Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Groen in het park

20 juni 2018 - Het Westbroekpark is een smaragdgroene oase in Scheveningen. Niet alleen kan je er genieten van de rust, bootje varen en wandelen. Ook kan je er heerlijk eten uit de tuin! Want sinds kort is Greens geopend; een biologisch restaurant met moestuin. Smullen op Scheveningen in het park aan zee; dat is een feest dat niet wilt missen!

Groene oase

Op het voormalige midgetgolfterrein in het Haagse Westbroekpark ligt Greens, een unieke combinatie van een biologisch restaurant en een zorg(moes)tuin.

Deze twee onderdelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In restaurant Greens draait het om lekkere koffie, eerlijk & heerlijk eten & drinken en - mede door haar unieke ligging - een prachtige plek voor evenementen, groepsarrangementen en bedrijfsmeetings.In de Tuinen van Greens werken, onder leiding van professionele begeleiders van stichting Mens en Tuin, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de moestuinen en het weelderige groen.

Restaurant in het park

Lokale producten, moderne gastronomie. Bij Greens koken ze zoveel met de groenten uit de eigen biodynamische moestuin, met respect voor de seizoenen en natuurlijk rekening houdend met de herkomst van ingrediënten.

Smaak en puurheid zoals het door de natuur bedoeld is. De keuken is ambachtelijk en vrijwel alles wordt zelf gemaakt. Op de menukaart verandert elk seizoen een aantal gerechten.

En sommige verse producten zijn soms gewoon (lekker) op. Kortom dit restaurant is een feestje voor je smaakpapillen dat je niet wilt missen!

Evenement tussen de bomen

De combinatie van de zilte lucht van de Noordzee en het uitzicht over de eigen moestuinen en het Westbroekpark maakt Greens een unieke locatie voor een familiefeest, bedrijfsborrel, bruiloft, vergadering of workshop.

Achter het prachtige restaurant ligt een besloten achterterras met uitzicht over de tuin en het water. Een uitstekende plek voor een borrel of bruiloft.

Voor vergaderingen en workshops heeft Greens een ‘kleine kas’ middenin de moestuin voor maximaal 12 personen. Een mooie plek om tot de kern te komen.

In hart en tuinieren

Stichting Tuinen van Greens is onlosmakelijk verbonden met het restaurant en heeft als doel om een plek te creëren waarbij op een menswaardige manier met elkaar wordt omgegaan en waar naar maatschappelijke en duurzame oplossingen worden gezocht die op deze plek concreet worden.

Dit wordt in samenwerking met stichting Mens en Tuin vormgegeven door de ontwikkeling en exploitatie van een biodynamische (moes)tuin met een sociaal maatschappelijke functie - door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden hier aan de slag te gaan - als ook een lokale, verbindende functie - door het bundelen van de krachten van burgers, bedrijven en lokale overheid.

De stichting is volledig afhankelijk van donaties en sponsors en wordt financieel ondersteunt vanuit het restaurant.

Kortom een plek onder de bomen om de rust op te zoeken aan zee en te genieten van het groen aan de waterkant!

Delen