Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Kind aan Zee Café

24 augustus 2018 - Kind aan zee is een huiselijke plek voor schoolgaande kinderen vanaf vier jaar gericht op muziek, creativiteit en natuurbeleving op Scheveningen. Kleinschaligheid, warmte en persoonlijk contact met zowel het kind als de ouder zijn voor eigenaresse Lieke de basis voor een goede opvang voor kinderen. En vanaf volgende week woensdag organiseren ze elke Kind aan Zee Café!

Even voorstellen

Kind aan Zee is gevestigd in het voormalige Meevers Sport pand aan de Neptunusstraat 76. Dus dat is op steenworp afstand van het strand. En ze bieden niet alleen buitenschoolse opvang!

Een flexibele informele werk- en ontmoetingsplek bieden voor mensen uit de buurt, dat is het idee. Een plek waar je als werkende ouder elkaar leert kennen op zowel privé als zakelijk vlak en even dat ene dingetje kunt afmaken voor je werk.De werkplek achterin, is een ‘no kids zone’ waar je alle faciliteiten vindt om inspirerend te werken of een zakenrelatie te ontmoeten. Uiteraard mag dit ook in de groepsruimte of bij mooi weer in de tuin al zal dat een stuk rumoeriger zijn.

Ze hebben acht werkplekken in de ‘no kids zone’ en ze accepteren maximaal tien kindjes tegelijk. Wie het eerst komt heeft plek.

Kind aan Zee Café

Het idee van het cafe is dat iedere woensdag, tussen 9 en 12 uur, moeders, vaders, opa’s en oma’s met kindjes tot vier jaar gezellig kunnen komen werken of in de groepsruimte een tijdschrift lezen onder het genot van een kop koffie.

De eerste keer is gratis en daarna vragen ze €15 euro per keer. Dat is inclusief ouder en een kind, koffie, wifi, een printje maken, verantwoord drinken uit de kannen op de bar en een (verantwoord) koekje voor het kind.

Overig eten mag je zelf meebrengen. Voor een tweede kind rekenen ze €2,50 extra. Men mag zelf spullen en de consumpties pakken in de keuken en in de vaatwasser zetten.

Meer info

De huisregels zijn simpel. Het Kind aan Zee Café concept is geen opvang. De begeleidster helpt de kinderen op weg en doet zo af en toe lekker met ze mee. Ze zorgt er vooral voor dat het veilig en leuk blijft.

Ze informeert de ouder indien dit nodig is. Met elkaar houd je het netjes, en je blijft zelf verantwoordelijk voor je kindje(s), verschonen, troosten en voeden.

Een paar keer per maand zal er een workshop zijn welke gratis of tegen een kleine vergoeding is te volgen. Denk hierbij aan een workshop peuter dans, yoga, muziek en creativiteit (zeker rond vader en moeder dagen).

Kortom een leuke nieuwe plek waar je altijd welkom bent met kinderen. Ontspannen voor jou terwijl je kinderen spelen in een verantwoorde omgeving, wat wil je nog meer?

Delen

Bekijk ook deze tips

Zee van Licht

Even tijd voor jezelf nemen is belangrijk in deze drukke wereld. Op het strand van Scheveningen even uitwaaien om je hoofd leeg te maken is dan een goed idee. En in lichtpuntje in de storm van het drukke leven is het holistisch centrum Zee van Licht. Dein even mee op deze zee van rust, en doe weer wat energie op aan de kust.

Lees verder

Droomplek aan de kust

Surfles.nl gaat veranderen, en die verandering betekent groei! En dat vinden wij een potje leuk. Want dit initiatief wordt een mix van heel veel leuke zaken in het leven. Leuke bijkomstigheid is dat eigenaar Hans van den Broek in zee gaat met voormalig F.A.S.T. eigenaar Geert Verhoeff. Ja mensen, deze gouden combinatie is gegarandeerd succes!

Lees verder

Tennis op het strand

Tennis op het strand oftewel Beachtennis in januari. Brrr horen we je denken. Dat dacht Lindobeach ook, dus daarom hebben zij een heerlijke zaal om temperatuur met zand op de vloer om in tropische sferen te sporten! Deze maand staat een Beachtennis toernooi op het menu, kom je ook?

Lees verder