Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Kerstvakantie aan zee

De kerstvakantie nog leuker maken? Dat kan zeker aan de kust. Wij nemen je mee op een knusse tocht door de agenda van Scheveningen. De leukste activiteiten, plekken en events; aan alles is gedacht. Zo wordt dit een kerst en vakantie om nooit te vergeten! Dus pak een warme choco met slagroom en lees even mee.

Cool Event

Niet alleen kan je deze kerstvakantie schaatsen op het Kurhausplein, maar ook roetsjen van de Pier, kijken naar ijssculpturen en eten in het winterrestaurant. Zo dat was een hele mond vol, maar er kan nog meer bij.

Er staat ook nog een bootcamp on ice op het programma en op zondag 24 december, oftewel Kerstavond, geven Nicky van der Kuyp en de band Congarts een fantastisch Kerst concert op de schaatsbaan. Geniet tevens van het Kerstverhaal wat tussendoor vertelt zal worden.

Muzee

Natuur en cultuur op Scheveningen vind je in het Muzee. Ontdek hoe men leefde aan boord van een bomschuit en daal af in de ijskoude duisternis van de diepzee!
Tijdens de openingsuren van het museum kunnen kinderen ’speuren’ in Muzee Scheveningen. Diverse speurtochten zijn verkrijgbaar aan de receptie. Je kan je bezoekje aan het muzee ook combineren met een bezoek aan de vuurtoren, hoe leuk is dat? In deze vakantie activiteiten ontdekken in het Muzee kan je hier!

Zuiderstrandtheater

Zin om naar een kerstvoorstelling te gaan? Dan is de Notenkraker echt een aanrader. En makkelijk te combineren met een hapje eten in de haven van Scheveningen.

Nog één keer brengt De Dutch Don't Dance Division haar succesvolle productie 'De Notenkraker' op de wereldberoemde muziek van Tchaikovski met Kerst terug op de planken. Deze voorstelling zette in 2006 een Haagse Kersttraditie in gang die nu het twaalfde jaar in gaat.

Het beroemde verhaal van De Notenkraker is door het artistieke duo Thom Stuart en Rinus Sprong omgebouwd tot een Haags verhaal met spanning, humor en romantiek.

Het jonge adellijke meisje Amalia van Wassenaar gaat op Kerstavond met haar familie naar de mis in de Grote Kerk. Tijdens de preek valt ze klokslag twaalf uur in slaap.

Als ze wakker wordt is haar familie verdwenen en wordt ze bedreigt door enge muizen, ratten en de angstaanjagende Rattenkoning. Haar Notenkrakerpop komt haar te hulp maar ook hij ontkomt, net als haar broertje Willem, niet aan de gruweldaden.

Gelukkig weet haar oom Unico de nachtmerrie om te zetten in een droom waarin de 'Notenkraker' in een jonge prins verandert en de Suikerfee mensen uit alle hoeken van de wereld laat dansen. Een spannend kerstverhaal voor kinderen en volwassenen.

De Pier

Creatieve kinders opgelet! Op 27 en 28 december kun je lekker komen knutselen met je vriendjes en vriendinnetjes bij de Knutseljuf op de Pier en gaat het Kidsfest van start!


Samen met de knutseljuf maak je de mooiste creaties die je daarna natuurlijk mee naar huis mag nemen. En je ouders? Die stal je lekker bij Bar de Pier, zodat ze jou met rust laten en jij naar hartelust kunt knutselen.

Er zijn ook veel andere activiteiten en lekker eten, je hoeft je niet aan te melden vooraf. Dus kom ook buitenspelen op de Pier!

Hart Beach Brunch

Ook dit jaar kan je weer uitgebreid ontbijten en lunchen in het Hart Beach restaurant.

Het menu is rond en ze hebben er weer zin in! Dit jaar hebben ze niet alleen 26 december kerstontbijt en -brunch, maar ook de 25e! Dus wil jij 1e of 2e Kerstdag vieren op het strand? Maak dan een reservering!

Je wordt ontvangen met een welkomst bubbeltje en gaat verder met:

Glaasje Jus D’orange
Vers gebakken broodjes ( mais of bruin)Hartig beleg zoals gerookte kip/ gerookte zalm/ verschillende Italiaanse worst en kazen
Zoet beleg zoals Nutella, pindakaas en jam
Gekookte eitjes en scrambled eggs met bacon
Verse croissantjes
Huisgemaakte pancakes met verschillende toppings
Yoghurt, Fruit& Cruesli

Smullen geblazen dus, genieten met kerst doe je ook bij Hart! En wie weet nog een surfles of een duikje in zee? Daarna kan je warm douchen, dat je het even weet.

Kortom geniet deze kerstvakantie ook weer op Scheveningen. Je kan komen uitwaaien op het strand en lekker spelen in het zand. Dit is in de winter erg leuk, en dan natuurlijk warme choco met slagroom!


Delen

Bekijk ook deze tips

Mark van Overeem in 't Gem

In de tentoonstelling A Wish in Return, staat de installatie van Mark van Overeem die gaat over de binnenruimte van de veelal door de mens zelf opgelegde grenzen in ruimte en tijd, zoals bijvoorbeeld de afscheidingsmuur. In het GEM t/m 18 oktober.

Lees verder

A Night Out - Festival Classique

Ontdek de pracht van de nacht op Scheveningen met A Night Out aan Zee. Wij laten je zien wat de avonden op Scheveningen te bieden hebben. Voor een avond vol klasse en muziek op Scheveningen, is het Festival Classique een aanrader om bij te wonen. Dit jaarlijks terugkerende festival maakt klassieke muziek zeer toegankelijk!

Lees verder

Schuitje varen, theetje drinken

Dat lekkere weer, dat zet aan tot beweging...Dat merk je overal. Laatst was een niet nader genoemd redactie lid van ons, aan het voetballen in het Westbroekpark bijvoorbeeld. Daar was, naast dat potje voetbal, ook een bootcamp bezig. En in Meijendel kom je weer veel meer hardlopers en fietsers tegen. Kortom Scheveningen beweegt, maar wat nou als je niet van die intensieve beweging bent? Wij weten raad!

Lees verder