Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Het Scheveningen van...

Niemand kent Scheveningen beter dan de bewoners zelf. En er zijn heel wat leuke Scheveningers die graag hun favoriete plekjes delen met de wereld. De badplaats is namelijk te leuk om onontdekt te blijven! Daarom wekelijks een korte Q&A met een bekende Scheveninger. Deze week windsurfer Casper Bouman. Hij werd in 2006 wereldkampioen in de olympische klasse. Hierna veranderde Casper van koersen focuste zich op de discipline Formula en Slalom. En hoeveel hij ook reist, Scheveningen blijft zijn thuis.

Waar moet je zijn voor een lekker bakkie of hapje?

'Er zijn veel plekken in Scheveningen waar ik graag heen ga als ik weer terug in Nederland ben. Voor ontbijt of lunch kom ik graag bij ZO in de Duinstraat of ga ik naar Meneer Chocola. Voor een heerlijk pannetje mosselen in de Keizerstraat ga ik naar Café de Bayonne. Voor lekker dineren vind ik de haven een toplocatie met restaurants als de Rootz of Catch. Met mooi weer eet ik toch het liefst aan het strand. Eén van de gezelligste strandtenten vind ik Mood Beach en dat komt vooral vanwege de sfeer en de mensen die er werken.'

Waar vind jij je rust?

'Zijn de omstandigheden goed, dan ben ik het liefst op het water te vinden. Er is geen andere plek wat mij zo’n voldaan gevoel kan geven als een goede wind- of golfsurfsessie met vrienden op Scheveningen. Sluit dit af met een drankje en wat eten en dan kan mijn dag niet meer stuk!’

Wat maakt Scheveningen uniek?

'Wat Scheveningen uniek maakt is het hebben van de zee en het strand als achtertuin! Zo kan ik heerlijk genieten van een dag strand met mijn vrienden bij Hart Beach of het Zwarte Pad. Of ben ik helemaal in mijn element wanneer de zuidwester storm in het voor- of najaar over het strand raast.'


Delen

Bekijk ook deze tips

Verlicht volleyballen

Met dit koude weer moet je wel een beetje in beweging blijven om het warm te krijgen. En natuurlijk om de stamppotjes en andere heerlijke herfstmaaltijden eraf te zweten! Het is heel begrijpelijk dat je geen zin hebt om buiten te gaan staan (of rennen) klappertanden, dus hier een goede binnenlocatie waar je je lol op kan; Lindobeach.

Lees verder

Helemaal het einde!

Omdat je soms even geen zin in drukte hebt. Ontsnap en snuif wat frisse lucht op het laatste stukje Scheveningen bij het meest authentieke strandpaviljoen van de stad: 't Puntje.

Lees verder

Nazomeren aan zee

De zon zakt steeds vroeger in de zee, de lucht wordt kouder. Hier en daar valt zelfs al een blaadje van de bomen. Dikke regendruppels plenzen over het zand. Maar toch is het nog genieten op Scheveningen. En niet zo zuinig ook. Blijf niet onder de wol liggen dromen, kom ook nazomeren! Hier alle tips hoe je dat het beste kan doen.

Lees verder