Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Italiaanse sferen

Er is weer een nieuwe plek waar je in buitenlandse sferen kan verkeren. Scheveningen herbergt schatten van plekken om te eten, ook buiten het bruisende centrum. Vlakbij het Scheveningse Bos en het Westbroekpark bevindt zich de Gran Tour in Italia. Reis mee door een keuken vol verse pasta en nog veel meer heerlijks, basta!

Een restaurant met karakter

Je vindt dit restaurant in een karakteristiek pand, uit de XIX eeuw in een sfeervolle straat op de grens van Den Haag en Scheveningen.

Zoals al genoemd liggen het Scheveningse Bos, Westbroekpark en Madurodam op een steenworp afstand. Dus een wandeling voordat je gaat eten is een goed idee.

De inrichting is fris en stijlvol en er is plek voor 45 gasten. Dit zorgt voor een knusse en persoonlijke sfeer. En met mooi weer is het goed toeven in de schaduw van de wijnranken op het terras. Dus met een goede nazomer zon zou dit nog mogelijk zijn de komende tijd.En er liggen ook al toekomstplannen op tafel! Want er zal er op de eerste etage een sfeervolle privéruimte gerealiseerd worden voor groepjes tot 20 personen voor een feestje of zakelijke bijeenkomsten.

Je bent al vanaf 16.00 uur welkom dan kan je genieten van een ´aperitivo' en een lekker hapje.

Naam en faam

De naam, waar komt die eigenlijk vandaan? Daar waren wij ook wel benieuwd naar! Gran Tour in Italia, was een bekend begrip tussen de 18de en de 20ste eeuw.

Welgestelde jongeren maakten toen een lange reis over het Europese continent met als eindbestemming Italië. Het doel was kennismaking met en waardering voor (met name de klassieke) kunsten.

Na afloop van die reis was je een man met smaak en ervaring. Johann Wolfgang Goethe bracht in zijn boek ´Italiaanse Reis´ uitgebreid verslag uit van zijn Gran Tour door Italië. Een naam met een verhaal dus!

Buitengewone eigenaar

En de dan de man achter dit leuke restaurant. Deze plek was namelijk al geruime tijd de droom van Francesco Zani, en die is bij deze in vervulling gegaan.

Francesco werd geboren in Bergamo, dicht bij Milaan en hij woont sinds de jaren ´90 in de Haagse regio. ´La buona cucina´ is hem met de paplepel ingegoten.

Want hij hielp als kind al zijn Nonna Maria bij het voorbereiden van de maaltijden voor het personeel van het antiek-restauratie bedrijf van zijn ouders bij Bergamo.

Hier werd vaak kunst uit de periode van de Gran Tour werd gerestaureerd. De fijne kneepjes van het vak leerde Francesco verder in diverse Italiaanse restaurants in Nederland... En we zijn erg blij dat hij de kans krijgt om dat in Scheveningen met ons te delen!

Menu

Dus breng zeker een bezoekje aan Ristorante Gran Tour in Italia, want dit is als een culinaire reis door Italië. En geloof ons, deze reis wil je boeken en deze boot wil je niet missen!


Op de kaart vind je gerechten uit het hele land. Het accent ligt echter op de keuken van Lombardije, de regio waar Francesco vandaan komt. En van de Marken en Abruzzo, de streek van chef-kok Benito. Lucca uit Bergamo presenteert de heerlijkste desserts.

De Italiaanse kwaliteitsproducten komen grotendeels van lokale boeren en wijnhuizen uit de provincies van Bergamo, Marken en Abruzzo. De pasta wordt dagelijks vers door de chefs gemaakt.

Dus wij hoeven je denk ik niets meer te vertellen, hasta la pasta!

Rusthoekstraat 39
2584 CR Den Haag
Nederland
Tel. +31 070-4063906

Delen

Bekijk ook deze tips

Zeevonk op Scheveningen

De warme dagen en de zon brengen niet alleen veel mensen naar het strand. Zodra het water opwarmt, komen de lichtgevende algen ook boven water. Dit verschijnsel heet zeevonk, en is de afgelopen tijd veelvuldig gespot op Scheveningen, en dat willen wij jullie niet onthouden daarom meer over deze stralende alg.

Lees verder

A Night Out - Tasty Comedy

Ontdek de pracht van de nacht op Scheveningen met A Night Out aan Zee. Wij laten je zien wat de avonden op Scheveningen te bieden hebben. Een avond vol smaak en vermaak? Dan heeft Tasty Comedy het menu dat jouw avond geslaagd zal maken. Proef de avond vol comedy op Scheveningen boven zee.

Lees verder

Pilates pas

Vaak loop je ergens langs op Scheveningen, en denk je: "Daar moet ik ook eens naar toe". Dit hadden wij met The Pilates Studio in de Keizerstraat. Zo gezegd, zo gedaan. We zijn er niet alleen naar binnengegaan, we hebben ook een ontzettend leuke actie geregeld voor alle lezers om de decembermaand flexibel door te komen. The Pilates Studio zorgt dat jij weer helemaal vitaal het nieuwe jaar in kan met korting!

Lees verder