Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

​Het Scheveningen van: Marcel Schuttelaar

Samen met Lisette Kreischer werkte Marcel Schuttelaar aan een receptenboek waarin zeewier de hoofdrol speelt: Groente uit de Zee. Als Wagenings ingenieur, studeerde hij voeding en werd vervolgens twintig jaar actievoerder en zette zich in die hoedanigheid in tegen het gebruik van milieuschadelijke stoffen. In 1995 richtte hij Schuttelaars en Partners op, gevestigd in de Zeestraat Den Haag. “Onze missie is om de wereld gezonder en duurzamer te maken.” Naast advisering en communicatie op het gebied van duurzaamheid en gezondheid werkt Marcel mee aan innovatieve projecten, zoals Stichting Noordzeeboerderij.

Als je lekker wilt eten op Scheveningen, waar doe je dat?

De haven van Scheveningen is de plek waar Marcel het meest te vinden is. Hij is voorzitter van de Jachtclub van Scheveningen, een club waar zeilers, roeiers, vissers en duikers lid van zijn. Ook richt hij zich op innovatie en bedrijvigheid rondom de haven, waarin Marcel coacht en begeleid. Het is niet vreemd dat zijn favoriete restaurants ook in dat gebied zitten. “Mijn favoriete restaurant, Adriatico, is helaas weg, maar dat hele rijtje op de Dr. Lelykade is leuk. Je kunt er lekker eten en drinken, bijvoorbeeld bij Waterproef. Maar er zit van alles, Rootz is weer heel gezellig. Ze hebben allemaal wat. Mero, in de Eerste Haven, is een lief, klein restaurant. Achter het Westduinpark aan de kust heb je ook De Kwartel en @thebeach, twee strandtenten die erg prettig zijn.” Het liefst is Marcel echter te vinden in de haven, waar je met het uitzicht op de boten en de bedrijvigheid een heerlijk rustgevende locatie hebt. “Het Spuigat, het clubhuis van de jachtclub, is ook een ontzettend leuk tentje. Dat willen we nog gaan uitbreiden met meer activiteiten, lezingen, borrels en muziek.”

Waar vind je je rust?

Marcel vindt zijn rust bij zijn twee favoriete strandtenten @thebeach en De Kwartel: “Gewoon zitten, wit wijntje, zonsondergang en je hoofd leegmaken, heerlijk. Als ik vanuit mijn huis de deur uitga loop ik zeven minuten door het Westduinpark en dan zit ik er al. Dan heb je een fijne wandeling door de duinen achter de rug. Je hebt er ook zoveel zandverstuivingen; het zand vliegt alle kanten op, dat werkt totaal niet, maar zorgt wel voor een mooi, ongerept effect.”

Wat maakt Scheveningen uniek?

“In de zomer ligt de hele haven vol met passanten en boten, dat is een ontzettend leuk gebeuren. Er zijn langs de Nederlandse kust namelijk weinig havens, dus als een gezin een tochtje gaat maken van IJmuiden dan is het al snel eindigen in Scheveningen. Ze hebben dan zes uur gevaren en zijn er dan wel klaar mee. Daarnaast zijn er veel evenementen, zoals de North Sea Regatta, met zeilwedstrijden, tenten en bandjes.” Daarnaast roemt Marcel de ‘rafelrandjes’ van Scheveningen, zoals we die voorheen zagen bij F.A.S.T. Surfdorp. “Het opknappen van de haven en het gebied Scheveningen is leuk, maar juist dat ongerepte is zo mooi. Hou die scherpe randen, je hoeft niet alles aan te harken.”

Lees ook ons interview met Koen van Swam van de Noordzeeboerderij of bekijk de twee recepten uit Groente uit Zee die we van Lisette Kreischer kregen.Delen

Bekijk ook deze tips

Win A Night Out bij Crazy Piano's!

​Dansen tot in de late uurtjes, lekker eten, goede cocktails, en live muziek? Dit klinkt toch als je perfecte avond uit? Dit kan allemaal bij Crazy Piano's, dé uitgaansgelegenheid van Scheveningen. Zeven dagen per week kan je hier je voetjes van de vloer en je hemd van het lijf dansen. In de muzikale bar op de boulevard draait alles om de brandweerrode piano's die centraal in de zaak staan. En deze maand kan je een compleet verzorgde avond uit winnen voor jou en je vrienden. Hoog tijd voor een drankje en een dansje!

Lees verder

A Night Out Overzicht - Augustus

Ontdek de pracht van de nacht op Scheveningen in dit stralende overzicht van A Night Out augustus. Wil jij weten waar de leukste feestjes zijn? Of waar je de avonden kan flaneren over de boulevard of dansen met je voeten in het zand...Haal dan je beste danspak alvast uit de kast en lees even mee.​

Lees verder

Schoon strand

​​Met deze prachtige dagen hebben wij geluk, maar het strand soms iets minder. Het strand op Scheveningen heeft het zwaar te verduren vooral na de mooie zomerdagen. Helaas laten mensen nog steeds plastic achter en dit komt in zee terecht. Lees hier hoe jij binnenkort je steentje bij kan dragen aan een schoon strand!

Lees verder