Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Het Zuiderstrandtheater

Het Zuiderstrandtheater is een prominente loot aan de culturele boom van Scheveningen. Ook in de zomermaanden zijn er diverse voorstellingen op het voormalige Norfolkterrein. Hier vind je een selectie van het culturele aanbod.

Wereldberoemd circus
Droom weg bij de spectaculaire circusshow 'Splendid' van het fameuze gezelschap China National Acrobatic Troupe. In een adembenemende show houden de beste acrobaten van China het publiek twee uur in hun ban en laten ze op unieke visuele en acrobatische wijze spectaculaire acts zien, zoals de met goud bekroonde Moonlight-act.

Hierbij danst een klassiek-balletdanseres over de schouders en armen van haar mannelijke acrobaat. Of Illusion upon the River, waarin twee acrobaten in de lucht zweven met alleen een zijden doek in de hand. De perfecte combinatie van de kracht en schoonheid van het mannelijk lichaam. De voorstelling is met recht een hommage aan de eeuwenoude Chinese cultuur en circuskunst.

Van 29 juni tot en met 10 juli.The Beatles gecoverd
The Analogues brengen een show waarin het legendarische album Magical Mystery Tour integraal uitgevoerd wordt. Met klassiekers zoals Strawberry Fields Forever, Penny Lane, I Am the Walrus en All You Need is Love. En met dezelfde instrumenten die de Fab Four in de Abbey Road studio gebruikten. Zo evenaren The Analogues de volstrekt unieke Beatles-sound. ’Onwaarschijnlijk goed’, volgens Leo Blokhuis.

Vrijdag 17 juni

Wereldmuziek
Concert ter nagedachtenis van de grote Indiase zanger Mukesh (22 juli 1923 – 27 augustus 1976). Speciaal hiervoor is uitgenodigd uit India de geweldige zanger Mukhtar Shah. Hij wordt bijgestaan door andere lokale - en internationale artiesten.

Zaterdag 27 augustus

Residentie Orkest
Tien pop-up classics door het Residentie Orkest, en dat bedoelen we letterlijk. Vanavond is de scheiding tussen podium en zaal verleden tijd. Publiek en performers staan kriskras door elkaar en reizen kriskras door de muziekgeschiedenis. Overal kan ineens de muziek opduiken: op het balkon, aan de bar, tussen de belichting aan het plafond. Ja, zelfs op het podium.

Zaterdag 24 september

Moderne dans
Als kick-off van het nieuwe seizoen laat Stage One werk zien van hedendaagse choreografen die niet terugdeinzen voor het nemen van risico’s. Dit programma presenteert twee wereldpremières en Thin Skin (2015) van NDT’s associate choreographer Marco Goecke, een ballet dat door de Volkskrant werd bestempeld als: "Origineel, dynamisch en verbluffend eigen."

Donderdag 22 en vrijdag 23 september

Delen