Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Het Scheveningen van Sjanet Schot

De Dagvisser is een begrip op Scheveningen. Vlakbij het Noorderlijk Havenhoofd en om de hoek van de visafslag, zit dit heerlijke restaurant waar je elke dag van de lekkerste verse vis (what’s in a name) kunt genieten. Het is pas verbouwd en heeft een groot terras met uitzicht over de hele haven. Sjanet Schot is een van de drijvende krachten achter deze fijne plek en de rubriek ‘Scheveningen van…’, zou niet compleet zijn zonder haar. De geboren Zeeuwse heeft altijd al een connectie gehad met de zee en woont nu al 21 jaar op Scheveningen. “Ik vind het geweldig hier, zon, zee, strand, wind en regen; elk jaargetij is leuk hier!”

Als je op Scheveningen wilt eten & drinken, waar doe je dat het liefst?

“Zodra het mooi weer is, en kan ik vrij zijn, dan kun je mij bij strandpaviljoen Soomers vinden. Dat is zeer relaxt en altijd gezellig. Wat ik ook een aanwinst voor het Noorderstrand vind is Patagonia, want dat is een vernieuwend concept en goed verzorgd. Dan heb je natuurlijk ook nog strandclub Wij. De plek bij uitstek om lekker te borrelen en te genieten van het prachtige uitzicht. In de Stevinstraat kun je me vinden bij Eigen voor een goed kop koffie of bij Milo voor een Italiaans diner. Wat betreft winkelen ga ik voor de Frederik Hendriklaan. Dat vind ik echt een gezellige winkelstraat met mooie winkels.”

Waar op Scheveningen vind je je rust?

“Rust vind ik op Scheveningse strand als ik lekker met de hond aan het wandelen ben. Dat doe ik het liefst in de winter. Dan is het strand helemaal leeg, prachtig vind ik dat.”

Wat is er zo uniek aan Scheveningen?

“Natuurlijk de vernieuwde, maar altijd iconische Pier, maar ook de vuurturen, het brede strand, de surfers, het havenhoofd, het Zuiderzee- en het Appel theater. En als klap op de vuurpijl De Dagvisser uiteraard!”Delen

Bekijk ook deze tips

Bakkies op Scheveningen

Een bakkie pleur, troost en het zwarte goud; kortom koffie! We houden ervan hier op Scheveningen. Daarom zetten we voor jullie op rijtje waar je de heerlijkste bakkies kan krijgen. Pak een kopje koffie erbij en lees even mee.

Lees verder

Actiesport je suf op het strand

Het komende jaar staat in teken van ontspannen aan zee, met onze Scheveningen Zuivert campagne. Bij ontspanning denk je aan massages, zen yoga en meer zulks. Maar misschien denk je minder snel aan beweging, hetgeen ook ontspannend kan werken. In de komende maanden is er heel wat beweging op het strand in Scheveningen, waar je zelf aan mee kan doen of naar kijken. Combineer dit met een strandwandeling en heerlijk hapje, voila: ontspanning! Neem ook even een kijkje in dit Strand Race overzicht, want wij waren het overzicht even kwijt dus daarom alles op een rijtje.

Lees verder

Een weekend vol muziek

Ontdek verfrissende klanken aan zee! Er klinken nieuwe geluiden dit weekend, en zorg zeker dat je erbij bent. De Lourdeskerk en Scheveningen zijn het toneel voor een muziekexpeditie en een Flamenco feest aan zee. Vis niet achter het net en duik in dit muzikale avontuur.

Lees verder