Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Ijsbad op Scheveningen

We hadden afgelopen week nog de tip om een keer een koude duik op Scheveningen te nemen. En zoals het wel vaker gaat, duiken er ineens overal dezelfde goede ideeen op! Dus dompel je onder in deze tip. Omdat wij je een fit 2018 toewensen, besteden we vandaag nog wat aandacht aan een ijskoude gezonde beweging. Neem een duik in dit event, dat bij Yogaseads zal plaatsvinden!

Yoga je mee?

De studio van Yogaseads ligt aan de rand van Scheveningen, op steenworp afstand van de zee. Yogaseads is ontstaan vanuit het idee om yoga toegankelijk te maken voor iedereen. Yoga staat voor verbinden, niet alleen van lichaam en geest, maar ook van mensen. Dat is dan ook wat er in de studio gebeurd.

Er is veel ruimte voor individuele aandacht & begeleiding. Er zijn lessen voor alle niveaus en voor diverse doeleinden. Kortom voor ieder wat wils!

Een warm ijsbad

Altijd al in een ijsbad willen zitten? Dat kan je dan in 2018 gaan doen! Want op 28 januari kan je een, door de Wim Hof methode geinspireerde, workshop volgen.

Het doel van de workshop is het vergroten van je levenskracht en levenslust. Dat is nog eens een bijzondere start van 2018! Yogaseads biedt je daarom deze life changing workshop aan; de IJsbad Experience.In de IJsbad Experience nemen ze je mee door de basics van de Wim Hof “IceMan” Methode (WHM). Het praktiseren van deze methode brengt je dichtbij je natuur en maakt die helende oerkracht weer in je wakker.

Omdat het een experience betreft, ga je eigenlijk zo snel mogelijk de ervaring aan. Tijdens de sessie leren ze je de vier belangrijke onderdelen uit de Wim Hof Methode.

De Yoga, Slow flow vinyasa, die je gaat beoefenen is toegankelijk voor iedereen (ook als je nieuw bent met yoga). Deze vorm van yoga is goed voor het opheffen van lichamelijke blokkades, en het creëeren van een sterk en flexibel lichaam.

Ook nemen ze je mee in de beroemde lichaam-ontzurende ademhalingsoefening volgens de Wim Hof Methode. Dit vergroot het zuurstof gehalte in je bloed in korte tijd en zorgt voor een betere balans in je pH waardes (zuurtegraad).

Daarna ga je Mindset Meditatie- en concentratie oefeningen doen die de helderheid en daadkracht vergroten. En natuurlijk is er daarna de ervaring in het ijsbad (indien gewenst). Niks hoeft, alles mag!

Het is niet alleen een perfecte tool voor het trainen van je hart en bloedvaten, maar ook een makkelijke en mooie manier om je lichaam en geest weerbaarder te maken.

Ze zullen ook wat vertellen over de theoretische achtergrond die de methode wetenschappelijk ondersteunt. Met name ten aanzien van de bewuste aansturing van je Autonome Zenuwstelsel en beïnvloeding van het immuunsysteem.

Met aandacht

Om jou een zo fijn mogelijke ervaring te bieden krijg je tijdens je ijsbad een één-op-één begeleiding. Om die reden kunnen de groepen uit maximaal 24 personen bestaan. Dus schrijf je snel in!

De cursus wordt gegeven door Lilian en Kim. Zij ontmoeten elkaar 15 jaar geleden op de mat. Sindsdien raakte hun levens elkaar op verschillende momenten.

In maart begonnen zij ‘toevallig’ beide aan de opleiding tot WHM-Instructor aan de Innerfire academy. In januari doen zij hun examen tijdens een uitdagende week in Polen.

Opgeleid door Wim Hof en Kasper van der Meulen raakten zij geïnspireerd om hun kennis te bundelen met deze IJsbad Experience als resultaat, bij hun zo geliefde Yogaseads.

Het is handig om te weten dat je je zo comfortabel mogelijk kleedt. Verder moet je badkleding, een handdoek, badjas, badslippers en warme sokken meenemen.

Mocht je je niet gemakkelijk voelen in badkleding, in dunne kleding (legging/korte broek en shirtje) is de ervaring net zo bijzonder.

Voorbereiding

Wil je de kou echt kunnen omarmen straks? Start dan nu al met koud afdouchen in de morgen. Hier kun je al heel veel leren van de reactie van je lichaam op kou.

Wanneer je nog niet gewend bent om koud af te douchen, zul je de eerste keren schrikken en zal je adem omhoog richting je keel schieten.

Blijf onder de douche staan tot je je ademhaling onder controle hebt. Als meteen helemaal koud je te heftig is, kun je het ook rustig opbouwen door eerst je voeten en handen onder de koude douche te houden en dan langzaam de rest van je lichaam onder het koude water te houden. Je zult al snel vooruitgang merken!

Goed om te weten

De middag zal in een veilige en ontspannen sfeer verlopen. Je volgt de workshop omdat jij dit wilt, luister dus goed naar jezelf. Alles wat je doet gebeurt op eigen risico.

Het IJsbad zelf is altijd optioneel, een absolute aanrader maar zeker niet verplicht. Laat je niet opjagen door de groep. Jij bent hier voor jezelf, luister naar je lijf en verstand!

Heb je last van hyperventilatie, hartproblemen of onder medische behandeling overleg dan eerst met je behandelend arts en meld het ook nog bij Lilian of Kim bij aanvang. Iedereen kan deelnemen maar soms in een iets aangepaste versie.

Kortom, een bijzondere ervaring die je niet mag missen. Daarom raden wij je aan om er vroeg bij te zijn! Een beter voornemen kan je niet hebben in het nieuwe jaar.


Delen