Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Herfstvakantie in Scheveningen!

Op 19 oktober is het feest voor kinderen op de basisschool: na de zomer is de eerste vakantie alweer een feit namelijk de herfstvakantie! Ideaal om nog even wat mooie dagen op het strand mee te pakken (veel strandtenten staan nog tot eind oktober). Natuurlijk wil je liever niet dat je kind uren voor vierkante schermpjes spendeert en daarom organiseren de Scheveningse musea genoeg leuke en leerzame activiteiten die het ideale dagje uit vormen. Je hebt geen kind meer aan ze!

Muzee
Vuurtoren versieren


Creatieve kids kunnen hun hart ophalen in Muzee. Daar mogen ze naar eigen inzicht een vuurtoren versieren. En die hoeft heus niet per se rood te zijn. Na het knutselen is er vast nog wel tijd voor het maken van een speurtocht of een zoekactie naar de mooiste schelpen van het museum.

Di. 20/10, 10.30 - 12.00 & 13.00 - 14.30
Woe. 21/10, 10.30 - 12.00 & 13.00 - 14.30
Do. 22/10, 10.30 - 12.00 & 13.00 - 14.30

Let op: je moet reserveren via 070 3500830/deelname kost 6 euro en dat is inclusief toegang voor het kind en 2 begeleiders.

Museum Beelden aan Zee
Maak je eigen penning


Voor veel kinderen is de beeldhouwkunst iets te abstract. Breng het tot leven! Tijdens de workshop penning maken ontdekken ze in de Gipsotheek aan Zee hoe ze deze munt moeten maken. Het staat symbool voor een bijzonder moment of persoon in je leven. Meteen stof om over na te denken dus! Tijdens het drogen van de penningen neemt de museumdocent de kinderen mee om ze te leren over het werken met gips en al wat daarbij komt kijken. Daarna is het natuurlijk tijd om je eigen meesterwerk te bekijken!

Dinsdag 20 okt 10.00-12.00u (6-12 jaar)
Dinsdag 20 okt 14.00-16.00u (8-12 jaar)
Woensdag 21 okt 10.00-12.00u (6-12 jaar)
Woensdag 21 okt 14.00-16.00u (8-12 jaar)
Donderdag 22 okt 10.00-12.00u (6-12 jaar)
Donderdag 22 okt 14.00-16.00u (6-10 jaar)

Let op: ook hier is reserveren verplicht via 070 3589076 of educatie@beeldenaanzee.nl Vermeld de naam van het kind, leeftijd en naam & telefoonnummer van het contactpersoon. Geef ook aan welke dag je kiest (let op de leeftijd!).

Omniversum
Elk uur een andere film


Kick back and relax. Bij het Omniversum nemen ze dat heel serieus. In plaats van zittend kijken naar de leukste en meest interessante films, lig je lekker met je kinderen op je rug. Het indrukwekkende scherm neemt je mee in de wereld van de mooiste natuurtaferelen of kinderfilms. Ook zonder kinderen is het Omniversum genieten overigens. Zelfs de meest geavanceerde flatscreen tv kan niet tippen aan hoe de spannende documentaires op dit doek getoond worden.

In de herfstvakantie is het Omniversum dagelijks open van 09.30 tot 21.00 en wordt er elk uur een andere film getoond. Houd de programmering in de gaten op de website!

Een kijkje achter de schermen bij Billy Elliot

Altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen van het AFAS Circustheater? Grijp dan nu je kans! In de herfstvakantie verzorgt het AFAS Circustheater diverse rondleidingen voor jong en oud. Tijdens de rondleiding kom je op plaatsen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. Verplaatst je in de rol van Billy Elliot op het toneel, doe een dansje in de repetitieruimte, gluur naar binnen bij de artiestenfoyer en bewonder alle kostuums, pruiken en decorstukken van dichtbij!


Delen

Bekijk ook deze tips

Boerderij aan zee

Op nog geen vijf minuten lopen van het strand, is het een beestenboel. Hier ligt de idyllische Stadsboerderij ’t Waaygat bestaat sinds 1978. De boerderij staat op een bijzondere plek in Scheveningen. Want vroeger lag aan de Havenkade een kanaal. Nu liggen hier een stadsboerderij, een school en kindertuinen. Er kan niet alleen veel geknuffeld worden, ook worden er tal van leuke activiteiten georganiseerd.

Lees verder

Droomplek aan de kust

Surfles.nl gaat veranderen, en die verandering betekent groei! En dat vinden wij een potje leuk. Want dit initiatief wordt een mix van heel veel leuke zaken in het leven. Leuke bijkomstigheid is dat eigenaar Hans van den Broek in zee gaat met voormalig F.A.S.T. eigenaar Geert Verhoeff. Ja mensen, deze gouden combinatie is gegarandeerd succes!

Lees verder

Uit Het Niets pop up store

Uit Het Niets pop up store is dé winkel waar je terecht kunt voor je lokale producten en een walhalla voor iedereen die van home made markets houdt!

Lees verder