Buitengewoon
Scheveningen

Ontdek de winterse geheimen van Scheveningen

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Het Scheveningen van Marcel Bosman

Marcel Bosman staat als General Manager sinds anderhalf jaar aan het roer van het Amrath Kurhaus. Hij komt uit Hilversum en werkte jaren in Amsterdam, maar is naar eigen zeggen al 'aardig ingeburgerd'.

Waar ga je graag heen voor een hapje of drankje?
"De haven van Scheveningen vind ik erg leuk en waar ik dan vooral graag kom is Catch by Simonis. Het ligt daar ontzettend leuk, het eten is goed. Goede prijs/kwaliteit ook. De sfeer is fijn en gezellig en de vis natuurlijk vers! Ik ben ook absoluut een visliefhebber en dat is niet alleen omdat ik in Scheveningen werk! Maar kan ook eigenlijk niet anders met de Noordzee voor de deur!

Met name in de weekenden om uit te gaan is de Crazy Pianos een heel leuke zaak, dat heeft natuurlijk een enorme landelijke aantrekkingskracht. Veel gasten overnachten hier in combinatie met Crazy Pianos.

Waar ik ook wel eens naartoe loop is de Golfslag. Zit een goede ondernemer op en is echt een zeer verzorgde strandtent. Uitstekende wijnen, prima eten, goede verzorging, ik kom daar graag. Dat vind ik eigenlijk ook wel over de hele omgeving hier hoor. Aan de andere kant van het Kurhaus heb je La Galleria en ertegenover zit de OCEANS, ook daar kun je uitstekend eten. Een topgebied!"

Waar kom je tot rust?
"Op het terras van Waves at the Kurhaus. Ik ben echt van mening dat het Kurhaus het mooiste terras van Nederland heeft. Het prachtige panoramische uitzicht, waar je boven de mensen en de strandtenten zo uitkijkt op zee. Met een goed glas wijn en verse oesters ben ik een gelukkig mens."

Wat maakt Scheveningen uniek?
"Zit hier nu anderhalf jaar en met name toen ik hier begon, heb ik wel eens gehoord dat de belangen misschien zouden verstrengelen of wat dan ook. Heb ik helemaal niets van gemerkt. De samenwerking is perfect. Met iedereen, ook met de Pier, Circustheater niet te vergeten. Het ondernemerschap spat ervan af. Er worden mooie (strand) evenementen georganiseerd, de Pier heeft zich ontwikkeld tot een foodboulevard met uiteenlopende evenementen, waar zelfs nu een comedytheater wordt geopend, de horeca blijft zich vernieuwen en ook het Kurhaus is niet achter gebleven. Aankomend juni komt Festival Classique deze kant op, daarmee werken we ook allemaal goed samen om er het beste van te maken. Het gebied waar ik vandaan kom in Amsterdam heeft dat toch minder. En ook het culturele aanbod in Scheveningen is net zo ambitieus als de ondernemers!"

Meer tips? Kijk dan even op het Scheveningen van Lendl(Waterproef), Pintos (Piñata) of windsurfer Casper Bouman!Delen

Bekijk ook deze tips

Brainstormen op zee

Het waait stevig op Scheveningen deze dagen en deze tip komt dan ook niet uit de lucht vallen. Frisse zee lucht en vergaderen aan het strand? Dan ben je hier buitengewoon aan het juiste adres. Zaken doen op Scheveningen was nog nooit zo leuk, kom ook brainstormen op zee, want aan zee is het net werken!

Lees verder

Win a Night Out op de Pier!

Ontdek de pracht van de nacht op Scheveningen met A Night Out aan Zee. Wij laten je zien wat de avonden op Scheveningen te bieden hebben. Voor een muzikale avond boven zee, kan je terecht op De Pier, al ruim 65 jaar het boegbeeld van de Haagse kustlijn. Deze maand is het Jazz aan Zee maand en daar heeft onze winactie dan ook mee te maken. Heb je al trek gekregen in een spetterend diner boven zee? Dan zal deze prijs je als muziek in de oren klinken!

Lees verder

Picasso op Scheveningen

Museum Beelden aan Zee programmeert een unieke tentoonstelling over één van de belangrijkste meesters van de moderne kunst wereldwijd: Pablo Picasso (1881 – 1973).

Lees verder