Buitengewoon
Scheveningen

Liefde aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Het Scheveningen van Sjanet Schot

De Dagvisser is een begrip op Scheveningen. Vlakbij het Noorderlijk Havenhoofd en om de hoek van de visafslag, zit dit heerlijke restaurant waar je elke dag van de lekkerste verse vis (what’s in a name) kunt genieten. Het is pas verbouwd en heeft een groot terras met uitzicht over de hele haven. Sjanet Schot is een van de drijvende krachten achter deze fijne plek en de rubriek ‘Scheveningen van…’, zou niet compleet zijn zonder haar. De geboren Zeeuwse heeft altijd al een connectie gehad met de zee en woont nu al 21 jaar op Scheveningen. “Ik vind het geweldig hier, zon, zee, strand, wind en regen; elk jaargetij is leuk hier!”

Als je op Scheveningen wilt eten & drinken, waar doe je dat het liefst?

“Zodra het mooi weer is, en kan ik vrij zijn, dan kun je mij bij strandpaviljoen Soomers vinden. Dat is zeer relaxt en altijd gezellig. Wat ik ook een aanwinst voor het Noorderstrand vind is Patagonia, want dat is een vernieuwend concept en goed verzorgd. Dan heb je natuurlijk ook nog strandclub Wij. De plek bij uitstek om lekker te borrelen en te genieten van het prachtige uitzicht. In de Stevinstraat kun je me vinden bij Eigen voor een goed kop koffie of bij Milo voor een Italiaans diner. Wat betreft winkelen ga ik voor de Frederik Hendriklaan. Dat vind ik echt een gezellige winkelstraat met mooie winkels.”

Waar op Scheveningen vind je je rust?

“Rust vind ik op Scheveningse strand als ik lekker met de hond aan het wandelen ben. Dat doe ik het liefst in de winter. Dan is het strand helemaal leeg, prachtig vind ik dat.”

Wat is er zo uniek aan Scheveningen?

“Natuurlijk de vernieuwde, maar altijd iconische Pier, maar ook de vuurturen, het brede strand, de surfers, het havenhoofd, het Zuiderzee- en het Appel theater. En als klap op de vuurpijl De Dagvisser uiteraard!”Delen

Bekijk ook deze tips

Een (ont)spannende aanbieding

Ze richten zich op het opsporen, behandelen en verhelpen van klachten en blessures aan spieren, bindweefsel en zenuwen. Met de methodiek die zij toepassen kunnen ze je klacht/blessure opsporen. Klinkt spannend, dat is het ook wel, maar uiteindelijk vooral ontspannend. De maand juli voor Scheveningen Zuivert, een fikse korting bij de praktijk van Tijn & Jelle!

Lees verder

Marie-Anne: 'altijd een thuiswedstrijd'

Marie-Anne is wat je noemt een 'Bekende Scheveninger'. Ze kent haar plekjes en de plekjes kennen haar! Ze zet zich in voor Scheveningen en woont al sinds haar 24e in Duindorp.

Lees verder

Wakker worden aan zee

Met het zand nog tussen je tenen, na een frisse duik in zee, óf zo je bed uit gerold met het slaapzand nog in je ooghoeken. Kom in het weekend heerlijk wakker worden of even lekker onderuit zitten in hartje Scheveningen bij het spiksplinternieuwe Byron Bay Lunch Café.

Lees verder