Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Hardlopen naar zee

20 september 2018 - Hardlopen op Scheveningen is heerlijk! Lekker langs het strand, boulevard of door de duinen. Maar er wordt ook een event georganiseerd waar je naar Scheveningen kunt lopen. Of door de Scheveningse bosje om precies te zijn. Stad en strand worden verbonden door de The Hague Peace Night Run!

Even voorstellen

Neem vrijdagavond 21 september 2018 een loopje door (niet met) de binnenstad naar het strand.

In samenwerking met Just Peace wordt de eerste editie van een uniek hardloopevenement in Den Haag georganiseerd. De The Hague Peace Night Run powered by Just Peace is een laagdrempelige loopbelevenis zonder tijdregistratie.Er wordt ’s avonds door de straten en langs (verlichte) bezienswaardigheden op een parcours van ongeveer 8,5 km door het centrum gelopen. Iedere deelnemer krijgt een hoofdlampje en onderweg zijn er spectaculaire lichtanimaties. Ontzettend leuk dus!

Na vijf succesvolle edities van de Vredesloop Den Haag is er in samenwerking met het Just Peace Festival besloten om het evenement om te toveren tot een night run op de Internationale dag van de Vrede. Het evenement zal jaarlijks plaatsvinden op 21 september. Het lange lint van deelnemers met lichtjes vormt een mooie verbintenis tussen het thema Vrede en de stad zelf.

Meer lopen

Het Lange Voorhout vormt op 21 september het decor van de start en finish. Het parcours van 8,5 km door het centrum van Den Haag is uniek. Verder komen de deelnemers in het donker langs het Vredespaleis en de Scheveningse Bosjes. Na afloop is er tijd voor ontspanning, met een afterparty!

Voor de vrede

Deelnemen aan de The Hague Peace Night Run verbindt deelnemers met elkaar. De lichtanimaties staan voor hoop in de wereld en geven een goede afspiegeling van het thema Vrede. Daarnaast is er geen tijdregistratie en geen afgezet parcours. Hierdoor is het evenement laagdrempeliger en staat het thema Vrede nog meer in de spotlight. Iedereen loopt mee voor de Vrede!

Voor iedereen die van een sportieve uitdaging houdt en Den Haag op een bijzondere, verlichte manier wil leren kennen, is de The Hague Peace Night Run op vrijdag 21 september een absolute must. Inschrijven kan via de website.

Just Peace

Just Peace is een samenwerking tussen onderwijsinstellingen, cultuurinstellingen, internationale organisaties en NGO’s die zich in Den Haag bezig houden met het werken aan, en onder de aandacht brengen van vrede. Gedurende het jaar organiseren zij events met een maatschappelijke impact.

Rond 21 september, de internationale dag van de vrede, organiseren zij gezamenlijk het Just Peace Festival. Met ruim 40 activiteiten wordt vijf dagen lang de Internationale VN Dag van de Vrede gevierd in binnenstad, de internationale stad van vrede en recht. Het programma van het festival bestaat uit een mix van debat, podiumkunst, museale activiteiten, sport en muziek, waarbij het thema vrede & recht centraal staat.

Delen