Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Het Scheveningen van Marcel Bosman

Marcel Bosman staat als General Manager sinds anderhalf jaar aan het roer van het Amrath Kurhaus. Hij komt uit Hilversum en werkte jaren in Amsterdam, maar is naar eigen zeggen al 'aardig ingeburgerd'.

Waar ga je graag heen voor een hapje of drankje?
"De haven van Scheveningen vind ik erg leuk en waar ik dan vooral graag kom is Catch by Simonis. Het ligt daar ontzettend leuk, het eten is goed. Goede prijs/kwaliteit ook. De sfeer is fijn en gezellig en de vis natuurlijk vers! Ik ben ook absoluut een visliefhebber en dat is niet alleen omdat ik in Scheveningen werk! Maar kan ook eigenlijk niet anders met de Noordzee voor de deur!

Met name in de weekenden om uit te gaan is de Crazy Pianos een heel leuke zaak, dat heeft natuurlijk een enorme landelijke aantrekkingskracht. Veel gasten overnachten hier in combinatie met Crazy Pianos.

Waar ik ook wel eens naartoe loop is de Golfslag. Zit een goede ondernemer op en is echt een zeer verzorgde strandtent. Uitstekende wijnen, prima eten, goede verzorging, ik kom daar graag. Dat vind ik eigenlijk ook wel over de hele omgeving hier hoor. Aan de andere kant van het Kurhaus heb je La Galleria en ertegenover zit de OCEANS, ook daar kun je uitstekend eten. Een topgebied!"

Waar kom je tot rust?
"Op het terras van Waves at the Kurhaus. Ik ben echt van mening dat het Kurhaus het mooiste terras van Nederland heeft. Het prachtige panoramische uitzicht, waar je boven de mensen en de strandtenten zo uitkijkt op zee. Met een goed glas wijn en verse oesters ben ik een gelukkig mens."

Wat maakt Scheveningen uniek?
"Zit hier nu anderhalf jaar en met name toen ik hier begon, heb ik wel eens gehoord dat de belangen misschien zouden verstrengelen of wat dan ook. Heb ik helemaal niets van gemerkt. De samenwerking is perfect. Met iedereen, ook met de Pier, Circustheater niet te vergeten. Het ondernemerschap spat ervan af. Er worden mooie (strand) evenementen georganiseerd, de Pier heeft zich ontwikkeld tot een foodboulevard met uiteenlopende evenementen, waar zelfs nu een comedytheater wordt geopend, de horeca blijft zich vernieuwen en ook het Kurhaus is niet achter gebleven. Aankomend juni komt Festival Classique deze kant op, daarmee werken we ook allemaal goed samen om er het beste van te maken. Het gebied waar ik vandaan kom in Amsterdam heeft dat toch minder. En ook het culturele aanbod in Scheveningen is net zo ambitieus als de ondernemers!"

Meer tips? Kijk dan even op het Scheveningen van Lendl(Waterproef), Pintos (Piñata) of windsurfer Casper Bouman!Delen

Bekijk ook deze tips

Spetterende actie

Zon, zee strand en...een surfplank. Spetteren en zweven over de golven tot je niet meer kan? Dat kan nog deze zomer! Bij Hart Beach Quiksilver Surfschool natuurlijk! Deze leuke surfcamps kan je nu boeken met een speciale verrassing, buitengewoon leuk dus! Je zomervakantie komt sowieso in beweging!

Lees verder

Gezond bewegen

Bewegen, als het goed is doe je dit elke dag. Het zit in onze natuur, en is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor je lichamelijke gezondheid maar ook je mentale. Als je stilzit dan roest je vast; alles wordt stijver en je krijgt sneller last van kwaaltjes. Wil je hier meer over leren, dan kan dat in Scheveningen bij Natuurlijk Gezond!

Lees verder

Schaatsen in Scheveningen

Betoverende lichtjes, spiegelglad ijs, het romantische Kurhaus, klinkt je dat ook als muziek in de oren? Kom dan naar de mooiste schaatsbaan van Nederland! Hier vind je schaats- en ijspret voor jong en oud. En een beetje extra lichaamsbeweging in de winter kan ook geen kwaad!

Lees verder