Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Knappe koppen

Nieuwe zaakjes op Scheveningen vinden wij altijd leuk! Want hoe meer zielen, hoe meer vreugd. In en om de Keizerstraat bruist het van het initiatief, en dat is goed zaken doen. Knappen koppen worden geknipt bij Mr. Sam Barbershop, misschien binnenkort ook die van jou?

Barbershop

Maar wat is een Barbershop nou eigenlijk precies? Vroeger hield een barbier zich bezig met het scheren, knippen en verzorgen van baarden en snorren, en ook ja het knippen van een prachtige coupe.

Barbier is namelijk al zeer oud beroep dat door de Egyptenaren werd uitgeoefend. In de middeleeuwen werkten barbiers ook als dokter en tandarts! Dan kon je bijvoorbeeld terecht voor aderlaten of kiezen trekken. En nee geen zorgen zoiets doen ze niet in de Keizerstraat.Het verschil tussen kapper en barbier is dat een barbier ook baard en snor doet of alleen maar. Een kapper knipt of kleurt vaak alleen het haar. Maar vandaag de dag is er niet heel veel verschil meer. Alleen dat barbiers vaak trachten op een meer ambachtelijke manier te werk te gaan.

Mr. Sam

Zo beoefent ook Sam Warda deze ambacht. In de loop der jaren heeft hij verschillende banen gehad en geld opgespaard om zijn eigen onderneming te beginnen. En dus met succes!

Al vier jaar runt hij zijn eigen kapperszaak en aangezien hij altijd openstaat voor een nieuwe uitdaging is hij naar de Keizerstraat gekomen.

Zijn inspiratie voor Mr. Sam Barbershop is gekomen uit de monumentale panden uit de 18e en 19e eeuw en de Oude Kerk die gebouwd is in de 15e eeuw.

"Hieruit haalde ik mijn motivatie om een traditionele barbershop te openen die past bij Scheveningen."

De switch voor een vintage barbershop was dus dankzij de omgeving een makkelijke keuze. En dat vinden wij supergoed gelukt hoor Sam!

Bij Mr. Sam Barbershop ligt de focus op jong, oud, man en vrouw. Hiernaast is het team, bestaande uit professionals, druk bezig om Mr. Sam Barbershop Academy op te starten.

Dit wordt een plek waar jong (maar ook oud) talent wordt opgeleid tot succesvolle kapper. Maar ook om ze een steun in de rug te bieden voor een eventuele toekomst als ondernemer.

Een steentje bijdragen aan de maatschappij heeft Mr. Sam dan ook hoog in het vaandel staan. Een echte aanwinst voor Scheveningen dus!

Meer info

Keizerstraat 47

06 24964613

Open maandag tot en met zaterdag van 12.00 tot 20.00

Delen