Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Het grootste geheim van kitesurfend Nederland: de Zandmotor

Leren kitesurfen in Zuid-Holland kun je beste doen bij het grote geheim van kitesurfend Nederland: De Zandmotor. De Zandmotor ligt tussen kitesurfschool Oostvoorne en kitesurfschool Scheveningen in en is een unieke plek om te kiten. Het is een opgespoten stuk land voor de kust van Kijkduin. Hierin is een meertje ontstaan wat perfect is voor kitesurfen. Er is vlak water, het is er ondiep en er is zeewind. Dit is uniek zowel in Nederland als in Europa! Soms zijn er zelfs zeehonden te zien in en rond de laguna.

“De Zandmotor is een grote hoeveelheid zand in de vorm van een haak die vastzit aan de kust bij Ter Heijde. Door wind, golven en zeestroming verspreidt het zand zich langs de kust. Hierdoor groeit de kust op natuurlijke wijze aan. Dit levert een bijdrage aan de kustveiligheid op langere termijn én er ontstaat meer ruimte voor natuur en recreatie. Na verloop van tijd verdwijnt de haakvorm en ontstaan een bredere kust en bredere duinen, waardoor de kust veiliger is geworden.” (bron: www.dezandmotor.nl

Eten en Drinken
Bij strandpaviljoen Klein Ockenburgh kun je heerlijk eten en drinken. En er is een douche waar je na je kitesurfles het zand van je lichaam af kan spoelen. Je kunt gratis parkeren aan de Machiel Vrijenhoeklaan.

Meer informatie op Kiteboardschool.nlDelen