Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

​Het Scheveningen van Tony Lutz

Tony Lutz is een geboren Hagenaar en al meer dan twintig jaar werkzaam in de horeca op Scheveningen. En hoewel het voor velen bekende brouwcafé niet meer in die hoedanigheid bestaat, heeft Tony samen met zijn compagnon het brouwerij gedeelte van het Brouwcafé overgenomen om echt Schevenings bier te brouwen! “We brouwden al lang bier, maar de laatste jaren focussen we ons op lokaal bier, omdat we merkten dat daar steeds meer vraag naar was.” Bier uit Scheveningen, dat is nog eens een leuk cadeau (voor jezelf)!

Waar op Scheveningen ga je graag eten?
“Ik ben een echte carnivoor, dus ik vind de Rough Kitchen op de Pier een fijne plek om te eten. De Pier is sowieso een mooie plek. Er is gezelligheid en een prachtig uitzicht. Als ik even snel wil eten ga ik naar De Maatschappij of De Hofnar. De Rootz in de haven is dan weer een goede plek om bier te drinken, ze hebben een uitgebreid assortiment en het is altijd leuk om iets nieuws te proberen!”

Waar vind jij je rust?

“Om eerlijk te zijn ga ik dan juist Den Haag uit. Zodra ik op Scheveningen ben, ben ik aan het werk en daar associeer ik het dan ook mee. In de winter ga ik nog wel eens het strand en de Pier op, van de elementen genieten. Dat doe ik niet echt in de zomer. Voor mij is Scheveningen onlosmakelijk verbonden met werk. Meestal ga ik naar grote steden om wat te winkelen of genieten we van de rust o de Veluwe, waar we op dat moment zin in hebben. Ik bezoek ook wel eens andere brouwerijen natuurlijk!”

Wat maakt Scheveningen uniek?

“De locatie met het strand en de natuur in de buurt. Daarnaast de saamhorigheid van Scheveningers onder elkaar. Ook al ben ik geen Scheveninger. Maar omdat ik al een tijdje hier werk en een Schevenings product maak, heb ik wel het idee dat het ondersteund wordt door de mensen en dat is leuk. Ondernemers onderling hebben dat ook. Ze zijn open en willen elkaar helpen. Eigenlijk is het dat dorpsachtige gevoel dat Scheveningen heeft wat heel bijzonder is.


Ook eens een Schevenings biertje proberen? Je kunt ze ondermeer kopen bij diverse Gall & Gall’s, van Leersum, De Maatschappij, Brasserie Palace, de Rootz en de Dagvisser.

Meer tips van Scheveningers en Hagenaars? Lees over de favoriete plekken van zanger Pintos, General Manager van het Kurhaus Marcel of eigenaresse van de Dagvisser, Sjanet!


Delen

Bekijk ook deze tips

Oliebollen op Scheveningen

Het is weer bijna december dus de lekkerste happen komen er weer aan. Eerst is het tijd voor Sinterklaas en daarna natuurlijk kerst met alle gezellige diners om vervolgens het jaar af te sluiten met...oliebollen! Maar voor dat het zover is, kan je al even genieten van deze heerlijke snack! Plasman

Lees verder

De leukste zomerbaan op Scheveningen!

De leukste vakantiebaan vind je natuurlijk op Scheveningen, wij zijn namelijk op zoek naar versterking! Buitengewoon Scheveningen (BS) is op zoek naar een Junior Account Manager (JAM) voor 2 dagen per week op flexibele basis. Als Junior Account Manager geef je samen met de redactie invulling aan de (online) campagnes die Buitengewoon Scheveningen organiseert. Binnen de verschillende campagnes op het gebied van wellness & ontspanning en de zakelijke markt zorg je voor activatie van relevante stakeholders en ondernemers op Scheveningen.

Lees verder

Halloween op Scheveningen

​​Een griezelig gezellig feest komt naar de Keizerstraat aanstaand weekend. De herfstwind waait over Scheveningen en brengt naast kou ook veel warmte met zich mee. De leukste straat van de badplaats wordt verlicht door knusse taferelen.

Lees verder