Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Het Scheveningen van Sjanet Schot

De Dagvisser is een begrip op Scheveningen. Vlakbij het Noorderlijk Havenhoofd en om de hoek van de visafslag, zit dit heerlijke restaurant waar je elke dag van de lekkerste verse vis (what’s in a name) kunt genieten. Het is pas verbouwd en heeft een groot terras met uitzicht over de hele haven. Sjanet Schot is een van de drijvende krachten achter deze fijne plek en de rubriek ‘Scheveningen van…’, zou niet compleet zijn zonder haar. De geboren Zeeuwse heeft altijd al een connectie gehad met de zee en woont nu al 21 jaar op Scheveningen. “Ik vind het geweldig hier, zon, zee, strand, wind en regen; elk jaargetij is leuk hier!”

Als je op Scheveningen wilt eten & drinken, waar doe je dat het liefst?

“Zodra het mooi weer is, en kan ik vrij zijn, dan kun je mij bij strandpaviljoen Soomers vinden. Dat is zeer relaxt en altijd gezellig. Wat ik ook een aanwinst voor het Noorderstrand vind is Patagonia, want dat is een vernieuwend concept en goed verzorgd. Dan heb je natuurlijk ook nog strandclub Wij. De plek bij uitstek om lekker te borrelen en te genieten van het prachtige uitzicht. In de Stevinstraat kun je me vinden bij Eigen voor een goed kop koffie of bij Milo voor een Italiaans diner. Wat betreft winkelen ga ik voor de Frederik Hendriklaan. Dat vind ik echt een gezellige winkelstraat met mooie winkels.”

Waar op Scheveningen vind je je rust?

“Rust vind ik op Scheveningse strand als ik lekker met de hond aan het wandelen ben. Dat doe ik het liefst in de winter. Dan is het strand helemaal leeg, prachtig vind ik dat.”

Wat is er zo uniek aan Scheveningen?

“Natuurlijk de vernieuwde, maar altijd iconische Pier, maar ook de vuurturen, het brede strand, de surfers, het havenhoofd, het Zuiderzee- en het Appel theater. En als klap op de vuurpijl De Dagvisser uiteraard!”Delen

Bekijk ook deze tips

Mud Masters Beach Work Out

Tijdens dit zomerse workout festival daag je jezelf uit in een arena van mul zand met hindernissen, workout zones en lekkere beats. Na afloop proost je met je vrienden in de zon op jullie prestatie en chillen jullie samen in de sfeervolle festival area bij het Beach Stadium aan zee.

Lees verder

Pierewaaien op Scheveningen

Activiteiten op Scheveningen komen soms vanuit een onverwachtse hoek aanwaaien. Zo ook dit evenement. En voor wie niet weet wat pierewaaien is, geeft helemaal niks waarschijnlijk ben je niet oud genoeg om met deze club mee te wandelen. Wil je mee? Dan is het eerst even lezen geblazen.

Lees verder

Zoetekauwen aan zee

Alle zoetekauwen verzamelen! Er is een plek op Scheveningen bijgekomen waar je de lekkerste baksels en delicatessen kan proeven of meenemen; Sucré-Salé in de Gentsestraat. En nog beter nieuws is dat ze een ontzettend leuke proeverij aan zee organiseren.

Lees verder