Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

In touw voor toerist

12 mei 2018 - In 2018 bestaat de badplaats Scheveningen 200 jaar! In 1818 stichtte de Scheveninger Jacob Pronk hier het eerste badhuis van Nederland. Gedurende het hele jaar zijn er in Den Haag en Scheveningen festiviteiten onder de noemer Feest aan Zee. Ook Muzee Scheveningen besteedt deze zomer aandacht aan dit bijzondere feestjaar voor de badplaats met een buitengewone tentoonstelling.

Muzee

Muzee Scheveningen is een van de leukste lokale musea van Nederland. Al een reden op zich om naar Scheveningen te komen.

Dit museum bevordert kennis en belangstelling op het gebied van de geschiedenis, de cultuur en het dagelijks leven van Scheveningen en haar bewoners, en haar relatie met de zee.Muzee Scheveningen streeft dit doel na door het vormen, documenteren, beheren en onderhouden van een cultuurhistorische collectie (het cultureel erfgoed van Scheveningen) en een natuurhistorische collectie (collectie zeebiologie).

Deze collecties worden voor een breed publiek ontsloten via een permanente presentatie, tijdelijke tentoonstellingen, educatieve programma’s, publicaties en diverse publieksactiviteiten.

In het geheel gerestaureerde schoolgebouw uit 1877 wordt de geschiedenis van het vissersdorp en de badplaats getoond, samen met het wonderbaarlijke dierenleven onder de zeespiegel.

In de Zeezaal waant men zich onder water. Hier krijgt de bezoeker een indruk van het onderwaterleven zoals dat te vinden is in de wereldzeeën. Een avontuurlijk museum dus!

Nieuwe tentoonstelling

En goed nieuws want in het kader van een feest aan zee is er een nieuwe tentoonstelling geopend vanaf vandaag!

Vanaf 12 mei is bij Muzee de toonstelling In touw voor de toerist. Tweehonderd jaar werken in de badplaats te zien.

In deze tentoonstelling ligt het accent op ‘de gewone man’, die op het strand en op de boulevard zijn brood verdiende aan de badgasten en strandbezoekers. Deze Scheveningers oefenden beroepen uit die karakteristiek waren voor de badplaats en tegenwoordig in veel gevallen totaal zijn verdwenen.

Strandberoepen als badman, badvrouw, ezeltjesdrijver en ijsjesverkoper passeren de revue. Wie waren deze mensen? En hoe hebben zij de opmars van de badplaats de afgelopen 200 jaar beleefd? In touw voor de toerist biedt een inkijkje in een onderbelichte doelgroep die de badplaats Scheveningen zo groot heeft gemaakt.

Bij de tentoonstelling verschijnt eind juni een publicatie door Danny Verbaan: Welkom aan de Kust. Tweehonderd jaar Scheveningen achter de schermen. Voor dit boek haalt Verbaan persoonlijke anekdotes en verhalen op van mensen die werkten in de badplaats.

De publicatie zal rijk geïllustreerd worden met afbeeldingen en oude foto’s. De tentoonstelling is te zien vanaf 12 mei t/m 9 september 2018.


Delen

Bekijk ook deze tips

Racen in de Formule 1 race simulator op de pier!

Op 24 oktober 2015 opende op onze Pier de eerste Red Bull Racing Eyewear Store van de Benelux! Naast lekker shoppen kun je hier ook een ritje in een officiële Formule 1 race simulator maken! De store is ingericht met een unieke Formule 1 Pit Box. In het weekend van 28 en 29 november racen de motorcoureurs van de Red Bull Knock Out onder De Pier en daarmee onder de nieuwe flagship store door!

Lees verder

Sport en strand

Er is niks beters dan sporten aan het strand. Even wandelen of hardlopen is op zich al een feestje aan zee. Maar als je wat extra slingers op dat feestje nodig hebt, dan kan je heel goed terecht bij LIVEPT. Deze personal training studio is van alle stranden thuis! Dus om fit deze zomer in te gaan, biedt deze tip je een steuntje in de rug.

Lees verder

Buitengewone budget lunch lijst

Het wordt steeds hipper; ontbijten en lunchen buiten de deur. Maar ja, zo voor de feestdagen is het natuurlijk wel fijn om ook wat te kunnen sparen. Leuk al die tips van ons dus elke week, maar waar kan je nou even snel en voor een goede prijs een versnapering halen? Wij hebben een paar van onze favorieten op een rijtje gezet!

Lees verder