Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Kerstvakantie aan de kust

19 december 2018 - De kerstvakantie nog leuker maken? Dat kan zeker aan de kust. Wij nemen je mee op een knusse tocht door de agenda van Scheveningen. De leukste activiteiten, plekken en events; aan alles is gedacht. Zo wordt dit een kerst en vakantie om nooit te vergeten! Dus pak een warme choco met slagroom en lees even mee.

Zuiderstrandtheater

De sterren worden van de hemel gedanst aan zee! Op 30 december kan je naar een middag of avondvoorstelling van Het Zwanenmeer.

Het Charkov City Opera & Ballet treedt op in het Zuiderstrandtheater in deze schitterende kerstvoorstelling.

Het werk behoort met 'Sleeping Beauty' en 'De Notenkraker' tot de huzarenstukken van het Russische klassiek-romantische ballet. Laat je meevoeren in een wereld vol fantasie en spitzen aan de kust!
Muzee

Natuur en cultuur op Scheveningen vind je in het Muzee. Ontdek hoe men leefde aan boord van een bomschuit en daal af in de ijskoude duisternis van de diepzee!

Tijdens de openingsuren van het museum kunnen kinderen ’speuren’ in Muzee Scheveningen. Diverse speurtochten zijn verkrijgbaar aan de receptie. Je kan je bezoekje aan het muzee ook combineren met een bezoek aan de vuurtoren, hoe leuk is dat? In deze vakantie activiteiten ontdekken in het Muzee kan je hier!

Hart Beach Brunch

Ook dit jaar kan je weer uitgebreid ontbijten en lunchen in het Hart Beach restaurant. Het menu is rond en ze hebben er weer zin in! Dit jaar hebben ze niet alleen 26 december kerstontbijt en -brunch, maar ook de 25e! Dus wil jij 1e of 2e Kerstdag vieren op het strand? Maak dan een reservering.

Smullen geblazen dus, genieten met kerst doe je ook bij Hart. En wie weet nog een surfles of een duikje in zee? Daarna kan je warm douchen, dat je het even weet.

Kortom geniet deze kerstvakantie ook weer op Scheveningen. Je kan komen uitwaaien op het strand en lekker spelen in het zand. Dit is in de winter erg leuk, en dan natuurlijk warme choco met slagroom!

Cool Event

Het Cool Event verwarmt Scheveningen met ijspret. Niet alleen mag er weer geschaatst worden op het Kurhausplein, ook kan er weer geroetsjt worden! Tot en met zondag 13 januari is er op de boulevard van Scheveningen, naast de Pier weer een super coole Ice Roetsjbaan.

Deze gigantische glijbaan van ijs is open van 12.00 tot en met 18.00 uur. Je glijdt zo naar de beneden de boulevard op; gegarandeerde glijpret!

De Ice Roetsjbaan is leuk voor kinderen vanaf 5 jaar, veiligheid staat voorop dus je moet wel een helmpje op.

Ook kan je prachtige sculpturen van ijs bewonderen bij de Ice Expo. Tot en met zondag 13 januari kun je in de 500 m² grote gekoelde tent prachtige ijsbeelden komen bekijken! Deze leuke activiteiten helpen je de winter wel door.

Vonk18

Madurodam laat van donderdag 27 tot en met zondag 30 december de vonken er vanaf spatten. Tijdens VONK18 beleef je Nederland letterlijk in een heel ander licht.

Geniet samen tijdens een spectaculaire lichtshow van de kleine en grote momenten van 2018 en laat je inspireren voor een prachtig 2019!

VONK18 is een avondvullend programma voor jong en oud, vol bijzondere lichteffecten, muziek en entertainment om samen van te genieten.

De vlammende openingsshow begint dagelijks om 18:30 uur. Voorafgaand aan de spectaculaire show, ben je welkom om te genieten van de heerlijke winterkeuken.

Oudejaarsmarkt, de laatste markt van het jaar!

Wat is er mooier dan het jaar afsluiten op de prachtige Pier, uitkijkend over zee en strand, met een warme chocomel en een heerlijke broodje pulled pork? Juist, erbij kunnen shoppen! Zaterdag 29 en zondag 30 december organiseert Kreativ Events deze knaller van een markt!

Deze markt tussen Kerst en Oud en Nieuw in geeft een extra reden om gebruik te maken van de vakantieperiode en erop uit te gaan.

Op Scheveningen is er genoeg te zien en te doen, zoals de schaatsbaan op het Kurhausplein en de bouw van de enorme vreugdevuren die er elke keer naar streven een Guinness Book of Records record neer te zetten.

Vreugdevuren

Dit is een Scheveningse traditie met als inzet om het hoogste vreugdevuur van Nederland te organiseren. Het vreugdevuur wordt op oudejaarsavond rond middernacht aangestoken en is gratis te bezoeken. Vanaf de boulevard van Scheveningen heb je een goed uitzicht op dit gigantische vreugdevuur.

Aan het vreugdevuur helpen vele mensen mee van jong tot oud en is het niet voor de strijd dan wel voor de gezelligheid om elkaar weer allemaal te zien. Het vreugdevuur is voor vele Scheveningers een net zo belangrijke traditie als Vlaggetjesdag en voor sommige wel de belangrijkste periode van het jaar!!

Stad en strand

De stad aan zee staat de komende maanden bol van winterse activiteiten en evenementen. Kom gezellig feestdagenshoppen in de extra sfeervolle historische binnenstad en laat je ’s avonds verrassen door de fascinerende videoprojecties op het Kurhaus en de Ridderzaal.

In het Museumkwartier opent de mooiste kerstmarkt van Nederland 10 dagen lang zijn deuren. Ook in de kerstvakantie is er van alles te doen. Bijvoorbeeld Festival Carnival, een winterse kermis in een magische wereld met duizenden lichtjes, buitenissige artiesten, warmte en gezelligheid.

Combineer dus een dagje binnenstad met een dagje strand en gun jezelf een royal winter!

Delen