Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Kind aan Zee Café

24 augustus 2018 - Kind aan zee is een huiselijke plek voor schoolgaande kinderen vanaf vier jaar gericht op muziek, creativiteit en natuurbeleving op Scheveningen. Kleinschaligheid, warmte en persoonlijk contact met zowel het kind als de ouder zijn voor eigenaresse Lieke de basis voor een goede opvang voor kinderen. En vanaf volgende week woensdag organiseren ze elke Kind aan Zee Café!

Even voorstellen

Kind aan Zee is gevestigd in het voormalige Meevers Sport pand aan de Neptunusstraat 76. Dus dat is op steenworp afstand van het strand. En ze bieden niet alleen buitenschoolse opvang!

Een flexibele informele werk- en ontmoetingsplek bieden voor mensen uit de buurt, dat is het idee. Een plek waar je als werkende ouder elkaar leert kennen op zowel privé als zakelijk vlak en even dat ene dingetje kunt afmaken voor je werk.De werkplek achterin, is een ‘no kids zone’ waar je alle faciliteiten vindt om inspirerend te werken of een zakenrelatie te ontmoeten. Uiteraard mag dit ook in de groepsruimte of bij mooi weer in de tuin al zal dat een stuk rumoeriger zijn.

Ze hebben acht werkplekken in de ‘no kids zone’ en ze accepteren maximaal tien kindjes tegelijk. Wie het eerst komt heeft plek.

Kind aan Zee Café

Het idee van het cafe is dat iedere woensdag, tussen 9 en 12 uur, moeders, vaders, opa’s en oma’s met kindjes tot vier jaar gezellig kunnen komen werken of in de groepsruimte een tijdschrift lezen onder het genot van een kop koffie.

De eerste keer is gratis en daarna vragen ze €15 euro per keer. Dat is inclusief ouder en een kind, koffie, wifi, een printje maken, verantwoord drinken uit de kannen op de bar en een (verantwoord) koekje voor het kind.

Overig eten mag je zelf meebrengen. Voor een tweede kind rekenen ze €2,50 extra. Men mag zelf spullen en de consumpties pakken in de keuken en in de vaatwasser zetten.

Meer info

De huisregels zijn simpel. Het Kind aan Zee Café concept is geen opvang. De begeleidster helpt de kinderen op weg en doet zo af en toe lekker met ze mee. Ze zorgt er vooral voor dat het veilig en leuk blijft.

Ze informeert de ouder indien dit nodig is. Met elkaar houd je het netjes, en je blijft zelf verantwoordelijk voor je kindje(s), verschonen, troosten en voeden.

Een paar keer per maand zal er een workshop zijn welke gratis of tegen een kleine vergoeding is te volgen. Denk hierbij aan een workshop peuter dans, yoga, muziek en creativiteit (zeker rond vader en moeder dagen).

Kortom een leuke nieuwe plek waar je altijd welkom bent met kinderen. Ontspannen voor jou terwijl je kinderen spelen in een verantwoorde omgeving, wat wil je nog meer?

Delen

Bekijk ook deze tips

Oudejaarsmarkt

Wandel het laatste weekend van december even langs De Pier voor de markt van het jaar! Gezellige kraampjes, lekker eten en struinen over de boulevard. Zaterdag 29 en zondag 30 december organiseert Kreativ Events deze knaller van een markt!

Lees verder

Blijf beweging met Buitengewoon

Ja daar zijn we weer met een buitengewone tip om in beweging te blijven. Want na al die culinaire tips aan het begin van de week, voelen wij ons verplicht om jullie wel fit te houden. Iets met de zomer komt eraan en dan wil iedereen op z'n paasbest er bij lopen in een bikini of zwembroek. En zo helpen wij je door de winterdip heen, toch? Althans daar hopen we op! Dus lieve mensen, heel erg veel lees en -beweegplezier!

Lees verder

A Night Out - Festival Classique

Ontdek de pracht van de nacht op Scheveningen met A Night Out aan Zee. Wij laten je zien wat de avonden op Scheveningen te bieden hebben. Voor een avond vol klasse en muziek op Scheveningen, is het Festival Classique een aanrader om bij te wonen. Dit jaarlijks terugkerende festival maakt klassieke muziek zeer toegankelijk!

Lees verder