Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Het Scheveningen van Sjanet Schot

De Dagvisser is een begrip op Scheveningen. Vlakbij het Noorderlijk Havenhoofd en om de hoek van de visafslag, zit dit heerlijke restaurant waar je elke dag van de lekkerste verse vis (what’s in a name) kunt genieten. Het is pas verbouwd en heeft een groot terras met uitzicht over de hele haven. Sjanet Schot is een van de drijvende krachten achter deze fijne plek en de rubriek ‘Scheveningen van…’, zou niet compleet zijn zonder haar. De geboren Zeeuwse heeft altijd al een connectie gehad met de zee en woont nu al 21 jaar op Scheveningen. “Ik vind het geweldig hier, zon, zee, strand, wind en regen; elk jaargetij is leuk hier!”

Als je op Scheveningen wilt eten & drinken, waar doe je dat het liefst?

“Zodra het mooi weer is, en kan ik vrij zijn, dan kun je mij bij strandpaviljoen Soomers vinden. Dat is zeer relaxt en altijd gezellig. Wat ik ook een aanwinst voor het Noorderstrand vind is Patagonia, want dat is een vernieuwend concept en goed verzorgd. Dan heb je natuurlijk ook nog strandclub Wij. De plek bij uitstek om lekker te borrelen en te genieten van het prachtige uitzicht. In de Stevinstraat kun je me vinden bij Eigen voor een goed kop koffie of bij Milo voor een Italiaans diner. Wat betreft winkelen ga ik voor de Frederik Hendriklaan. Dat vind ik echt een gezellige winkelstraat met mooie winkels.”

Waar op Scheveningen vind je je rust?

“Rust vind ik op Scheveningse strand als ik lekker met de hond aan het wandelen ben. Dat doe ik het liefst in de winter. Dan is het strand helemaal leeg, prachtig vind ik dat.”

Wat is er zo uniek aan Scheveningen?

“Natuurlijk de vernieuwde, maar altijd iconische Pier, maar ook de vuurturen, het brede strand, de surfers, het havenhoofd, het Zuiderzee- en het Appel theater. En als klap op de vuurpijl De Dagvisser uiteraard!”Delen

Bekijk ook deze tips

Scheveningen Light Walk 2019

Een donkere decemberavond, winterse kou, passie en romantiek uit vervlogen tijden in combinatie met de meest moderne lichttechnieken: Scheveningen Light Walk. Het is bijna zover; je kunt weer genieten van het wandelevenement door de Haagse badplaats, waarbij je je in een wonderbaarlijke sprookjeswereld waant.

Lees verder

De Olympische Spelen beleven op het strand!

Iedere sportfanaat die niet naar Brazilië afreist voor de Olympische Spelen kan zijn/haar hart ophalen op het strand van Scheveningen tijdens de Olympic Experience.

Lees verder

Licht aan Zee

Scheveningen baadt in een zee van licht in november en december. Naast de lightwalk en andere lichtpuntjes in de stad kan je ook genieten van onderstaande tips. Laat je verlichten op het strand van Scheveningen en lees mee!

Lees verder