Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Graaitijd

Ook al zin in een nieuwe haring happen? Het kan bijna op Vlaggetjesdag! Maar eerst is er nog Graaitijd. Van oorsprong werden in de 'Graaitijd' vissersschepen klaargemaakt voor de reis. In De Keizerstraat is Graaitijd het meerdaagse evenement, georganiseerd door YMCA Scheveningen, in aanloop naar de traditionele Vlaggetjesdag in Scheveningen-Dorp. Daar moet je toch bij zijn? Dat vinden wij tenminste!

Vlaggetjes hangen uit

Van maandag 12 t/m zaterdag 17 juni 2017 verandert de Keizerstraat op Scheveningen in een gezellig cultureel, culinair en muzikaal centrum. Inwoners én bezoekers van Scheveningen kunnen genieten van onder andere live optredens, culinaire hoogstandjes en interessante workshops.Een extraatje was dit jaar: Kunst en cultuur op Scheveningen op zaterdag 10 juni, dus als je dit gemist hebt...helaas dan heb je ook echt wat gemist, kunnen wij uit eigen ervaring vertellen. En als klap op de vuurpijl treden De Kraaien op Vlaggetjesdag in de Keizerstraat, hoe leuk is dat?

Het programma

Het volledige programma en de locaties worden bekendgemaakt op de website en Facebookpagina van Graaitijd. Maar hier alvast even een voorproefje.

• Maandag 12 juni: opening Graaitijd in De Maatschappij met optredens van De Zingende Zeelui, Arie Spaans jr. en zijn band City Lights en anekdotes van Arie Spaans sr. en Henk Grootveld.

• Dinsdag 13 juni: workshops haring schoonmaken met Ben de Lange (reeds volgeboekt) en Heel Scheveningen Bakt (nog enkele plekken), met de winnares van Heel Holland Bakt, Annemarie Pronk!

• Woensdag 14 juni: ‘s morgens en ‘s middags muziekworkshops voor peuters, kleuters, kinderen en tieners in YMCA Muziekcentrum Scheveningen en muziektalentenjacht in Jorplace Beach Hostel.

• Donderdag 15 juni: Proef de Keizerstraat! Culinaire tocht met speciale hapjes en veel muziek!

• Vrijdag 16 juni: Verplaatsing naar de Haven - Sing Along Muziekspektakel met o.a. Gregor Bak en het YMCA Popkoor!

• Zaterdag 17 juni: Vlaggetjesdag! Braderie Keizerstraat en live optredens met o.a. de Kraaien naast De Oude Kerk.

Exclusief voor Graaitijd organiseert YMCA Scheveningen op donderdag 15 juni, samen met de horecazaken van de Keizerstraat, ‘Proef de Keizerstraat’. Een culinaire tocht, waarbij de bezoeker gevarieerde specialiteiten uit verschillende keukens in de gezelligste straat van Scheveningen proeft. En dat voor slechts € 1,50 per hapje!

Speciaal voor 55-plussers geeft de YMCA drie speciale hapjes weg per persoon. Aanmelden kan via graaitijd2017@gmail.com of 070-3555120. De gratis muntjes zijn vanaf 12 juni verkrijgbaar in de YMCA Buurtsupper. Maar let op, op is op.

Dit evenement is mogelijk gemaakt door YMCA Scheveningen, Biz De Keizerstraat, Fonds 1818, Gemeente Den Haag, Schevenings Steunfonds, Popunie, Albert Heijn Keizerstraat en Stichting Anton Constandse.

Of we zien je op Vlaggetjesdag, ook goed hoor! Want geloof ons; die nieuwe verse haring is echt om je vingers bij af te likken. En het evenement wil je sowieso mee maken op Scheveningen, waar anders?

Delen

Bekijk ook deze tips

Een prachtig plaatje

Kom deze maand ​cultuur snuiven aan de kust bij het Gemeentemuseum! Ze organiseren samen met het Fotomuseum een expositie van een legendarische fotograaf. En niet alleen kan je zijn prachtige platen komen bewonderen, hij komt ook rondleidingen geven en signeren.

Lees verder

Mark Bradford in 't GEM

Kunst van papierresten van affiches; Mark Bradford doet het. Het is indrukwekkend hoe hij van oud materiaal nieuw werk maakt. Tentoonstelling in het GEM tot en met 18 oktober, inclusief spectaculair nieuw werk van 23 meter lang.

Lees verder

Schoonheid die je raakt

Een paar weken geleden kon je al lezen over de hemelse wereld van La Caldera. Het schoonheidssalon waar zij mee zijn samengesmolten heeft een magische aanraking. De behandelingen in dit salon worden met liefde en aandacht samengesteld en per persoon steeds opnieuw afgestemd. Wij gingen langs en mochten even genieten van deze zen ervaring die niet alleen je huid, maar ook je zintuigen raakt en stimuleert!

Lees verder