Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Kind aan Zee Café

24 augustus 2018 - Kind aan zee is een huiselijke plek voor schoolgaande kinderen vanaf vier jaar gericht op muziek, creativiteit en natuurbeleving op Scheveningen. Kleinschaligheid, warmte en persoonlijk contact met zowel het kind als de ouder zijn voor eigenaresse Lieke de basis voor een goede opvang voor kinderen. En vanaf volgende week woensdag organiseren ze elke Kind aan Zee Café!

Even voorstellen

Kind aan Zee is gevestigd in het voormalige Meevers Sport pand aan de Neptunusstraat 76. Dus dat is op steenworp afstand van het strand. En ze bieden niet alleen buitenschoolse opvang!

Een flexibele informele werk- en ontmoetingsplek bieden voor mensen uit de buurt, dat is het idee. Een plek waar je als werkende ouder elkaar leert kennen op zowel privé als zakelijk vlak en even dat ene dingetje kunt afmaken voor je werk.De werkplek achterin, is een ‘no kids zone’ waar je alle faciliteiten vindt om inspirerend te werken of een zakenrelatie te ontmoeten. Uiteraard mag dit ook in de groepsruimte of bij mooi weer in de tuin al zal dat een stuk rumoeriger zijn.

Ze hebben acht werkplekken in de ‘no kids zone’ en ze accepteren maximaal tien kindjes tegelijk. Wie het eerst komt heeft plek.

Kind aan Zee Café

Het idee van het cafe is dat iedere woensdag, tussen 9 en 12 uur, moeders, vaders, opa’s en oma’s met kindjes tot vier jaar gezellig kunnen komen werken of in de groepsruimte een tijdschrift lezen onder het genot van een kop koffie.

De eerste keer is gratis en daarna vragen ze €15 euro per keer. Dat is inclusief ouder en een kind, koffie, wifi, een printje maken, verantwoord drinken uit de kannen op de bar en een (verantwoord) koekje voor het kind.

Overig eten mag je zelf meebrengen. Voor een tweede kind rekenen ze €2,50 extra. Men mag zelf spullen en de consumpties pakken in de keuken en in de vaatwasser zetten.

Meer info

De huisregels zijn simpel. Het Kind aan Zee Café concept is geen opvang. De begeleidster helpt de kinderen op weg en doet zo af en toe lekker met ze mee. Ze zorgt er vooral voor dat het veilig en leuk blijft.

Ze informeert de ouder indien dit nodig is. Met elkaar houd je het netjes, en je blijft zelf verantwoordelijk voor je kindje(s), verschonen, troosten en voeden.

Een paar keer per maand zal er een workshop zijn welke gratis of tegen een kleine vergoeding is te volgen. Denk hierbij aan een workshop peuter dans, yoga, muziek en creativiteit (zeker rond vader en moeder dagen).

Kortom een leuke nieuwe plek waar je altijd welkom bent met kinderen. Ontspannen voor jou terwijl je kinderen spelen in een verantwoorde omgeving, wat wil je nog meer?

Delen

Bekijk ook deze tips

Kerst en kado

December is de maand van de cadeautjes. Of je ze nu uitdeelt of krijgt, het is altijd leuk! Tenzij je even geen inspiratie hebt, maar dan hebben wij een tip voor jou cadeau! Want bij Kaatje aan de Rein vind je altijd wat leuks. En ze hebben nu achterin de winkel een oogverblindende kerstmarkt vol hebbedingetjes.

Lees verder

Slaap lekker in Scheveningen

​Een uiltje knappen, maffen, doezelen, tukken, meuren, of wegdromen, dit doe je zo’n 32 jaar van je leven. Toch verloopt dit niet altijd even soepel bij iedereen. Woelen en draaien, water drinken, even plassen, je kent het wel. Soms is de reden duidelijk, want je werkt te hard of zijn andere zorgen die je wakker houden. Meestal is stress een grote boosdoener van het verstoren van je nachtelijke ritueel. Dan ga je zoeken naar oplossingen; iets doen aan de stress, lange strandwandelingen, yoga, of sporten. Maar wij hebben nog een tip voor je, die je aan dit lijstje kan toevoegen....

Lees verder

​Buitengewoon broodje

Een tijdje geleden kon je al lezen over de befaamde club Zo, beter bekend als sushi op een broodje. Maar jongens we hebben nu toch een broodje ontdekt, toch ook wel echt een aanrader. Dit leuke Italiaanse zaakje is al eerder op de buitengewone radar verschenen, maar we lichten natuurlijk graag nog meer toe. O en een kleine tip: Niet verder lezen als je maag al aan het rammelen is.

Lees verder