Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Het was weer weekend

Een veelbewogen weekend zo kan je afgelopen weekend wel noemen. Dus daar wilden wij wel wat extra woorden aan vuilmaken. Het begon allemaal vrijdag met Live at the Beach; een groots opgezet strandconcert met vrijdag Golden Earring in de hoofdrol. Dit was een zeer geslaagd concert waar je stiekem nog een beetje van kon meegenieten op een bankje op de duin (niet verder vertellen).


Na het optreden in het Scheveningse Beach Stadion kon je meteen een paar deuren verder swingen naar de Fat Mermaid. Hier was de Fat Friday in volle gang en daar werd de dansvloer tot in de late uurtjes van jetje gegeven. Het strandseizoen is bijna voorbij, maar deze strandtent is echt een aanrader dus zet het op je Scheveningen bucketlist.Als god in Scheveningen

De volgende dag een beetje brak? Tja daar was geen tijd voor, want Fêtes de Bayonne was inmiddels alweer begonnen. Dit Zuid-franse eetfestijn is een jaarlijks terugkerend succes in Scheveningen. Leven als god in Frankrijk op Scheveningen kan je wel zeggen. Tafels vol met heerlijke pinchos, oesters, huisgemaakte sangria, paella, hammetjes, kaasjes, dingetjes, datjes, het was verrukkelijk! Lekker tafelen op straat, met een Braziliaanse live band en daarna deuntjes van Espresso Records, het ging veel te snel voorbij. Mocht je dit gemist hebben, je kan natuurlijk altijd een bezoekje brengen aan Café Bayonne.

Om even de hammetjes eraf te lopen is een wandeling over de prachtige boulevard daarna heerlijk, zo gezegd, zo gedaan. Hier liepen we alle Marco Borsato fans tegen het lijf, die uit volle borst alle hitjes aan het zingen waren, hier en daar wat onzuiver, maar kniesoor die daarop let. Live at the Beach was dus ook zaterdag een succes geweest.

Feest der natuur

De volgende dag was het even uitslapen en de wandeling kon zo weer voorgezet worden door het prachtige natuurgebied Meijendel. Er was daar Natuurfeestdag, door Dunea georganiseerd, waar je workshops kon volgen en proeven van de flora en fauna. Dit ook gemist? Geen zorgen want aanstaande zondag, 15 september, is daar de workshop Tekenen in het wild.

Lees je dit nu, en denk je: “Potverdrie, zo had ik mijn weekend moeten doorbrengen!”. Dan raad ik je zeker aan om de agenda voor de komende maand even in de gaten te houden, want er komt minstens zoveel leuks aan. Met dat vooruitzicht kom je de week ook wel weer door toch? En doe dit natuurlijk elke maand, want Scheveningen bruist 366 dagen per jaar!

Delen

Bekijk ook deze tips

Wandelen in de winter

Wandelen in de winterkou verfrist en verkwikt. Daarom de beste tips waar je door de winter moet stappen. En het fijne is, je hebt alleen een stel warme kleding en goede schoenen nodig. Want de natuur is een feest aan zee, en jij bent altijd uitgenodigd! Buitengewone tips voor een frisse winterse neus!

Lees verder

Een haven voor vergaderen

Stel je eens voor, vergaderen met een schitterend zicht op de haven, de stad, duinen en zee.... In de pauze even je hoofd leeg wandelen op het strand. Want je zit op slechts 300 m afstand van de zee. Deze toplocatie voor zakelijke vergaderingen ligt nu binnen handbereik. Ook geschikt voor kort verblijf, private dining, clinics, workshops en mogelijk in combinatie met de Volvo Ocean Racer VO70 als incentive!

Lees verder

La douce Scheveningen

De koude decembermaand staat bijna voor de deur. En hoewel we het een weekje geleden over het belang van beweging hadden, onderschat ook de kunst van het stilzitten en genieten niet. Dat gaat vaak goed samen (vooral in december) met een heerlijke versnapering. Dus hier alvast een bourgondisch tipje om de dag weer mee door te komen. Niet alleen is deze tip vers van de pers, maar ook nog eens vers van de gers!

Lees verder