11 juni Workshop Gezond Zitten

Voor degene die het nog niet weten: zitten is het nieuwe roken. Maar wat dan? Ik kan toch niet zonder zitten? Leer in deze workshop hoe je gezond kan zitten. En hoe je je lichaam ontdoet van de negatieve effecten van zitten.

Tijd: 19u - 21u

Kosten: 25 euro

- Zaterdag 23 juni Gratis Blotevoetenwandeling

Lopen op blote voeten is heel gezond voor je lichaam. Wandel gratis mee.

Tijd: 10u - 11u

Kosten: Gratis

- Zondag 24 juni Workshop Oerfit op het Barefoot Evenement

Voor je lichaam is het gek om de hele dag stil te zitten en 's avonds een uurtje te sporten. Je lichaam heeft veel en gevarieerd bewegen nodig om gezond te zijn.

Leer in deze workshop hoe je lichaam van nature hoort te bewegen en hoe anders wij nu bewegen, hoe dit anders bewegen jouw klachten veroorzaakt, welke bewegingen jouw lichaam elke dag nodig heeft, hoe jij deze bewegingen integreert in jouw leven en hoe jij zonder sporten superfit kan zijn.

Koop je kaartje voor het Barefoot Evenement hier.

- Maandag 2 juli Workshop Terug naar je Oervoeten

Voeten zijn van nature belangrijke en superbehendige lichaamsdelen. De voeten van onze voorouders sprongen over rotsen, klommen in bomen en wandelden uren op een dag over gevarieerd terrein. Ze waren sterk, flexibel en gaven constant informatie door aan de hersenen. In deze workshop ga je ervaren hoe anders wij onze voeten gebruiken. En welk effect dat heeft op onze gezondheid. Vervolgens gaan we aan de slag om jouw voeten weer oergezond te maken.

Tijd: 19u - 21u

Kosten: 25 euro

- Zaterdag 11 augustus Een Oerwandeling

Wandelen is de allergezondste manier van bewegen voor de mens. In onze samenleving wandelen we te weinig en verkeerd.

Leer tijdens deze flinke wandeltocht:

- waarom wandelen zo belangrijk en gezond is

- alle ins en outs over een optimaal looppatroon

- oefeningen om je wandelen te verbeteren

- tips om meer te gaan wandelen

Tijd: 8u - 11u

Kosten: 30 euro

Delen

Bekijk ook deze tips

Het gezicht van de winter

In de wintermaanden kan je huid wel wat extra verzorging gebruiken. Daarom hebben wij een weldadige behandeling voor jouw huid geregeld. Verwen jezelf in de winter met onze wellness aanbieding van de maand, op Scheveningen

Lees verder

​Wijzer aan zee

Lekker op de creatieve tour? Dat kan natuurlijk ook op Scheveningen. De afgelopen 25 jaar heeft Muzee Scheveningen met veel succes cursussen kunstgeschiedenis verzorgd. Op dinsdag 5 september begint er een bijzonder interessante, korte cursus: ‘Het Franse Hof en de Kastelen langs de Loire’. Waan je even onder de Franse zon aan de Noordzee.

Lees verder

Rennen aan zee

Een grote voorjaarsschoonmaak is niet alleen goed voor je huis, ook voor je hoofd. Kom je batterij weer opladen in de lente, zodat je de hele zomer kan stralen. Een combinatie van zen, zee en vooral beweging geeft je weer volop energie.

Lees verder