Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Het Scheveningen van Sjanet Schot

De Dagvisser is een begrip op Scheveningen. Vlakbij het Noorderlijk Havenhoofd en om de hoek van de visafslag, zit dit heerlijke restaurant waar je elke dag van de lekkerste verse vis (what’s in a name) kunt genieten. Het is pas verbouwd en heeft een groot terras met uitzicht over de hele haven. Sjanet Schot is een van de drijvende krachten achter deze fijne plek en de rubriek ‘Scheveningen van…’, zou niet compleet zijn zonder haar. De geboren Zeeuwse heeft altijd al een connectie gehad met de zee en woont nu al 21 jaar op Scheveningen. “Ik vind het geweldig hier, zon, zee, strand, wind en regen; elk jaargetij is leuk hier!”

Als je op Scheveningen wilt eten & drinken, waar doe je dat het liefst?

“Zodra het mooi weer is, en kan ik vrij zijn, dan kun je mij bij strandpaviljoen Soomers vinden. Dat is zeer relaxt en altijd gezellig. Wat ik ook een aanwinst voor het Noorderstrand vind is Patagonia, want dat is een vernieuwend concept en goed verzorgd. Dan heb je natuurlijk ook nog strandclub Wij. De plek bij uitstek om lekker te borrelen en te genieten van het prachtige uitzicht. In de Stevinstraat kun je me vinden bij Eigen voor een goed kop koffie of bij Milo voor een Italiaans diner. Wat betreft winkelen ga ik voor de Frederik Hendriklaan. Dat vind ik echt een gezellige winkelstraat met mooie winkels.”

Waar op Scheveningen vind je je rust?

“Rust vind ik op Scheveningse strand als ik lekker met de hond aan het wandelen ben. Dat doe ik het liefst in de winter. Dan is het strand helemaal leeg, prachtig vind ik dat.”

Wat is er zo uniek aan Scheveningen?

“Natuurlijk de vernieuwde, maar altijd iconische Pier, maar ook de vuurturen, het brede strand, de surfers, het havenhoofd, het Zuiderzee- en het Appel theater. En als klap op de vuurpijl De Dagvisser uiteraard!”



Delen

Bekijk ook deze tips

Gek op bloemen

De vogeltjes fluiten (of de meeuwen krijsen eigenlijk), alles groeit en bloeit, en de zon schijnt weer wat vaker. Krijg jij daar ook zo’n zin van om de lente in huis te halen? Wij wel anders wel. Helemaal hortensia, of misschien voel je meer voor een blauwe druif, ook narcissen en tulpen mogen gezien worden. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van waar je in Scheveningen moet zijn, als je ook gek bent op bloemen, en planten.

Lees verder

A Night Out - Shoppen aan het strand

Een dagje wandelen over het strand van Scheveningen, de Volvo Ocean Race Village bezoeken, en daarna nog even shoppen in de binnenstad. Of een hapje aan het strand en dan naar de stad, dat is toch wat je wilt?! Vooral omdat het strand naar de stad wordt gebracht met het feestelijke thema ‘Fête de la Mer’. Dus je voelt je als een vis in het water in de binnenstad.

Lees verder

Neem een duik

Iets meer dan een weekje geleden kon je nog gerust een duik nemen in de Noordzee, en liepen er mensen in korte broek over het strand. Inmiddels is dan toch echt de herfst begonnen, met vallende bladeren, gure wind en wilde zee. Dus waar kan je als zwemliefhebber dan naar toe om even de armpjes los te zwaaien? De Blinkerd in Scheveningen is dan een echte aanrader, ook voor de iets minder fanatieke zwemmer natuurlijk!

Lees verder