Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Het Scheveningen van Sander Beekink

In de keuken van strandpaviljoen Sol is het zwoegen in de zomer. Chef Sander Beekink weet daar alles van af. In de zomer werkt hij hard om alle strandgangers van culinaire hoogstandjes te voorzien aan zee. Daarnaast liet hij zijn kunsten afgelopen lente ook zien in het gevierde pop-up restaurant Zeevlam. De geboren en getogen Hagenees kent zijn weg op Scheveningen en deelt zijn ‘geheimen’.

Je hebt vast wat culinaire tips...

'Een van mijn favoriete momenten van de dag is wanneer de stad ’s ochtends nog ontwaakt. Het is fijn om dat bij ZO (Zoet & Zout) te doen. Ze zitten op een belachelijk druk kruispunt, maar het is gezellig en het eten is goed. ZUID op het strand heeft ook goed eten en een prachtig uitzicht op de zee, heerlijk. Heel normaal, maar heel lekker, kun je ook eten bij ’t Puntje. In de winter ben ik overigens veel in de Haven te vinden. Ken je restaurant de Golden Duck? Dat is echt super! Ze hebben al dertig jaar dezelfde kaart en het is al dertig jaar goed.’

En om te ontsnappen aan de hectiek?

'Meijendel, voorbij ’t Puntje, is mijn favoriete plek. Daar staan de paarden, koeien en herten en heb je uitkijkpunten. Het is nog niet echt ontdekt en zeker na een drukke week een fijne plek om heen te gaan. Ik kom er redelijk vaak, zeker als ik vrij ben.'

Wat maakt Scheveningen zo uniek?

'De beleving van het strand is uniek. Een bos is leuk, maar dat verandert niet, Scheveningen voortdurend. In de winter is het hele strand leeg, kun je er prima wandelen en in het voorjaar staan alle strandtenten in korte tijd weer aan de kust. Er is geen badplaats in de wereld die zo rouleert. En dat hele opbouwen is een happening! De boulevard staat vol met toeschouwers, oude mannetjes met verrekijkers, dan begint het weer. Daarnaast is de Pier weer geopend en zijn er wilde plannen met het Kurhaus. Terwijl de allure van Scheveningen lang niet meer is wat het geweest is, blijft er toch een aantrekkingskracht die veel toeristen hierheen haalt.'

Ook benieuwd naar het Scheveningen van Lendle, de sommelier van Restaurant Waterproef in de Scheveningse Haven? Of naar de favoriete plekjes van Pintos Jansen, de Arubaan die zich in Scheveningen al 10 jaar heel erg thuis voelt?










Delen