Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Het Scheveningen van Pintos Jansen

Pintos Jansen moest zelf even lachen toen hij hoorde in de categorie ‘bekende Scheveninger’ te vallen, maar het is waar. Met zijn band Piñata zet hij menig feestje op z’n kop en met zijn eigen bedrijfje Sharkfin events zorgt hij regelmatig zelf voor evenementen. Daarnaast opent hij in maart een winkel op de Zeesluisweg 13, waar hij zijn eigen geproduceerde skateboards zal verkopen. En hoewel niet geboren in de badplaats (wel in Aruba), woont hij er nu al tien jaar. “Ik voel me nog wel een toerist, maar ik voel me ook thuis hier.”

Eten & drinken

“Eigenlijk was ik altijd te vinden op F.A.S.T., ook omdat ik daar mijn bedrijf had. Dat is nu weg en betekent eigenlijk een groot gat voor Scheveningen. De bedrijven die daar te vinden waren zitten nu op andere locaties en daar ben ik dan ook vaak te vinden. Verder vind ik Meneer Chocola het gezelligst. Uit eten doe ik graag een keer per maand bij Rodizio, een echt Braziliaanse churrascaria. Hier komen de spitten vlees gewoon op je tafel en hebben ze een uitgebreide saladbar met oesters, rijst en zwarte bonen. Vrijdag zijn er zelfs sambadansers. Dan eet je rustig je biefstuk, komt er ineens zo’n Braziliaanse kont voorbij!”

Rust

“Ik krijg rust van de zee en van 'eventjes er tussen uit'. Straks zit ik op Bali. Daarna ga ik naar mn familie op Aruba. En vanaf de lente dobber ik weer in de Noordzee. Alles draait om de zee.”

Uniek

“De cultuur van Scheveningen is nog terug te vinden, het haring eten, biertje doen bij het Zeemanshuis, de mensen die hier vandaan komen. Dat maakt Scheveningen nog Scheveningen. Verder zit het vol met creatieve mensen, vooral in de surfindustrie. Er gebeurt heel veel. Het is echt een community van mensen die samen toffe dingen doen. Ik zou dat voor de wereld niet willen missen!”Delen